Waarom 'FFVII Remake Intergrade' iets voor jou is

Inhoudsopgave:

Waarom 'FFVII Remake Intergrade' iets voor jou is
Waarom 'FFVII Remake Intergrade' iets voor jou is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Final Fantasy VII Remake Intergrade zal een aanzienlijke grafische verbetering zijn ten opzichte van Final Fantasy VII Remake.
  • Bestaande PS4-bezitters van de game kunnen gratis upgraden.
  • Extra DLC is beschikbaar met het populaire FFVII-personage Yuffie, maar degenen die upgraden moeten betalen.
Image
Image

Er is een Britse uitdrukking over hoe je eeuwen op een bus wacht en er dan twee tegelijk langskomen. Voor degenen die jarenlang hebben gewacht op een Final Fantasy VII-remake, kon deze zin niet toepasselijker aanvoelen.

Oorspronkelijk aangekondigd in 2015 na VEEL speculatie, vond Final Fantasy VII Remake eindelijk zijn weg naar de PlayStation 4 in april 2020 en nu hebben we de verbeterde versie voor PlayStation 5, Final Fantasy VII Remake Intergrade, in slechts Een paar dagen. Het is bijna een soort remaster van een remake, wat verklaart waarom het zo snel uitkomt, maar dat weerhoudt een Final Fantasy-liefhebbende fan er niet van om een klein beetje opgewonden te raken.

Ik ben een van die fans. Soort van. Terwijl ik Final Fantasy VII Remake een paar keer terugkaatste (ik vermoed dat pandemische vermoeidheid niet heeft geholpen), denk ik dat Final Fantasy VII Remake Intergrade de tijd zal zijn dat ik de game eindelijk "krijg". Sterker nog, iedereen die Final Fantasy VII Remake op de PlayStation 4 al heeft, kan gratis upgraden naar de PS5-versie (met één opmerkelijke uitzondering waar we later op in zullen gaan).

Een remaster van een remake

Het voelt een beetje brutaal om naar Final Fantasy VII Remake Intergrade te verwijzen als een remaster van een remake, maar dat is het eigenlijk wel. Terwijl Final Fantasy VII Remake een gedeeltelijke remake was van de opening van de originele Final Fantasy VII, is Intergrade een opgeknapte versie voor de PlayStation 5.

Image
Image

Ongetwijfeld hebben de nieuwste generatie consoles - de Xbox Series X/S en PlayStation 5 - een enigszins teleurstellende start gehad. Het potentieel is duidelijk te zien, maar we hebben nog niet echt een game gezien die je op beide platforms moet hebben.

Final Fantasy VII Remake Intergrade zal die titel niet zijn, omdat je er nog steeds veel van kunt genieten via de PlayStation 4-editie, maar dat neemt niet weg dat het verleidelijk is voor Final Fantasy-fans die op zoek zijn naar meer. Die beperking zal het er ook niet van weerhouden je eraan te herinneren waarom je van je PlayStation 5 houdt, zelfs als het een comfortabele liefde is in plaats van een "wanhopig altijd bij je willen zijn" liefde.

Er zijn natuurlijk grafische verbeteringen. Final Fantasy VII Remake Intergrade zal texturen, belichting en achtergronddetails van hogere kwaliteit bevatten, evenals een keuze uit twee weergavemodi, zodat je altijd kunt beslissen of je een hogere beeldkwaliteit of 60 frames per seconde wilt.

Belangrijker is echter dat er een nieuwe moeilijkheidsgraad is. Een die betekent dat je de moeilijkheidsgraad voor de klassieke modus kunt verhogen naar normaal, waardoor de klassieke modus effectief niet veel te gemakkelijk aanvoelt.

Voorheen automatiseerde de modus te veel, wat betekende dat fans die op zoek waren naar een meer traditionele turn-based gevechtsgevechten zich gewoon onverslaanbaar voelden. Het is een kleine maar potentieel spelveranderende tweak. Ik weet dat ik zeker teleurgesteld was dat ik nooit een gevechtsmodus kon vinden die voor mij werkte. Uiteindelijk ontmoedigde het me om bij de originele Final Fantasy VII Remake te blijven.

De volgorde van gebeurtenissen wijzigen

Natuurlijk heb ik de belangrijkste toevoeging aan Final Fantasy VII Remake Intergrade niet genoemd. Dat komt in de vorm van het toevoegen van een bonusaflevering met inhoud en een die de volgorde van gebeurtenissen verandert ten opzichte van de originele Final Fantasy VII. De bonusaflevering concentreert zich op Yuffie Kisaragi - Materia dief extraordinaire - en een personage dat je normaal gesproken zou ontmoeten na het verlaten van Midgar.

Image
Image

Het is een slimme toevoeging. Yuffie duikt op terwijl ze Midgar infiltreert om een speciale Materia te stelen van de Shinra, het schimmige kwaadaardige bedrijf dat Midgar en de rest van het spel domineert.

Hoewel er nog geen indicatie is over hoe leuk de bonusaflevering zal zijn, klinkt het zeker niet om het maar te proberen. Yuffie steelt altijd Materia, net zoals ze de Materia van het feest steelt wanneer je besluit om haar geboorteplaats Wutai te bezoeken in het originele spel. Het is perfect van karakter dat ze op een gegeven moment in Midgar zou rondhangen, vooral omdat ze er toch niet zo ver vandaan is, op de loer in het bos.

De vangst van dit alles? Als je Final Fantasy VII Remake Intergrade via de PlayStation 4-editie speelt, moet je deze extra DLC aanschaffen. Het is een kleine vangst, aangezien je hier volledig nieuwe inhoud krijgt, maar hey, het is er een om op te letten.

Is het tijd om opgewonden te zijn?

Ik was een grote oude cynicus toen Final Fantasy VII Remake in april 2020 werd gelanceerd. Toegegeven, het kwam voor mijn deur tijdens een uitzonderlijk lastige tijd in de COVID-19-pandemie. Games waren op geen enkele manier in mijn gedachten. Deze keer toch? Deze keer is er een aanzienlijk ondiepe kant om mee te kampen.

Image
Image

Mijn PlayStation 5 heeft daar grotendeels onder mijn tv gezeten sinds ik Spider-Man: Miles Morales uit heb. Zonder interesse in Returnal, is er niet echt een exclusiviteit geweest om me naar binnen te lokken, ondanks dat ik regelmatig denk hoe ik Astro's Playroom nog een kans moet geven.

Dit voelt als het keerpunt. Het besef dat er iets aan de PlayStation 5 is dat een beetje meer de volgende generatie aanvoelt dan de Xbox Series X. Het heeft dat potentieel gewoon nodig om gekoesterd te worden. Met de lancering van Ratchet and Clank: Rift Apart en Final Fantasy VII Remake Intergrade in hetzelfde weekend, heb ik het gevoel dat dit de tijd is.

Aanbevolen: