Hoe applicaties op een Mac te starten

Inhoudsopgave:

Hoe applicaties op een Mac te starten
Hoe applicaties op een Mac te starten
Anonim

Wat te weten

  • In Dock (pictogrammen onderaan het scherm), dubbelklik op de applicatie. Gebruik ook Launchpad, Finder of Applications in Dock om te starten.
  • Recente items: Klik op het Apple pictogram in de linkerbovenhoek > selecteer Recente items > dubbelklik applicatie om te openen.
  • Spotlight: Klik op vergrootglas bovenaan het scherm > voer de applicatienaam in > dubbelklik op de applicatie om deze te openen.

Dit artikel legt uit hoe je apps in macOS start vanuit het Dock, Recente items en Spotlight.

Vanuit het dok

Het lange lint met pictogrammen onder aan het Mac-scherm heet het Dock Het klikken op apps in het Dock is de primaire methode om ze te starten. Het Dock toont ook de status van applicaties, bijvoorbeeld of ze actief zijn of uw aandacht nodig hebben. Dock-pictogrammen kunnen ook toepassingsspecifieke informatie weergeven, zoals hoeveel ongelezen e-mailberichten u in Apple Mail hebt, grafieken die het gebruik van geheugenbronnen weergeven (Activiteitsmonitor) of de huidige datum (Kalender).

Apple vult het Dock standaard met een paar applicaties. Deze omvatten meestal Finder, Mail, Safari (de standaardwebbrowser), Contacten, Agenda, Foto's en Systeemvoorkeuren.

Je kunt een applicatie aan het Dock toevoegen door het pictogram in de Finder naar het Dock te slepen. De omliggende Dock-pictogrammen zullen uit de weg gaan om ruimte te maken. Zodra een toepassingspictogram in het Dock wordt weergegeven, kunt u de toepassing starten door op het pictogram te klikken.

Evenzo kun je een app uit het Dock verwijderen door het pictogram van het Dock naar het bureaublad te slepen, waar het in een rookwolk zal verdwijnen.

Als je een app uit het Dock verwijdert, wordt de app niet verwijderd.

Om een app uit het Dock te verwijderen, Control+ klik of rechtsklik het pictogram van de toepassing die u wilt verwijderen. Selecteer in het pop-upmenu Options > Remove from Dock.

Image
Image

Uit de lijst met recente items

Open het Apple-menu (het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm) en selecteer Recente items. Je ziet dan alle recent gebruikte applicaties, documenten en servers. Selecteer het item dat u wilt openen in de lijst.

Dit is geen lijst met veelgebruikte items, maar recent gebruikte items - een subtiel maar belangrijk onderscheid.

Image
Image

Het Launchpad gebruiken

Launchpad is vergelijkbaar met het startmenu van Windows en de applicatiestarter die wordt gebruikt op iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad. Als u op het Launchpad in het Dock klikt (meestal het tweede pictogram van links, tenzij u aan het Dock hebt gesleuteld), wordt een overlay weergegeven van grote pictogrammen voor alle toepassingen die op uw Mac zijn geïnstalleerd. Je kunt ze slepen, in mappen plaatsen of ze op een andere manier herschikken zoals je wilt. Als u op een toepassingspictogram klikt, wordt het bijbehorende programma gestart.

Image
Image

Kan Launchpad niet vinden in het Dock? Sleep het gewoon daarheen vanuit de Applications map.

Vanuit de map Toepassingen

De eenvoudigste en meest directe manier om een app te starten, is door de map Applicaties te openen en op de gewenste applicatie te klikken. Om het te vinden, opent u de Finder vanuit het Dock (dit is meestal het eerste pictogram van links).

Een andere manier om de Finder te openen: klik op een leeg gebied van het bureaublad.

Selecteer in het Go-menu van de Finder Toepassingen en vervolgens de app die u wilt openen.

Image
Image

Spotlight gebruiken

Met macOS kun je op naam naar een applicatie zoeken en het programma vervolgens starten met Spotlight, een ingebouwd zoeksysteem dat toegankelijk is vanaf meerdere locaties.

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot Spotlight is via de menubalk, de strook die langs de bovenkant van uw scherm loopt. Klik op het kleine vergrootglaspictogram en het Spotlight-zoekveld wordt weergegeven. Voer de volledige of gedeeltelijke naam van de doeltoepassing in en Spotlight toont wat het vindt terwijl u de tekst invoert. Om een toepassing te starten vanuit de resulterende vervolgkeuzelijst, dubbelklikt u erop.

Image
Image

Bonus: het pictogram van een app in het Dock houden

Als je een applicatie start die niet in de Dock-say staat, uit de Applications map of de Recente items list-macOS zal het pictogram van de applicatie toevoegen aan het Dock Dit is echter slechts tijdelijk en het pictogram zal verdwijnen uit het Dockwanneer u de toepassing afsluit.

Om het pictogram van de toepassing in de Dock, control+ te houden, klikt u op ofklik met de rechtermuisknop op het pictogram in het Dock terwijl de applicatie actief is. Selecteer in het pop-upmenu Options > Keep in Dock.

Aanbevolen: