Hoe een nummer op de iPhone te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe een nummer op de iPhone te blokkeren
Hoe een nummer op de iPhone te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Open de Phone app en tik op Recent. Tik op het pictogram I naast het nummer dat u wilt blokkeren, scrol omlaag en tik op Blokkeer deze beller.
  • Nadat ze zijn geblokkeerd, kunnen ze je niet bellen, FaceTimen, sms'en of iMessage via je iPhone. Andere diensten, zoals WhatsApp, worden niet beïnvloed.
  • Geblokkeerde mensen weten niet dat ze zijn geblokkeerd. Gesprekken gaan naar voicemail en ze zien geen enkele indicatie dat sms'jes niet zijn doorgekomen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat ongewenste contacten u bellen, sms'en of FaceTimen op uw iPhone. Instructies zijn van toepassing op iOS 12 en hoger, maar de functionaliteit is hetzelfde voor iOS 11 en iOS 10.

Oproepen van telemarketeers en anderen blokkeren

Blokkering vindt plaats in de app Telefoon:

  1. Open de Phone app en tik op Recent.

    Gebruik in plaats van het tabblad Recent het tabblad Contacten van de app Telefoon; de procedure is hetzelfde.

  2. Tik op het I icoon naast het nummer dat je wilt blokkeren om het gedetailleerde informatiescherm te openen.
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op Blokkeer deze beller.
  4. Tik in het bevestigingsscherm op Block Contact om het nummer te blokkeren of tik op Cancel als je van gedachten verandert.

    Image
    Image

Deze stappen werken ook om oproepen en sms'jes op de iPod touch en iPad te blokkeren. Het is ook mogelijk dat oproepen die op uw iPhone binnenkomen, op die apparaten worden weergegeven. U kunt oproepen op die apparaten uitschakelen zonder oproepen te blokkeren.

Wat is geblokkeerd?

Welke soorten communicatie worden geblokkeerd, hangt af van welke informatie u over deze persoon in uw adresboek heeft:

  • Als je hun telefoonnummer hebt, kunnen ze je niet bellen, FaceTime-oproepen plaatsen of je sms'en vanaf het telefoonnummer dat op je telefoon is opgeslagen.
  • Als je hun e-mailadres hebt, kunnen ze je niet sms'en via iMessage of FaceTime-oproepen plaatsen met het geblokkeerde e-mailadres.

Wat je ook blokkeert, de instelling is alleen van toepassing op mensen die de ingebouwde apps Telefoon, Berichten en FaceTime gebruiken die bij de iPhone worden geleverd. Als je apps van andere leveranciers gebruikt om te bellen of te sms'en, weerhouden deze instellingen mensen er niet van om contact met je op te nemen. Veel bel- en sms-apps bieden hun eigen blokkeerfuncties, dus je kunt met een beetje onderzoek mensen in die apps blokkeren.

In iOS 13 kun je beter doen dan oproepen blokkeren. Je kunt robo- en spam-oproepen rechtstreeks naar de voicemail sturen zonder ze ooit te zien.

Wat zien geblokkeerde mensen?

De mensen die je blokkeert, hebben geen idee dat je ze hebt geblokkeerd. Dat komt omdat wanneer ze je bellen, hun oproep naar de voicemail gaat. Hetzelfde met hun teksten; ze zullen geen enkele aanwijzing zien dat hun tekst niet is doorgekomen. Voor hen zal alles normaal lijken. Je kunt ze nog steeds bellen of sms'en als je wilt, zonder je blokkeringsinstellingen te wijzigen.

Hoewel er geen manier is om het zeker te weten, zijn er een paar manieren om erachter te komen of iemand je heeft geblokkeerd, dus als de mensen die je hebt geblokkeerd achterdochtig worden, kunnen ze er misschien achter komen.

Ben je van gedachten veranderd en wil je nu iets horen van mensen die je eerder hebt geblokkeerd? Leer hoe u een nummer op iPhone en iPad kunt deblokkeren.

Aanbevolen: