Hoe een Netgear Wi-Fi Extender in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Netgear Wi-Fi Extender in te stellen
Hoe een Netgear Wi-Fi Extender in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Plaatsing is hier de sleutel. Het moet dicht genoeg bij de wifi-router zijn om nog steeds een goed signaal te hebben en tegelijkertijd een maximaal groter bereik te bieden.
  • Hoewel uw extender uw standaardwachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot internet, moet u een ander wachtwoord instellen voor het apparaat zelf.

In dit artikel zullen we kijken naar het aansluiten van een Netgear-extender op uw router. Eerst bespreken we het plaatsen van je extender voor een maximaal effect, en kijken dan naar het specifiek configureren van een Netgear-extender.

Wat is WPS?

Wi-Fi Protected Setup, of WPS, is ingebouwd in sommige routers en extenders om het uitbreiden van het netwerk een eenvoudiger proces te maken. In dat specifieke scenario hoeft u alleen maar op een knop te drukken en een aangepaste pincode in te voeren die u al hebt ingesteld. Onze onderstaande instructies gaan ervan uit dat uw router of extender geen WPS heeft.

  1. Controleer het signaalbereik van je router. Dit staat in de handleiding, maar als je het niet kunt vinden, kijk dan op de onderkant van het apparaat en je zou een waarde in decibel milliwatt (dBm) op de informatiesticker moeten zien.
  2. Neem het opgegeven getal en tel 4.000 op, trek dan 2.000 van het resultaat af en deel door 42,7. Dit geeft u de vierkante meters die uw router dekt in "echte" omstandigheden. Als uw router bijvoorbeeld een dBm van 1.000 had, zou uw router een bereik van in totaal 70 voet hebben. Idealiter wordt je extender halverwege tussen je router en het apparaat geplaatst waarop je wifi-signaal wilt ontvangen. Dus uw extender moet zich in ons voorbeeld op ongeveer 10 meter afstand bevinden.

  3. Zoek een stopcontact ongeveer halverwege tussen je router en het gebied dat een sterker signaal nodig heeft. Steek de wifi-extender gewoon in het stopcontact.

    Sluit een verlenger niet aan op een stekkerdoos of verlengsnoer; dit kan van invloed zijn op de algehele wifi-prestaties. Als je je extender dichterbij moet plaatsen, maar geen handig stopcontact hebt, kun je een mesh-netwerk overwegen.

Uw Netgear Extender configureren zonder WPS

  1. Gebruik een apparaat met wifi, zoals je telefoon of laptop, open het wifi-menu en zoek een netwerk met de markering Netgear_EXT. Een wachtwoord kan worden afgedrukt in de handleiding van de extender. Als dat niet het geval is, gebruikt u "wachtwoord" wanneer u om het wachtwoord wordt gevraagd. U wordt geïnformeerd dat er geen internet is; dit is normaal, omdat je extender nog niet is verbonden met een router.
  2. Ga naar mijnwifiext.net of 192.168.1.250 in de webbrowser van uw apparaat en kies "New Extender Setup". U wordt gevraagd uw inloggegevens in te stellen, inclusief gebruikersnaam, wachtwoord en beveiligingsvragen. Stel uw gebruikersnaam in op iets dat u zich herinnert en een ander wachtwoord dan het wachtwoord dat u gebruikt voor uw router en internetapparaten. Schrijf dit wachtwoord op, maar maak je geen zorgen over het onthouden van een tweede; uw extender gebruikt het wachtwoord van uw router om u op internet te krijgen.

    Image
    Image
  3. Zodra uw inloggegevens zijn geconfigureerd, wordt u gevraagd een geautomatiseerde "genie" te starten om de extender te configureren. Hiermee vindt u de netwerken van uw router. Als je meerdere banden op één router hebt, zoals 2,4 Ghz en 5,0 Ghz, vindt de extender beide. Selecteer alle relevante netwerken.

    Image
    Image
  4. Na het selecteren van uw netwerken, wordt u gevraagd uw routerwachtwoord in te voeren. Doe dit en de extender zal verbinding maken met uw router en zichzelf configureren.

    Image
    Image

    Netgear-extenders behouden de routernaam met een extensie die de band en het netwerk identificeert. Als uw router bijvoorbeeld Bob heette en een 2,4 en 5,0 Ghz-band had, zou u "Bob_2.4EXT" en "Bob_5.0EXT" als netwerkopties zien.

  5. Klik op volgende wanneer daarom wordt gevraagd en test uw nieuwe netwerk door u erop aan te melden. Het heeft hetzelfde wachtwoord als uw router.

FAQ

    Hoe stel ik een Netgear N300 Wi-Fi Range Extender in?

    Je kunt direct naar de online setup gaan (hierboven vermeld) of de WPS-modus gebruiken door op de knop op het zijpaneel van de N300 en je router te drukken. Wanneer de N300 WPS- en routerverbindingslampjes ononderbroken groen branden, is deze verbonden met uw netwerk. Open een webbrowser om toegang te krijgen tot de setup-geest. Netgear raadt aan om de routerpijl- en clientpijl-LED's te gebruiken om u te helpen de locatie van de extender aan te passen.

    Hoe stel ik een Netgear Wi-Fi-extender in als toegangspunt?

    Als je Netgear Wi-Fi-extender de installatie van toegangspunten ondersteunt, zoek dan naar een schakelaar om hem in de toegangspuntmodus te zetten nadat je hem hebt aangesloten. Als je model deze schakelaar niet heeft, sluit hem dan aan op je router met een Ethernet-kabel en gebruik een ander Wi-Fi-apparaat (zoals hierboven beschreven) om toegang te krijgen tot de instellingenpagina in een browser. Kies desgevraagd om het in te stellen als een toegangspunt in plaats van een extender.

Aanbevolen: