Nieuwe toegankelijkheidsfuncties komen naar Apple-apparaten

Nieuwe toegankelijkheidsfuncties komen naar Apple-apparaten
Nieuwe toegankelijkheidsfuncties komen naar Apple-apparaten
Anonim

Op dinsdag heeft Apple een preview gegeven van nieuwe toegankelijkheidsfuncties voor de iPhone, iPad en andere apparaten om mensen met een handicap te helpen.

De functies dekken een breed scala aan handicaps, maar de belangrijkste zijn Deurdetectie voor mensen met een visuele beperking, Apple Watch Mirroring voor mensen met fysieke problemen en Live Captions voor mensen met gehoorproblemen. Apple gaf geen exacte releasedatum voor de functies, maar het bedrijf bevestigde dat ze in de loop van 2022 via software-updates zouden worden uitgebracht.

Image
Image

Door Detection is een nieuwe modus die naar de Magnifier-app van Apple komt. Zoals de naam al doet vermoeden, helpt de functie mensen de deur te vinden en hoe ver ze zijn, en beschrijft het verschillende kenmerken van de deur. Deze attributen omvatten of de deur open of gesloten is en hoe deze te openen.

Met Apple Watch Mirroring kun je een Apple Watch op afstand bedienen met een gekoppelde iPhone. Wanneer verbonden, gebruikt u stembediening en verschillende schakelaars op de telefoon in plaats van op de Apple Watch te tikken. Er zullen ook Quick Actions zijn, dit zijn basishandgebaren om een Apple Watch te bedienen. Het gegeven voorbeeld is het gebruik van een knijpbeweging om oproepen te beantwoorden.

Live Captions verschijnen op iPhone, iPad en Mac om audio van videogesprekken of sociale media-apps te transcriberen. De lettergrootte kan worden aangepast om het lezen te vergemakkelijken. Apple zei dat aangezien Live Captions op het apparaat zelf worden gegenereerd, het allemaal privé blijft.

Image
Image

Naast de belangrijkste functies had Apple nog een aantal andere, waaronder Siri Pause Time, die de hoeveelheid tijd die Siri nodig heeft voordat hij antwoordt kan veranderen. En Apple Books introduceert nieuwe aanpassingsopties, zoals het aanpassen van de woordafstand, om e-boeken gemakkelijker leesbaar te maken.

Aanbevolen: