Hoe de Google Berichten-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Berichten-app te gebruiken
Hoe de Google Berichten-app te gebruiken
Anonim

Google Berichten (ook wel Berichten genoemd) is een gratis, alles-in-één berichten-app die door Google is ontworpen voor zijn smartphones. Hiermee kunt u sms'en, chatten, groepsteksten verzenden, afbeeldingen verzenden, video's delen, audioberichten verzenden en meer. We laten u hieronder zien hoe u het kunt gebruiken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op smartphones met Android 5.0 Lollipop of hoger.

Wat kan Google Berichten doen?

Google Berichten ondersteunt alle functies die u van een berichten-app mag verwachten. Je kunt sms'en en chatten vanaf je telefoon of computer via wifi en dataverbindingen, en je kunt ook emoji's, stickers en GIF's gebruiken.

Berichten heeft ook een recent gebruikte emoji-sectie waarmee je snel toegang hebt tot je favoriete emoji's. Er zijn zelfs contextuele emoji-suggesties die bij je boodschap passen en je helpen de perfecte manier te vinden om jezelf te uiten.

Berichten heeft een aantal andere handige en unieke functies, waaronder het bijhouden van belangrijke berichten door ze een ster te geven. Blijf een bericht aanraken en geef er een ster aan. Vind het gemakkelijk terug door naar je berichtencategorie met ster te gaan.

Met Berichten kunt u gemakkelijk betalingen verzenden en ontvangen via Google Pay. Je kunt zelfs sms-berichten plannen en Android je berichten hardop laten voorlezen.

Aan de slag met Google Berichten

Berichten is vooraf geïnstalleerd op je Android-telefoon en zou de standaard berichten-app moeten zijn. Als je het om de een of andere reden niet hebt, kun je het downloaden en installeren vanuit de Google Play Store. Volg dan de onderstaande aanwijzingen om te beginnen met sms'en:

Als je meer dan één berichten-app hebt, kun je Berichten als standaard instellen. Het vraagt u om dit te doen wanneer u het opent. Volg gewoon de instructies op het scherm. Je kunt ook de standaard berichten-app wijzigen in de instellingen van je apparaat.

  1. Tik op Start Chat om een bericht te verzenden.

    Als je niet meteen berichten kunt verzenden, start je je telefoon opnieuw op.

  2. Tik op het veld To en voer het telefoonnummer, e-mailadres of de naam in van de persoon met wie je contact wilt opnemen. Tik op het gewenste contact om uw gesprekken te openen. U kunt ook Groepsgesprek starten kiezen om meerdere mensen tegelijk te sms'en.

  3. Typ je bericht. U kunt ook op het +-symbool tikken om een bestand bij te voegen, geld te verzenden via Google Pay en meer. Door op het Picture symbool te tikken, kun je een foto uit je galerij toevoegen.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, selecteer je SMS om het bericht te verzenden.

Contacten beheren in Google Berichten

Als je een sms ontvangt van een onbekende persoon, heb je de mogelijkheid om deze persoon te blokkeren of toe te voegen als contact. Hier is hoe:

  1. Open het gesprek en tik op Meer (de drie stippen in de rechterbovenhoek).
  2. Tik op Contact toevoegen. Hier kunt u meer details invullen, zoals de naam, het adres en het e-mailadres van de contactpersoon.
  3. Tik op Opslaan.
  4. Als u een nieuw contact wilt toevoegen vanuit een groepsbericht, selecteert u het groepsgesprek en tikt u op Meer > Groepsdetails. Tik op het nummer dat u wilt toevoegen en selecteer vervolgens Toevoegen aan contacten.

    Image
    Image
  5. Als u een nummer wilt blokkeren, tikt u op Details, tikt u vervolgens op Blokkeren en meldt u spam op het volgende scherm.

    Image
    Image

Google Berichten op uw computer gebruiken

Je kunt Android-berichten ontvangen en verzenden op je computer. Hier is hoe:

  1. Open de Google Berichten-website in een webbrowser.

    Image
    Image
  2. Open de Berichten-app op je telefoon. Tik in het hoofdscherm op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Berichten voor het web.

    Tik op Schakel de donkere modus in voor een comfortabelere berichtervaring bij weinig licht.

  3. Tik op QR-codescanner en scan de QR-code op de Google Berichten-website.

    Image
    Image
  4. De Google Berichten-interface wordt in de browser geladen. U kunt nu chatten met uw contacten en alle functies van de app op uw computer gebruiken.

    Image
    Image

Schedule teksten met Google Berichten

Vanaf Android 11 kun je nu sms-berichten plannen om op een bepaald tijdstip uit te gaan. Deze functie is geweldig voor het versturen van herinneringen en helpt ervoor te zorgen dat je niet vergeet iemand een gelukkige verjaardag te wensen.

Als u een sms wilt plannen, stelt u uw bericht op zoals u gewend bent en houdt u Verzenden ingedrukt. U krijgt de mogelijkheid om een dag en tijd in te stellen waarop het bericht moet worden afgeleverd.

Aanbevolen: