Netgear Nighthawk X6S Wi-Fi Extender: een robuustere extender

Inhoudsopgave:

Netgear Nighthawk X6S Wi-Fi Extender: een robuustere extender
Netgear Nighthawk X6S Wi-Fi Extender: een robuustere extender
Anonim

Bottom Line

De Nighthawk X6S is misschien de investering waard als je een sterke 5GHz-ontvangst in je hele huis nodig hebt en een paar bekabelde apparaten wilt aansluiten.

Netgear Nighthawk X6S AC3000 Wi-Fi Mesh Extender (EX8000)

Image
Image

We hebben de Netgear Nighthawk X6S Tri-Band Wi-Fi Mesh Extender gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Netgear biedt een schokkend groot aantal Wi-Fi-extenders in elke prijsklasse en prestatieniveau - en de Nighthawk X6S Tri-Band Wi-Fi Mesh Extender (EX8000) bevindt zich absoluut aan de bovenkant van beide schalen.

Het is gebouwd voor topprestaties, biedt een snelheid tot 3 Gbps met tri-band wifi-mogelijkheden en tot 2.800 vierkante meter extra dekking voor uw huis. Het heeft ook vier Ethernet-poorten aan de achterkant, waardoor dit een ideale verlenger is om naast je entertainmentcentrum te plaatsen voor het aansluiten van meerdere gameconsoles en streaming-apparaten. Natuurlijk heeft stroom een prijs, en je wilt er zeker van zijn dat je al deze toeters en bellen echt nodig hebt.

Ik heb de Nighthawk X6S een aantal dagen in mijn huis getest, getest op gaming, streaming media en mijn dagelijkse werkroutine, en ook de snelheden in huis en op afstand getest.

Ontwerp: het is een baksteen

Vergeleken met sommige van de pint-sized, plug-in wifi range extenders op de markt, staat de Nighthawk X6S bijna als een torenhoge monoliet. Dat is natuurlijk allemaal relatief: het is slechts 9 centimeter lang, maar dat maakt dit nog steeds een behoorlijk groot apparaat voor thuis dat niet zo gemakkelijk naar de achtergrond verdwijnt als sommige anderen.

Vergeleken met enkele van de pint-sized plug-in Wi-Fi range extenders op de markt, staat de Nighthawk X6S Tri-Band Wi-Fi Mesh Extender bijna als een torenhoge monoliet.

Gelukkig is het over het algemeen vrij minimaal qua ontwerp. Het is een zwarte rechthoek die rechtop staat dankzij een vaste basis, en het heeft gebogen en taps toelopende elementen om het een vleugje stijl te geven. Op de voorkant staat gewoon een zilveren Netgear-logo samen met een handvol LED-lampjes die details aangeven, zoals de status van je wifi-ontvangst en -snelheid, activiteit op de 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken en andere informatie.

Aan de onderkant van de achterkant bevinden zich de poorten: vier Gigabit Ethernet-poorten om meerdere bedrade apparaten aan te sluiten, evenals een USB-poort en een DC-poort voor de stroomkabel. Er is hier ook een aan / uit-knop en een WPS-knop voor eenvoudige verbinding met uw router.

Configuratieproces: niet bepaald naadloos

Je begint met het aansluiten van de Nighthawk X6S binnen een korte afstand van je router. Net als bij andere Netgear Nighthawk-extenders, heb je drie opties voor de eerste installatie: WPS, de mobiele app of een webbrowser.

WPS is de gemakkelijkste optie als uw router dit ondersteunt. In wezen drukt u gewoon op de WPS-knop op uw router en doet u hetzelfde binnen twee minuten op de Wi-Fi-extender. Als alles volgens plan verloopt, worden de apparaten automatisch gesynchroniseerd en kun je aan de slag. Makkelijk als taart.

Zowel de mobiele app als de webbrowseropties worden gedetailleerd beschreven in de instructies en vereisen dat je de aanwijzingen volgt totdat je wifi-netwerken zijn gesynchroniseerd met de extender. Ik gebruikte de Nighthawk-app en zoals ik heb ervaren met andere Netgear-apparaten, was het soms een onhandige ervaring. Het reageert niet altijd en maakt vaak geen verbinding met het netwerk dat het probeert tijdens de eerste installatie, maar ik hield vol en kwam uiteindelijk door de problemen.

Zodra de installatie is voltooid, is het jouw taak om de extender los te koppelen en er een nieuwe plek voor te vinden. De ideale locatie bevindt zich meestal ongeveer halverwege tussen de router en de wifi-dode zone die u probeert op te lossen, dus u moet misschien wat experimenteren voordat u een plek vindt die u de dekkingsboost geeft die u verwacht.

Image
Image

Connectiviteit: Fantastisch bereik

De Netgear Nighthawk X6S is een tri-band-apparaat, wat betekent dat het eigenlijk twee afzonderlijke 5GHz-banden heeft naast de 2,4GHz-band. De extra 5GHz-band dient als een speciale backhaul om een snelle verbinding met de router tot 1.733Gbps te garanderen, terwijl de andere 5GHz-band reikt tot 866Mbps en de 2,4GHz-band 400Mbps bereikt.

Naast die verbetering maakt de Nighthawk X6S gebruik van beamforming en MU-MIMO-technologieën (multi-user, multiple inputs, multiple outputs) om de snelst mogelijke verbindingen in uw huis te leveren, met ondersteuning voor maximaal 55 gelijktijdige apparaten. Met de vier Ethernet-poorten is dit een ideale verlenger voor het aansluiten van gameconsoles, computers en andere apparaten die een constante bandbreedte vereisen.

Wat vooral geweldig is aan de Netgear Nighthawk X6S is de mogelijkheid om dezelfde Wi-Fi SSID te gebruiken als je router, wat zorgt voor naadloze mesh-netwerken in je hele huis. Dat is waar, ongeacht het merk of de mogelijkheden van de router, want het werkte perfect met mijn paar jaar oude TP-Link-router. Ik kon duidelijk het verschil in ontvangst zien toen de Nighthawk X6S werd ingeschakeld, waardoor mijn kantoor 5GHz wifi-signaal van de gebruikelijke twee balken naar een volledige vier werd versterkt.

Met de vier Ethernet-poorten is dit een ideale verlenger voor het aansluiten van gameconsoles, computers en andere apparaten die een constante bandbreedte vereisen.

Ik zag constant hoge snelheden van de Netgear Nighthawk X6S over het 5GHz-spectrum en een uitstekend bereik. In één test heb ik de downloadsnelheid van 185 Mbps direct naast de extender gemeten en toen ging ik mijn grote achtertuin in om de snelheid te meten met geschatte afstandsintervallen. Verbazingwekkend genoeg veranderde de snelheid nauwelijks: het ging zelfs omhoog bij de eerste twee intervallen. Ik zag 193 Mbps op 25 voet, 194 Mbps op 50 voet en 181 Mbps op 75 voet. Dat is geweldig nieuws voor iedereen met een bijzonder groot huis of eigendom, hoewel obstakels zoals muren en meubels zeker van invloed zullen zijn op uw resultaten.

Het 2,4 GHz-spectrum - dat doorgaans een beter bereik biedt dan 5 GHz wifi - zag eigenlijk een grotere daling toen ik wegliep van de extender. Ik heb 58 Mbps gemeten terwijl ik in dezelfde kamer was, maar toen 49 Mbps op 25 voet, 36 Mbps op 50 voet en 28 Mbps op 75 voet. Dat is eigenlijk meer in lijn met het soort snelheidsdaling dat ik heb gezien tijdens het testen van andere extenders; de 5GHz-resultaten waren veel verrassender en atypischer met de Netgear Nighthawk X6S.

Alles verliep super soepel tijdens het spelen van de game Rocket League op pc, of het nu op 2,4 GHz of 5 GHz is of via een van de bekabelde Ethernet-verbindingen. Het voelde zo soepel aan als een bekabelde verbinding, wat meestal niet het geval is met wifi en vooral niet in mijn kantoor, waar de wifi meestal lijdt zonder een extender.

Image
Image

Prijs: het is een investering

Voor $ 200 vereist de Netgear Nighthawk X6S een grotere investering dan veel wifi-extenders. Het voordeel is dat het wordt geleverd met vier Ethernet-poorten, een speciale 5GHz-backhaul heeft en een uitstekend bereik van de andere 5GHz-band. Als u topprestaties eist van uw apparaten met internetverbinding, dan is deze top-end extender de extra kosten waard.

Als u topprestaties eist van uw apparaten met internetverbinding, dan is deze hoogwaardige extender de extra kosten waard.

Netgear Nighthawk X6S vs. Netgear Nighthawk X4

Als je niet al die Ethernet-poorten nodig hebt, overweeg dan de Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender (zie op Best Buy). Het is een kleiner plug-inmodel dat nog steeds uitstekend werk levert door 5GHz- en 2,4GHz-snelheden te leveren. Hoewel het de derde band mist, maakt het nog steeds gebruik van MU-MIMO en beamforming-technologie en liet het tijdens mijn tests een geweldig snelheidsbehoud zien. Het wordt meestal gevonden voor $ 70 minder dan de Nighthawk X6S, maar de X6S overtreft het in topprestaties.

Image
Image

Het is ideaal voor gamen, 4K-streaming en alles waarvoor een krachtige bandbreedte vereist is

De Netgear Nighthawk X6S (EX8000) levert uitstekend werk door de hoogwaardige Wi-Fi-connectiviteit in uw hele huis uit te breiden, met indrukwekkende snelheden en bereik van 5 GHz, om nog maar te zwijgen van vier Ethernet-poorten die ideaal zijn voor gameconsoles en computers. Het is zowel groter als duurder dan de meeste concurrenten, maar het is een waardevolle investering als je het meeste uit je wifi-netwerk wilt halen voor gaming en streaming.

Specs

  • Productnaam Nighthawk X6S AC3000 Wi-Fi Mesh Extender (EX8000)
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $199,99

Aanbevolen: