8 Dingen om te overwegen voordat u een desktop-pc koopt

Inhoudsopgave:

8 Dingen om te overwegen voordat u een desktop-pc koopt
8 Dingen om te overwegen voordat u een desktop-pc koopt
Anonim

Desktop-pc's kunnen superieure prestaties en ondersteuning voor randapparatuur bieden dan veel andere laptops, maar ze variëren drastisch in grootte, prijs en verwerkingskracht. Deze gids legt alles uit waarmee u rekening moet houden om de beste desktop-pc voor uw behoeften te kiezen.

Wat is een desktop-pc?

Een desktop-pc is een computer die is ontworpen om op één plek te blijven. Desktops vereisen meestal een externe monitor, toetsenbord en muis.

Voordat u een nieuwe desktopcomputer koopt, is het essentieel om te begrijpen hoe factoren zoals de CPU en RAM de systeemprestaties beïnvloeden.

8 Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een desktop-pc koopt

Hier zijn de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een desktopcomputer:

  • Uw behoeften en budget
  • Processors
  • Geheugen
  • Harde schijven
  • Optische schijven
  • Video/Grafische Kaarten
  • Externe randapparatuur
  • Desktop Monitoren

Uw behoeften en budget

Uw specifieke gebruikssituatie bepa alt de ideale computerspecificaties. De benodigde snelheid van uw pc hangt bijvoorbeeld af van wat u ermee van plan bent. Een snelle processor, voldoende werkgeheugen en een krachtige grafische kaart zijn essentieel voor een gaming-pc. Een lagere budgetdesktop zou voldoende moeten zijn als u van plan bent uw computer te gebruiken voor surfen op het web en voor eenvoudige productiviteitstaken zoals tekstverwerking.

Prijsbereik Wat u kunt verwachten
Minder dan $200 Kunnen op internet surfen, e-mail checken, videochatten, video streamen, en dat is het dan ook.
$250-$1, 000 Prima om op internet te surfen, productiviteitssoftware te gebruiken en simpele spelletjes te spelen.
$1, 000-$2, 000 Krachtig genoeg voor videobewerkingssoftware, live streaming en de meeste commerciële software.
$2, 000+ Kan grafisch-intensieve gaming- en gegevensverwerkingsprogramma's uitvoeren die veel bronnen vereisen.
Image
Image

Desktopprocessors

Hoewel er veel verschillende desktopprocessors of CPU's zijn, zijn de meeste afkomstig van slechts twee fabrikanten: AMD en Intel. Intel-processors bieden over het algemeen betere prestaties, maar zijn duurder dan AMD-processors. Het belangrijkste verschil tussen processors heeft echter te maken met het aantal cores dat ze aanbieden en hun relatieve snelheid.

De meeste fabrikanten presenteren een prestatiebeoordelingssysteem voor hun desktop-pc's, maar het is niet altijd gemakkelijk om tussen merken te vergelijken. U kunt het beste op zoek gaan naar pc's in uw prijsklasse en vervolgens de processors onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze krachtig genoeg zijn voor uw behoeften.

Geheugen

Geheugen, of RAM, speelt een belangrijke rol in de snelheid en prestaties van een pc. Hoe hoger het RAM-geheugen, hoe beter de prestaties. Experts raden minimaal 8 gigabyte aan geheugen aan, maar 16 GB biedt betere prestaties. Voor gaming en ander energiegebruik is 16 GB het minimum dat u in overweging moet nemen.

Hoewel DDR3-geheugen jarenlang de standaard was voor desktopcomputers, heeft DDR4 nu de voorkeur. Probeer bij het kopen van geheugen zo min mogelijk DIMM's te kopen om toekomstige geheugenupgrades mogelijk te maken.

Dubbele in-line geheugenmodules bevatten een of meerdere RAM-chips op een kleine printplaat met pinnen die hem verbinden met het moederbord.

Harde schijven

Hoewel sommige desktopcomputers nog steeds afhankelijk zijn van harde schijven, worden de meeste nieuwere pc's geleverd met solid-state schijven voor het opslaan en cachen van gegevens. SSD's hebben de voorkeur omdat ze sneller, efficiënter en duurzamer zijn dan HDD's.

Er zijn twee hoofdelementen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van harde schijven: grootte en snelheid. Een moderne desktop harde schijf moet minimaal 1 TB opslagruimte hebben. De meeste draaien op 7200 RPM in termen van snelheid, maar sommige groene schijven of schijven met variabele snelheid verbruiken minder energie. De meeste moederborden ondersteunen nu RAID om meerdere harde schijven op uw machine te installeren.

RAID staat voor Redundant Array of Inexpensive Drives or Disks. RAID-oplossingen creëren meer opslagruimte tegen lagere kosten.

Bottom Line

Veel desktops zijn nog steeds uitgerust met een dvd-brander, maar sommige pc's met een kleine vormfactor maken geen gebruik van optische stations. Je desktop heeft een Blu-ray-drive nodig om nieuwe films in HD te kunnen bekijken. Als de gewenste computer geen optische stations heeft, koop dan een externe cd-, dvd- en Blu-ray-speler.

Video- en grafische kaarten

Als je geen pc-games speelt met 3D-graphics, hoef je je geen zorgen te maken over een speciale grafische kaart. Gamers moeten een DirectX 11-kaart overwegen met minimaal 2 GB intern geheugen. Kies een budgetvideokaart als je geïnteresseerd bent in het versnellen van niet-3D-taken. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer de prestaties, de hoeveelheid geheugen op de kaart, de uitgangsconnectoren en de ondersteunde versie van Direct X.

Bottom Line

Controleer hoeveel en welk type externe poorten beschikbaar zijn op de computer voor gebruik met toekomstige randapparatuur. Er zijn nu verschillende high-speed perifere connectoren beschikbaar. Het is het beste om een pc te kopen met ten minste zes USB-poorten. Andere snellere connectoren zijn onder meer eSATA en Thunderbolt, wat vooral handig kan zijn voor externe opslag. Veel desktops hebben ook SD-kaartlezers.

Desktop Monitoren

Hoewel er alles-in-één pc's zijn met ingebouwde monitoren, moet u nog steeds rekening houden met de kwaliteit van het scherm. De meeste monitoren zijn tegenwoordig gebaseerd op LCD-technologie, en het enige significante verschil tussen hen is de grootte en de kosten. Enkele andere factoren, zoals kleurnauwkeurigheid, kunnen van vitaal belang zijn als u van plan bent de desktop te gebruiken voor grafisch werk. 24-inch LCD's zijn de meest voorkomende, dankzij hun betaalbaarheid en ondersteuning voor volledige 1080p high-definition video. Grotere schermen, zoals 27-inch LCD's en 4K-schermen, dalen ook in prijs.

Wie moet een desktop-pc kopen?

Het kopen van een desktop-pc is een goed idee als u een huishoudelijke computer voor het hele gezin wilt gebruiken. Desktops zijn veelzijdiger dan laptops, omdat ze meer poorten hebben voor verschillende soorten monitoren, toetsenborden en andere accessoires. Als je een grafisch ontwerper of beeldend kunstenaar bent, wil je een desktop met een of meer grote monitoren.

Als het op gamen aankomt, zijn desktop-pc's krachtiger dan de meeste laptops en zelfs speciale gameconsoles. Als je van VR-games of online games met 3D-graphics houdt, heb je zeker een desktop en een comfortabele gamestoel nodig.

Bottom Line

Zodra je alle randapparatuur hebt aangesloten en je pc voor de eerste keer hebt opgestart, onderneem je stappen om je pc te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf voordat je verbinding maakt met internet. Sluit uw desktop rechtstreeks aan op uw modem voor een betrouwbaarder signaal. Als uw desktop met garantie is geleverd, moet u deze mogelijk registreren.

Meer tips

Hoewel je misschien in de verleiding komt om de goedkoopste desktop-pc te kopen die je kunt vinden, is het beter om geld uit te geven aan een apparaat dat iets krachtiger is dan je nodig hebt dan aan een apparaat dat iets minder krachtig is dan wat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat je ook veel accessoires moet kopen, tenzij je een alles-in-één desktop hebt.

FAQ

    Wanneer is de beste tijd om een desktop-pc te kopen?

    Als je een computer voor school koopt, kijk dan in de herfst naar de back-to-school-verkopen. Anders zijn Black Friday en Cyber Monday de beste keuze.

    Wat is de beste mini-desktop-pc?

    De beste mini-pc's zijn de Razer Tomahawk, Acer Chromebox CXI3, ZOTAC ZBOX CI622, MSI MEG Trident X, HP ProDesk 400 G5 en de Apple Mac Mini. Als je een kit wilt om je eigen kit te bouwen, overweeg dan de Intel NUC 9 Extreme NUC9i9QNX of de Raspberry Pi 400.

    Wie maakt de beste desktop-pc?

    Het hangt af van wat u zoekt, maar de beste pc-merken zijn Dell, ASUS, HP, Acer en Alienware.

Aanbevolen: