Doppler is de Mac-muziekspeler die Apple had moeten maken

Inhoudsopgave:

Doppler is de Mac-muziekspeler die Apple had moeten maken
Doppler is de Mac-muziekspeler die Apple had moeten maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Doppler is een mooie en eenvoudige Mac-app om je eigen muziekbibliotheek af te spelen.
  • Geen streaming, geen abonnementen, geen verloren nummers.
  • Apple's iPhone- en iPad-muziekapps laten je nog steeds niet je eigen muziek laden.
Image
Image

Doppler is een mooie, eenvoudige app voor het afspelen van muziek voor de Mac en werkt samen met de bestaande iPhone-app. Voor mensen die overweldigd worden door de stock Music-app, is het perfect.

Jarenlang klaagden Mac-gebruikers over iTunes, in de hoop op een eenvoudigere, minder opgeblazen vervanging. In een schoolvoorbeeld van "wees voorzichtig met wat je wenst", was de vervanging van iTunes nog erger. Zelfs de naam Muziek is verwarrend. Doppler is een kijkje in een alternatieve toekomst waarin Apple de gebruikerservaring voorop stelt, in plaats van te proberen aanmeldingen voor Apple Music-abonnementen aan te moedigen.

"Apple heeft zijn Apple Music-service gecombineerd met de basisfunctionaliteit van de muziekbibliotheek-speler met het oog op het stimuleren van gebruikers om Apple Music te gebruiken", vertelde Mac-app-ontwikkelaar Edward Brawer aan Lifewire via e-mail. "Het lijdt geen twijfel dat dit de gebruikerservaring beïnvloedt, aangezien het belangrijk is voor Apple om gebruikers ertoe aan te zetten Apple Music te gebruiken."

Doppler

Doppler is de Mac-versie van de bestaande Doppler-app voor de iPhone, en de twee kunnen samenwerken. Er zijn geen muziekabonnementen of streaming in de app. Doppler is old school, een app die de MP3-, AAC- en andere audiobestanden op de harde schijf of SSD van je Mac afspeelt. Deze eenvoud maakt het een genot om te gebruiken. Maar krijg niet het idee dat de app geen functies heeft. Het heeft alleen degene die je nodig hebt.

Bij het eerste gebruik moet je hem vertellen waar hij je muziekbestanden kan vinden. Wijs het gewoon naar je iTunes/Apple Music-bibliotheek in je muziekmap en het zal alles scannen. Als je de afgelopen jaren Apple Music of Spotify hebt gebruikt, heb je misschien niet veel recente nummers, maar Doppler is van plan ondersteuning toe te voegen om rechtstreeks vanuit je Apple Music-bibliotheek te importeren, zoals op de iPhone. Op dit moment zit je echter vast met je oude muziek.

Image
Image

Daarna blader je en druk je op play. Geen instructies nodig. De kolom aan de linkerkant toont artiesten, albums en nummers, plus eventuele afspeellijsten die je maakt. Het middelste paneel toont de resultaten van de selectie in het linkerpaneel: een raster met albums of een lijst met artiesten. Het paneel aan de rechterkant toont de huidige afspeellijst. Je kunt nummers hierin slepen en neerzetten, of slepen om ze opnieuw te ordenen.

Als je gewend bent om door de trage muziek-app van Apple te worstelen, kan Doppler een verademing zijn.

iPhone-synchronisatie

Als je Doppler al op de iPhone gebruikt, kun je eenvoudig muziek van je Mac naar de Doppler-bibliotheek van je iPhone sturen. Maar dit is misschien niet nodig. Doppler voor iPhone kan fungeren als front-end voor je bestaande iPhone Apple Music-bibliotheek, maar als je het liever allemaal zelf beheert, dan is dit een geweldige functie. Op dit moment zijn deze overdrachten handmatig, maar de ontwikkelaar van Doppler zegt dat volledige synchronisatie tussen apparaten in een toekomstige versie komt.

Zelfs als dit je allemaal niet interesseert, is er één functie die dat wel zou moeten doen. Heb je ooit geprobeerd een gedownloade MP3 toe te voegen aan de Muziek-app op je iPhone? Belachelijk, dit is nog steeds onmogelijk. De iPhone en iPad zijn misschien net zo krachtig als veel desktop- en laptopcomputers, maar in muziektermen zijn het nog steeds iPods. Muziek wordt toegevoegd via Mac of pc en gesynchroniseerd. En als je geen Mac of pc hebt? Moeilijk.

Image
Image

Doppler komt echter weer te hulp. Je kunt eenvoudig muziekbestanden openen in de app, ze toevoegen aan je bibliotheek en ernaar luisteren. Geïmporteerde nummers bevatten albumhoezen en u kunt alle metadata-track- en albumnamen, het jaar van uitgave, enzovoort, daar in de app bewerken. Net als iTunes in vroeger tijden.

Doppler is natuurlijk niet voor iedereen. Als je all-in bent op Apple Music, Spotify of een andere streamingdienst, dan moet je bij die apps blijven of andere alternatieven zoeken. Maar als je een eenvoudige manier wilt om muziek te organiseren en naar muziek te luisteren die je opties niet beperkt en een mooi, eenvoudig ontwerp heeft, dan is Doppler het bekijken waard. Vooral omdat er een gratis proefperiode van twee weken is.

Aanbevolen: