Universele controle laat zien wat Apple het beste doet

Inhoudsopgave:

Universele controle laat zien wat Apple het beste doet
Universele controle laat zien wat Apple het beste doet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple introduceerde een nieuwe functie genaamd Universal Control op de Worldwide Developers Conference.
  • Universal Control laat gebruikers naadloos meerdere Apple-apparaten bedienen vanaf één apparaat binnen een bepaalde afstand.
  • Deze nieuwe functie is een goed voorbeeld van hoe Apple bestaande ideeën overneemt en verbetert.
Image
Image

Universal Control is niet het eerste controleprogramma voor meerdere apparaten dat we ooit hebben gezien, maar het is een goede herinnering aan hoe Apple reeds bestaande ideeën overneemt en deze met groot succes probeert te verbeteren.

Tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar heeft Apple verschillende updates van het besturingssysteem onthuld, waaronder een blik op veel van de nieuwe functies in macOS Monterey, de volgende versie van zijn computerbesturingssysteem.

Een van de meest interessante toevoegingen aan Monterey is de introductie van wat Apple Universal Control noemt. Het is in wezen een ingebouwd systeem waarmee u uw cursor en inhoud naadloos tussen meerdere Apple-apparaten kunt verplaatsen. De productiviteitsvoordelen die een dergelijk systeem biedt, zijn al vrij eenvoudig, maar experts zeggen dat het u in de loop van de tijd ook geld kan besparen.

"Een groot voordeel van Universal Control is dat gebruikers niet per se een apart toetsenbord en muis hoeven te kopen om op een iPad te typen. Dit kan miljoenen mensen honderden dollars besparen", Phil Crippen, de CEO van John Adams IT, vertelde Lifewire in een e-mail.

Samenwerken

Behalve de mogelijke voordelen om geld te besparen op accessoires voor je iPad, is de algehele eenvoud van Universal Control opmerkelijk.

Een groot voordeel van Universal Control is dat gebruikers niet per se een apart toetsenbord en muis hoeven aan te schaffen om op een iPad te typen.

In tegenstelling tot andere multisysteemprogramma's, is Universal Control ontworpen om eenvoudig en gebruiksvriendelijk te zijn, waardoor het een programma is waar elke Apple-gebruiker van kan genieten. Als zodanig hoeft u zich geen zorgen te maken over het instellen van verschillende opties of het inschakelen van iets.

In plaats daarvan hoeft u alleen uw ondersteunde Apple-apparaten dicht bij elkaar te brengen (u kunt er maximaal drie tegelijk gebruiken) en vervolgens de cursor op één apparaat langs de rand van het scherm te bewegen om de systeem en laat uw cursor op het andere apparaat verschijnen.

Andere programma's zoals Share Mouse en Synergy kunnen vergelijkbare besturingsopties voor computers bieden, maar ze hebben beperktere functies bij het delen tussen die apparaten en andere, zoals de iPad. Je moet ook de programma's downloaden en verbinden, en aan sommige zijn zelfs extra kosten verbonden. Met Universal Control heeft Apple alles beter beheersbaar gemaakt en hoeft u zich geen zorgen te maken of u de app die u installeert wel of niet kunt vertrouwen.

Het is ook belangrijk op te merken dat Apple dit allemaal mogelijk heeft gemaakt zonder kabels of connectoren te gebruiken. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra accessoires die de kostbare USB-poorten van uw Mac gebruiken.

Eenvoud

Deze eenvoud is zo belangrijk omdat de apparaten van Apple geschikt zijn voor een groot aantal verschillende soorten gebruikers. Consumenten die goed thuis zijn in technologie gebruiken Apple iPads, Macs en iPhones, maar oudere gebruikers en gebruikers die gewoon niet zo ervaren zijn met ingewikkelde systemen gebruiken ze ook.

Image
Image

Gezien de meer dan 1,4 miljard Apple-apparaten die in mei 2019 zijn gemeld, is het logisch dat Apple een besturingsfunctie creëert die naadloos werkt voor alle soorten gebruikers. Dit is tenslotte niet zomaar iets waar professionals gebruik van zullen maken, ondanks de sterke focus van WWDC op ontwikkelaars en de tools die Apple hen geeft.

Het is handig voor professionals en ouders die helpen bij het sporten of buitenschoolse activiteiten van hun kinderen om de items waar je aan werkt te kunnen verplaatsen tussen apparaten. Dat houdt ook nog geen rekening met de algehele bruikbaarheid die het biedt voor studenten, die nu aan schoolopdrachten kunnen werken, ongeacht welk apparaat ze bij zich hebben.

"De mogelijkheid om meerdere computers te besturen met dezelfde cursor of muis zal enorm zijn voor mensen die meerdere beeldschermen nodig hebben om te functioneren", vertelde Alina Clark, een tech-expert en mede-oprichter van CocoDoc, aan Lifewire. "Coders, animators, video-editors en gamers zullen een velddag hebben met deze functie. Voor een normale gebruiker betekent deze functie dat je dezelfde muis kunt gebruiken om je MacBook en iPad of twee willekeurige combinaties van Mac-apparaten te bedienen. cool en zeker verfrissend."

Aanbevolen: