Standaard wachtwoorden FAQ

Inhoudsopgave:

Standaard wachtwoorden FAQ
Standaard wachtwoorden FAQ
Anonim

Een populair onderwerp op deze site, en het onderwerp van verschillende e-mails in mijn inbox elke dag, gaat over standaardwachtwoorden.

We hebben deze veelgestelde vragen samengesteld om antwoord te geven op enkele van de meest voorkomende vragen die we ontvangen over standaardwachtwoorden.

Image
Image

Wat zijn de meest voorkomende standaardwachtwoorden voor routers?

Zonder twijfel is het meest voorkomende standaardwachtwoord voor de router admin. Als u nergens op deze site of elders online een vermelding van het standaardwachtwoord voor uw router of switch kunt vinden, probeer dan eerst de beheerder.

Als admin niet werkt, probeer dan wachtwoord. Ernstig. Het lijkt misschien vreemd dat deze apparaten met zulke eenvoudige wachtwoorden worden geleverd, maar de fabrikant gaat ervan uit dat je ze zult wijzigen zodra ze in gebruik zijn.

Hoewel het er vaak niet toe doet, vereisen sommige routerfabrikanten dat het gebruikersnaamveld leeg is wanneer u inlogt met een standaardwachtwoord. Andere bedrijven vereisen dat de gebruikersnaam admin is. Probeer de andere als de ene niet werkt.

Bekijk deze standaardwachtwoorden voor populaire routers om te zien welke admin of wachtwoord als wachtwoord gebruiken, of welke wachtwoordvelden leeg kunnen blijven om in te loggen: NETGEAR, Linksys, D-Link, Cisco.

Waar komt al deze standaard wachtwoordinformatie vandaan?

Fabrikanten van routers, moederborden en andere met een wachtwoord beveiligde computerhardware publiceren de standaardwachtwoorden en andere standaardinformatie voor hun hardware in hun producthandleidingen.

Je kunt de producthandleiding van een apparaat vaak bekijken door naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant te gaan.

Het publiceren van standaardwachtwoord, gebruikersnaam en IP-gegevens helpt alleen hackers! Niets van dit alles mag openbare informatie zijn

Standaardgegevens voor een stuk hardware zijn waardevolle informatie om te hebben na het resetten van een hardwareapparaat of bij het oplossen van een hardwareprobleem. Afgezien van de waarde voor met name onze lezers, zijn standaardgegevens vaak een absolute must bij het instellen van een hardwareapparaat, met name netwerkapparaten zoals routers.

Bovendien hebben fabrikanten, zoals u hierboven kunt lezen, deze informatie altijd toegankelijk gemaakt via hun producthandleidingen. We helpen alleen om het gemakkelijker beschikbaar te maken voor degenen die het nodig hebben wanneer ze met een probleem worden geconfronteerd.

Uiteindelijk is de beveiliging de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Een goed geconfigureerde router betekent op zijn minst een veilig wachtwoord. Een nieuwe computereigenaar die besluit om het BIOS- of systeemwachtwoord te gebruiken, moet zijn eigen wachtwoord instellen. Je snapt het idee.

Er zijn veel standaard wachtwoordlijsten op internet. Publiceer je niet gewoon informatie die al beschikbaar is?

Absoluut niet.

Het is waar dat er veel standaardwachtwoordenlijsten zijn, vooral voor netwerkapparaten zoals routers. De meeste van deze standaard wachtwoordlijsten worden echter zelden bijgewerkt, bevatten slechts een paar populaire hardwaremodellen en zijn bijna volledig gemaakt door gebruikersinzendingen.

De overgrote meerderheid van de standaardwachtwoorden en andere standaardgegevens die je op deze site hebt gevonden, zijn door ons afkomstig, rechtstreeks uit de door de fabrikant uitgegeven producthandleiding van het hardwareapparaat.

Het standaardwachtwoord voor [abc] is verkeerd en u moet dit corrigeren

Laat het ons weten en we zullen de informatie zo snel mogelijk corrigeren.

We houden het liever bij de informatie die duidelijk van de fabrikant is, dus we zouden het zeer op prijs stellen als je ons zou kunnen linken naar de producthandleiding waar je deze betere standaardgegevensinformatie hebt gevonden.

Als de juiste informatie niet rechtstreeks van de hardwarefabrikant afkomstig is, laat ons dan weten hoe u weet dat deze waar is.

Help! Het standaard wachtwoord, gebruikersnaam of andere gegevens werken niet

Afgezien van een zeldzaam probleem met de hardware of een slechte firmware-image, betekent dit dat iemand het wachtwoord, de gebruikersnaam of welke gegevens dan ook heeft gewijzigd van de standaardwaarde naar iets anders.

In de meeste gevallen is de oplossing om de hardware te "resetten". Om uit te zoeken hoe u een stuk hardware kunt resetten, kunt u het beste de instructies raadplegen in de handleiding van het hardwareapparaat, beschikbaar op de website van de hardwarefabrikant.

Aanbevolen: