Report: het kan moeilijker zijn om dit najaar een PS5 te krijgen

Report: het kan moeilijker zijn om dit najaar een PS5 te krijgen
Report: het kan moeilijker zijn om dit najaar een PS5 te krijgen
Anonim

Een beperkt aantal PS5-consoles kan het moeilijker maken om ze te kopen voor de feestdagen in 2020, in navolging van de moeilijkheden bij het verkrijgen van de PS3 toen deze werd gelanceerd.

Image
Image

Sony is naar verluidt van plan om in het lanceringsjaar aanzienlijk minder aankomende PlayStation 5-consoles te maken, aldus Bloomberg. Het gerucht gaat dat de PS5 ergens in de maanden oktober - december van 2020 wordt gelanceerd, op tijd voor de feestdagen.

Het verleden: Sony had soortgelijke problemen met de PlayStation 3, met een beperkt aantal consoles dat bij de lancering werd geproduceerd, waardoor de PS3 moeilijk te vinden was. Sony leek het probleem te hebben opgelost met de lancering van PlayStation 4, die veel consoles leek te bieden voor hongerige gamers.

Bronnen zeggen: het beperkte aantal apparaten is niet te wijten aan de COVID-19-pandemie, maar bronnen vertelden Bloomberg, maar aan een verwachte hoge prijs voor de console die kan leiden tot een lagere vraag. De bronnen zeggen echter dat de gezondheidscrisis de promotieplannen heeft beïnvloed.

PS4: $300

PS4 Pro: $400

Installatiebasis: 112,6 miljoen eenheden

Xbox One S: $249

Xbox One X: $500

Installeren basis: 46,8 miljoen eenheden

Bottom line: Sony's Playstation 4 is een enorm succes geweest, met meer dan twee keer zoveel geïnstalleerde eenheden als de Xbox One van concurrent Microsoft. Hoewel minder consoles bij de lancering de kansen van early adopters op de nieuwe PS5-console zouden kunnen beperken, is het waarschijnlijk dat de meeste consumenten gewoon zullen wachten en deze later zullen kopen.

Aanbevolen: