Hoe applicaties op Mac te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe applicaties op Mac te sluiten
Hoe applicaties op Mac te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Menubalk > App-naam > Sluiten.
  • Druk op Command + Q om de geopende app te sluiten.
  • Ga naar Menubalk > App-naam > Geforceerd afsluiten wanneer een app niet sluit of afsluit.

Dit artikel laat zien hoe je applicaties op macOS sluit als je ze niet meer gebruikt.

Hoe u actieve toepassingen op de Mac kunt sluiten

Mac en Windows verschillen in de manier waarop ze apps sluiten. In Windows wordt de app afgesloten wanneer u het app-venster sluit. Op macOS is een venster slechts één exemplaar van de app. Dus wanneer u de knop Sluiten selecteert, verdwijnt de vensterinstantie, maar blijft de app op de achtergrond open. U kunt vanuit het Dock controleren welke apps geopend zijn; die pictogrammen zijn gemarkeerd met een kleine zwarte stip.

Om een app expliciet af te sluiten (dat wil zeggen, hem volledig te sluiten), moet je het Quit commando gebruiken.

Gebruik de menubalk om een app af te sluiten

Sluit een app af zodat deze niet opnieuw wordt geopend wanneer u uw Mac opnieuw opstart.

Ga naar Menubalk > App-naam > Afsluiten.

Image
Image

Sluit een gesloten app uit het Dock

Gesloten apps hebben een zwarte stip onder hun pictogrammen. Sluit apps af als je ze niet gebruikt.

Dock > Klik met de rechtermuisknop op App > Stop.

Image
Image

Sluit een app met de sneltoets op het toetsenbord

Gebruik deze snelkoppeling op een enkele geopende app of gebruik de applicatieschakelaar op verschillende apps.

  • Druk op Command + Q om de geopende app te sluiten.
  • Gebruik Command + Tab (snelkoppeling voor de Application Switcher) om over te schakelen naar een andere geopende app en selecteer vervolgens de Q sneltoets terwijl u de Command-toets ingedrukt houdt.

Gebruik Forceer opnieuw opstarten of afsluiten om alle apps op een Mac te sluiten

De Mac opnieuw opstarten of afsluiten om opnieuw te beginnen, is misschien de enige manier om de controle terug te krijgen wanneer meerdere apps niet meer reageren en geforceerd stoppen ook niet werkt. Volg deze stappen om uw Mac opnieuw op te starten of af te sluiten. U kunt ook Geforceerd stoppen vanuit het menu.

  1. Ga naar de Apple Menu > Herstart of Shut Down.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd of u uw vensters opnieuw wilt openen wanneer u zich opnieuw aanmeldt. Schakel die optie uit als u opnieuw wilt beginnen zonder de app(s).

    Image
    Image
  3. Als de optie voor opnieuw opstarten en afsluiten niet werkt vanuit de menubalk of als de menubalk zelf niet meer reageert, forceer dan het herstarten of forceer het afsluiten van de Mac via het menu of de sneltoetsen hieronder.

    • Geforceerde herstart: Druk op de Command + Control + Powerknop samen totdat het scherm leeg is en je Mac opnieuw opstart.
    • Geforceerd afsluiten: Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat je Mac uitschakelt.

Moet ik apps op de Mac afsluiten?

Maak er een gewoonte van om apps te sluiten die niet meer in gebruik zijn. Gesloten apps blijven op de achtergrond actief en eten de systeembronnen op. Ze kunnen ervoor zorgen dat macOS langzamer gaat werken en sommige apps vastlopen of helemaal niet openen.

Als apps vastlopen en niet meer reageren, kun je de macOS-app geforceerd afsluiten, maar loop je het risico niet-opgeslagen werk te verliezen.

Hoe zit het met de rode gekruiste knop om een actieve app te sluiten?

Het gebruik van de rode Close-knop (de knop gemarkeerd als een X) in de linkerbovenhoek van het toepassingsvenster sluit alleen het huidige venster dat in een app is geopend. De app blijft actief (zelfs als er geen geopende vensters aan de app zijn gekoppeld).

Image
Image

Opmerking:

Als u op de rode knop Sluiten klikt, wordt het app-venster gesloten, maar blijft de app op de achtergrond geopend. Wanneer u een app opnieuw opent, wordt het laatst geopende venster opnieuw geopend, zodat u kunt beginnen waar u was gebleven. Om dit standaardgedrag te wijzigen, gaat u naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Algemeen > SelecteerSluit vensters bij het afsluiten van een app

FAQ

    Hoe kan ik programma's op een Mac sluiten met Terminal?

    Als je problemen hebt met het sluiten of geforceerd stoppen van apps, kun je het killall Unix-commando van Terminal gebruiken. Open de Terminal-app vanuit uw Dock, Finder of Spotlight en voer killall applicatienaam. in

    Hoe sluit ik achtergrondprogramma's op mijn Mac?

    Je kunt niet-reagerende apps en achtergrondprocessen op je Mac bekijken en afsluiten vanuit de Activity Monitor-app. Om alleen inactieve of actieve processen te zien, verander de lay-out van View in het applicatiemenu. Wanneer u de app of functie vindt die u wilt stoppen, markeert u deze, selecteert u X in de linkerbovenhoek en selecteert u Quit ofGeforceerd stoppen

Aanbevolen: