Hoe te weten of AirPods echt zijn

Inhoudsopgave:

Hoe te weten of AirPods echt zijn
Hoe te weten of AirPods echt zijn
Anonim

Wat te weten

  • Controleer het serienummer van AirPods in de dekkingscontroletool van Apple. Als ze daar verschijnen, zijn je AirPods authentiek.
  • Open het hoesje naast een iPhone of iPad en druk op de knop op het hoesje. Alleen echte AirPods openen een venster om verbinding te maken/levensduur van de batterij weer te geven.

Bezorgd dat je nep AirPods hebt, of dat je op het punt staat er een paar te kopen? Dit artikel geeft enkele onfeilbare tips en trucs om je te helpen valse AirPods te herkennen.

Hoe weet u of AirPods nep zijn: controleer het serienummer

De meest onfeilbare manier om te zien of AirPods nep zijn, is door rechtstreeks naar de bron te gaan: Apple. Apple heeft een online om de garantiestatus van een product te controleren. Voer gewoon het serienummer van de AirPods in en als je ze daar vindt, zijn ze de echte deal. Als je dat niet doet, heb je nep AirPods gezien. Dit is wat je moet doen:

  1. Ga in uw webbrowser naar de dekkingscontroletool van Apple.
  2. Zoek het serienummer van je AirPods op de doos of, als je ze al op je iPhone hebt aangesloten, door naar Instellingen > Bluetooth te gaan> tikken op de i naast de AirPods-naam.
  3. Voer het serienummer in, de CAPTCHA, en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Als de tool informatie voor dat serienummer retourneert (vooral een geldige aankoopdatum), zijn de AirPods echt.

    Image
    Image

Hoe weet u of AirPods nep zijn: probeer ze te koppelen of controleer de levensduur van de batterij

Een andere betrouwbare manier om te zien of AirPods nep zijn, is door iets te doen dat alleen authentieke AirPods kunnen doen.

Wanneer u AirPods probeert te koppelen aan een iPhone of iPad, of reeds gekoppelde AirPods in de buurt van die apparaten opent, verschijnt er een venster op het scherm van het apparaat. Dat kan alleen met echte AirPods, omdat die functie afhankelijk is van de W1-chip, een communicatiechip die Apple voor de AirPods heeft gemaakt. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat nep-AirPods die functie kunnen nabootsen.

Dus, volg deze stappen om valse AirPods te spotten met deze truc:

  1. Zorg ervoor dat de AirPods zijn opgeladen.
  2. Houd de AirPods naast een iPhone of iPad waarop Bluetooth is ingeschakeld. Open de AirPods-case (terwijl je de oordopjes in de case laat).
  3. Als de AirPods al zijn ingesteld met dit apparaat, verschijnt het batterijscherm. Dat betekent dat uw AirPods echt zijn.

    Image
    Image
  4. Als de AirPods niet zijn ingesteld met dit apparaat, wacht dan tot het verbindingsscherm verschijnt. Als dat zo is, zijn je AirPods het echte werk.

    Image
    Image

Als je deze stappen volgt maar de afbeeldingen van stap 3 of 4 niet op het scherm van je apparaat ziet, moeten we je helaas vertellen, maar je AirPods zijn waarschijnlijk nep.

Soms hebben echte AirPods problemen met het verbinden of werken ze niet goed. Bekijk in dat geval onze tips over hoe u ze kunt repareren door te lezen Hoe u dit kunt oplossen wanneer AirPods geen verbinding maken en AirPods repareren wanneer ze niet werken.

Hoe valse AirPods te herkennen: verpakking, productie en meer

Het serienummer en alleen AirPods-functies controleren is de meest betrouwbare manier om nep-AirPods te herkennen, maar je kunt ook andere methoden gebruiken. Deze opties omvatten wat gissen, dus we raden de opties van eerder in het artikel aan, maar je kunt deze ook proberen:

  • Prijs: Apple-producten zijn niet goedkoop. De startprijs voor gewone AirPods is $ 159 en AirPods Pro is $ 249. Als je veel minder hebt betaald, bijvoorbeeld $ 50 voor AirPods Pro, zijn ze misschien niet echt.
  • Draadloze oplaadcassette: de oplaadcassette die bij de tweede generatie AirPods en AirPods Pro wordt geleverd, ondersteunt Qi draadloos opladen. Het is onwaarschijnlijk dat copycats deze dure functie zouden gebruiken. Probeer uw AirPods-hoesje op een Qi-oplaadmat te plaatsen. Als het geen stroom krijgt, kan het nep zijn.
  • Build Quality: Apple staat bekend om de zeer hoge kwaliteit van zijn apparaten. Je zou geen naden in het plastic moeten zien, de poorten en connectoren zijn strak en stevig en de kleur van witte producten (zoals AirPods) is schoon en helder. Als je AirPods een beetje van lage kwaliteit lijken, de stukjes los zitten of de kleur niet perfect is, heb je misschien AirPods die eraf zijn.
  • Packaging: Net zoals de bouwkwaliteit van Apple-producten hoog is, is de kwaliteit van de verpakking dat ook. De pasvorm van de dozen is strak, de kwaliteit van de bedrukking hoog, de plaatsing van stickers perfect. De kwaliteitscontrole van Apple voor zijn producten is veeleisend, dus als je AirPods niet aan die markering voldoen, kunnen ze nep zijn.

FAQ

    Hoe reset je AirPods?

    Om uw AirPods te resetten, opent u op uw iOS-apparaat Settings > Bluetooth Tik vervolgens onder Apparaten op de i pictogram naast AirPods. Selecteer Vergeet dit apparaat > Vergeet apparaat Plaats vervolgens uw AirPods in de oplaadcassette, wacht 30 seconden, open het deksel en houd de knop ingedrukt de achterkant van de AirPods totdat het statuslampje eerst geel en dan wit knippert.

    Hoe verbind je AirPods met een iPhone?

    Om uw AirPods te verbinden, moet u eerst zorgen dat Bluetooth op uw iPhone is geactiveerd. Houd uw AirPods dicht bij de telefoon in hun oplaadcassette en zorg ervoor dat het deksel open is. Tik op Verbinden en volg de instructies op het scherm.

    Hoe maak je AirPods schoon?

    Om je AirPods schoon te maken, raadt Apple je aan om je AirPods schoon te maken met een licht bevochtigde, pluisvrije doek, een droge, pluisvrije doek en wattenstaafjes. Gebruik een tandenstoker en Fun-Tak om oorsmeer uit de luidsprekerpoorten te verwijderen.

Aanbevolen: