De 10 beste PlayStation 4-games om te kopen in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste PlayStation 4-games om te kopen in 2022
De 10 beste PlayStation 4-games om te kopen in 2022
Anonim

Of je nu nieuw bent op de console, je bibliotheek wilt uitbreiden of gewoon op zoek bent naar een nieuwe ervaring, de PlayStation 4 heeft een aantal fantastische titels. Van games in de open wereld en shoot-em-ups tot AAA-titels boordevol actie, de PS4 is casual en geschikt voor hardcore gamers. Enkele van de beste titels zijn exclusieve Sony PS4-titels die je nergens anders kunt spelen.

Je denkt misschien dat sinds de PS5 er is, de PS4 niet langer wordt ondersteund en dat er geen reden is om naar nieuwe games te zoeken. Dat kan niet verder van de waarheid zijn. Sony zal de console de komende jaren blijven ondersteunen, en er zijn nog steeds veel geweldige games beschikbaar op het platform, en dat zal zo blijven, zelfs als er niet meer worden uitgebracht. Om nog maar te zwijgen, de PS5 is achterwaarts compatibel, dus alle PS4-games die je nu koopt, kunnen worden gespeeld op de next-gen console.

Er is voor elk wat wils op de PS4, inclusief familietitels, co-ops op de bank en partygames. Je kunt een nieuw fantasierijk verkennen, een racebaan afbranden in een raceauto, een reis maken naar een onbekend deel van de wereld of een vraatzuchtige horde zombies afweren. Waar je ook zin in hebt, je zult het vinden. Je wilt zeker een paar van de beste PS4-games niet missen.

Beste algemeen: Sony God of War (PS4)

Image
Image

Met recht gekroond tot koning, zal de God of War van 2018 binnenkort worden gevolgd door een (hopelijk) net zo geweldig vervolg in Ragnarok. Het is een gruizige, gruwelijke en meer realistische weergave van de beruchte Kratos, evenals zijn zoon Atreus. Maak je echter geen zorgen. De roots zijn er nog steeds als je een fan bent van de oudere titels.

Deze game neemt de serie mee naar de Noorse mythologie en biedt gevechten met een hoog octaangeh alte met dezelfde vloeiende en dynamische mechanica waar de God of War-titels om bekend staan. Deze keer heeft Kratos een bijl, maar hij ramt heel veel mythologische wezens in, en nog wat. De game is ook ongelooflijk meeslepend en filmisch, en het wordt van begin tot eind gepresenteerd als een enkele, ongesneden en ononderbroken opname.

Het combineert RPG, actie en gameplay in arcadestijl. Je kunt namelijk de statistieken van Kratos verbeteren en zijn uitrusting naar een hoger niveau tillen, terwijl je met de op combo's gebaseerde aanvallen elk gevecht wat flair kunt geven.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 45GB

"God of War combineert brute actie en uitdagende puzzels tegen de achtergrond van de Noorse mythologie en de relatie tussen Kratos en zijn zoon. Het zorgt voor een ongelooflijk meeslepende game." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Meest uitdagende: FromSoftware Bloodborne (PS4)

Image
Image

Als je van bruut, broeiend, bloederig en lonend houdt, dan is Bloodborne de game voor jou, vooral als je een fan bent van de Dark Souls-serie. Hoewel het in 2015 werd uitgebracht, blijft het een van de beste exclusieve games op PS4. Het werd ook weggegeven als onderdeel van een eerdere PlayStation Plus-line-up, dus als je een abonnee bent, heb je het misschien al in je bezit.

Het is zwaar en je zult veel sterven, maar als je doorzet, word je beloond voor je doorzettingsvermogen. Bovendien heeft de game enkele van de wildste niet-spelerpersonages (NPC's) van de hele serie, en veel van hen geven ook gekke nevenmissies.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 41 GB

"De beginreeks is kort en het is verfrissend om geen tutorial van een uur te hebben met tussenfilmpje na tussenfilmpje." - Kelsey Simon, producttester

Image
Image

Beste Open-World Game: Sucker Punch Productions Ghost of Tsushima (PS4)

Image
Image

2020's Ghost of Tsushima combineert niet alleen een mengelmoes van spelmechanica en thema's, maar ook een verscheidenheid aan visuele stijlen. Het beschikt over een van de mooiste, boeiendste en meest meeslepende open werelden in jaren, de tweede alleen voor Rockstar's Red Dead Redemption 2.

Een uniek navigatiesysteem, dat wind- en visuele signalen gebruikt, moedigt spelers aan om de wereld op een natuurlijkere manier te verkennen, in plaats van van kaartcontrolepunt naar kaartcontrolepunt te rennen. Het resultaat is een unieke, vloeiende ervaring die je vaak buiten de gebaande paden brengt om nieuwe missies, items en evenementen te ontdekken.

De game volgt een enkel personage genaamd Jin, maar de aanpassings- en upgrademogelijkheden van de speler zijn ongelooflijk. Je kunt niet alleen verschillende uitrustingen en wapensets aanpassen, maar je kunt ook charmes uitrusten, kleuren (kleurstoffen) aanpassen en nog veel meer. Elke wapenset wordt geleverd met een eigen reeks attributen, wat een beetje meer nuance aan het gevecht toevoegt.

Bovenal wordt ste alth ook aangemoedigd, aangezien spelers door het gras kunnen sluipen om op hun prooi te jagen a la Assassin's Creed. Het is een solide mix van actie, RPG en ste alth, met een vleugje verkenning voor een maximaal effect.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 35GB

Meest uniek: Hideo Kojima Death Stranding (PS4)

Image
Image

Hideo Kojima is de grote naam verbonden aan Death Stranding, en dat is te zien. Het is een prachtige, rare en unieke ervaring die anders is dan alles wat ooit eerder is gemaakt. Samengevat tot zijn eenvoudigste vorm, omvat de spelmechanica wandelen, paardrijden of trekking - hoe je ook kunt - tussen locaties om belangrijke leveringen te doen. Het is alles wat er gebeurt tijdens die reizen dat het spel zo fris maakt.

Death Stranding wordt ondersteund door een van de meer filmische en complexe verhaallijnen aan deze kant van de Stille Oceaan. Zoals je zou verwachten, bevat het ook een aantal lieve en betreurenswaardige personages met veel achtergrondverhaal, nuance en persoonlijkheid. Bovendien kun je je bloed en uitwerpselen verzamelen om ze in granaten te gebruiken. Wat wil je nog meer?

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 55GB

“De absoluut beste manier om Death Stranding te beschrijven, is om helemaal niets te zeggen. Sommigen zullen het leuk vinden en sommigen niet, maar hoe dan ook, het is het beste om blind te gaan.” - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste overlevingsspel: Naughty Dog The Last of Us Part II (PS4)

Image
Image

Sommigen vinden het geweldig, sommigen haten het, maar het v alt niet te ontkennen dat The Last of Us Part II een uitstekende game is vol met opmerkelijk meeslepende ervaringen en mechanica. Het is een directe voortzetting van de eerste game, die jaren later plaatsvindt, aangezien zowel Ellie als Joel aanzienlijk volwassener zijn geworden.

Het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar vleesetende zombies, geboren uit een schimmel, door het landschap zwerven. Net als in de eerste game ligt de focus echter op de personages, namelijk Ellie en Abby, die je zou kunnen omschrijven als een nieuwe antagonist.

Zonder iets te bederven, culmineert het verhaal in een angstaanjagende maar louterende climax die deels de reden is waarom de game zo verdeeldheid zaait, tussen enkele onverwachte verhaalbeats. Of je nu hier bent voor het verhaal, de gameplay of de zombies, je gaat een hele reis tegemoet.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 80GB

Beste rollenspel: ZA/UM Disco Elysium - The Final Cut (PS4)

Image
Image

Sommigen noemen Disco Elysium misschien een point-and-click-avontuurtitel, en hoewel dat een nauwkeurige beschrijving zou kunnen zijn, komt er veel meer bij kijken. De game kan het best worden omschreven als een onderzoeks-RPG, maar zijn sterke punten liggen in het verhaal, de personages en het bouwen van een wereld.

Hoewel het personage van de speler relatief vast blijft, is er een enorme hoeveelheid aanpassing beschikbaar in upgrades van attributen, vaardigheden en persoonlijkheid. Elke verandering die je aanbrengt, heeft invloed op hoe de NPC's en de hele wereld je zien. Er zijn ook veel wegen te bewandelen, of dat nu is door middel van unieke dialogen, verhaalkeuzes of in-game acties.

Een nadeel is dat er, in tegenstelling tot vergelijkbare RPG's, niet zoveel vrijheid is om met de wereld om te gaan. Je kunt bijvoorbeeld niet rondgaan met het stelen van items of het aanvallen van NPC's. Het vechtsysteem is ook niet traditioneel en het is even wennen. Alle gevechten worden gefilterd door middel van dialoog-, vaardigheids- en persoonlijkheidscontroles.

Toch is het een van de beste RPG's op elk systeem, inclusief PS4. De titel had bij de lancering enkele bugs en grote problemen, die sindsdien zijn opgelost door middel van updates en een heruitgave van de "Final Cut".

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 12GB

Beste actie: Assassin's Creed: Valhalla (PS4)

Image
Image

Assassin's Creed: Valhalla neemt de meeste gameplay-mechanica en -ervaringen uit de vorige titels (Origins en Odyssey) en verhoogt ze tot 11. Deze keer ben je een dodelijke Viking-huurmoordenaar die ronddwa alt langs de kusten in Anglo- Saksisch Engeland. Je kunt plunderen, verkennen, een spelersnederzetting opbouwen en nog veel meer.

Hetzelfde vloeiende vechtsysteem van de vorige games keert terug, zij het met andere vaardigheden en aanpassingsopties. Vaardigheden moeten eerst worden ontgrendeld door verzamelobjecten in de wereld te vinden, genaamd Books of Knowledge. Helaas betekent dit dat sommige vaardigheden pas veel later in het spel worden ontdekt, vooral als je niet zoveel mogelijk onderzoekt.

Het introduceert ook een uniek knooppuntachtig navigatiesysteem waar dingen die te doen en te zien zijn in de wereld worden gepresenteerd als een kleurrijke melding op het kompas. Volg gewoon de mysterieuze knooppunten om nieuwe uitrustingen, missies, nevenactiviteiten en nog veel meer te ontdekken. Over het algemeen is de game een mix van klassieke RPG, actie, ste alth en open-wereldgenres.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 47GB

Beste horror: Capcom Resident Evil Village (PS4)

Image
Image

Het nieuwe kind in de buurt is Resident Evil 8 Village, en het is een directe voortzetting van Resident Evil 7 Biohazard. Je hoeft de vorige game niet te spelen om in deze te komen, maar het is wel aan te raden. De game speelt zich een paar jaar na RE7 af en plaatst spelers weer in de schoenen van Ethan Winters. Zijn dochtertje is ontvoerd en jij gaat haar terug halen.

Als je aandacht hebt besteed aan de marketing van het spel en een voorliefde hebt voor Alcina Demetrescu, dan moet je het spel gewoon spelen. Een van de diepere thema's is onvoorspelbaarheid, en deze game zal je in spanning houden. Er zijn veel meer gevechten in deze vergeleken met RE7, wat welkom is. Dezelfde items voor het verzamelen en puzzelen zijn hier, en je zult een veel grotere wereld hebben om te verkennen in Village.

Het is een survival-horror met actie-arcade-elementen, vooral bij latere playthroughs. En er is een hoop herspeelbaarheid, wat goed is omdat het verhaal relatief kort is.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 30GB

"Het is kort en krachtig, maar er is hier veel herspeelbaarheid en Village wordt echt leuk op de hogere moeilijkheidsgraden. Doe jezelf een plezier en speel het na RE7." - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste remake: Electronic Arts Mass Effect Legendary Edition (PS4)

Image
Image

Veel fans hebben lang gewacht op de herlancering van de Mass Effect-serie met bijgewerkte beelden en gestroomlijnde mechanica, en dat is precies wat er is gebeurd met Mass Effect: Legendary Edition.

Het bevat alle drie de games in de serie en bijna alle downloadbare content, behalve Pinnacle Station uit de eerste game. Multiplayer is ook weggelaten uit Mass Effect 3, dus dit is alleen voor één speler.

Als je nog nooit de Mass Effect-spellen hebt gespeeld, staat je iets te wachten. Het is een sci-fi, dystopische RPG met een aantal ongelooflijke personages, een uitstekend verhaal en een aantal leuke, zij het eigenzinnige, re altime gevechten. De ontwikkelaars hebben veel van de latente problemen met de originele games opgelost en je kunt nu bepaalde evenementen of tussenfilmpjes overslaan, en de games zijn veel vloeiender. Om nog maar te zwijgen van de gevechten uit de eerdere titels die zijn bijgewerkt om meer op de nieuwere games te lijken.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 80GB

Beste gevechten: WB Games Mortal Kombat 11 Ultimate (PS4)

Image
Image

Mortal Kombat 11 Ultimate is de nieuwste game van NetherRealm Studios, en het is een van de meest gerenommeerde vechtseries ooit gemaakt. Het heeft een meeslepend verhaal met een diep progressiesysteem en een lonende singleplayer-ervaring, maar dat is niet waarom de meeste mensen eraan beginnen. Je kunt het online opnemen tegen andere spelers of met vrienden en familie dankzij de lokale coöp. Je kunt ook privélobby's opzetten om online met leeftijdsgenoten te spelen in een speciaal spel.

De graphics zijn fantastisch, zij het bloederig, ruig en brutaal - zoals te verwachten is van een Mortal Kombat-game. Er is veel te doen, met verschillende spelmodi en veel herspeelbaarheid. Je kunt ook gewoon een arcade-gevecht beginnen om NPC's en andere spelers in elkaar te slaan. De combo's zijn bevredigend en er zijn veel spannende bewegingen, maar de besturing kan soms traag aanvoelen, vooral wanneer je er voor het eerst in duikt. Al met al is het een uitstekende vechtgame die veel waarde biedt.

ESRB: M (Volwassen) | Installatiegrootte: Ongeveer 44GB

De beste game in het algemeen, en een die je moet spelen als je een PlayStation 4 bezit, is God of War (bekijk op Amazon). Het heeft een meeslepend verhaal, diepe personages en het is een hoop plezier dankzij de vloeiende, combo-gedreven gevechten. Afgezien daarvan hangt het af van wat je wilt spelen, en er zijn games uit bijna elke categorie en elk genre op de lijst.

Grab Bloodborne (zicht op Amazon) voor een geweldige uitdaging, of Ghost of Tsushima (zicht op Amazon) voor een prachtige en boeiende open-wereldervaring. Je kunt niet fout gaan met een van de games die je hier ziet.

Over onze vertrouwde experts

Briley Kenney schrijft al meer dan tien jaar over technologie, gaming en consumentenelektronica. Hij brengt het grootste deel van zijn vrije tijd door met vechten, verkennen en nivelleren in RPG's. Hij schrijft momenteel voor Lifewire, Digital Trends, Ideaing en nog veel meer.

Ajay Kumar is Tech Editor voor Lifewire. Met meer dan zeven jaar ervaring in de branche heeft hij alles beoordeeld, van telefoons en laptops tot games en gameaccessoires. Hij bouwde zijn eigen gaming-installatie en bezit alle grote consoles. Hij hield van God of War en Horizon Zero Dawn vanwege hun mix van open-wereld-RPG-elementen met personagegestuurde verhalen.

Kelsey Simon schrijft sinds 2019 voor Lifewire en ze is nog langer een gamer. Ze is eigenaar van verschillende consoles, twee Nintendo Switches en heeft zelfs haar eigen game-installatie gebouwd.

Waar moet je op letten bij een PS4-game

Gameplay / Verhaal

Games bevatten vaak een mix van op het verhaal gebaseerde ervaringen zoals tussenfilmpjes en lineair spelen, naast verschillende mechanica zoals gevechten, knutselen en verkenning. Beide elementen zijn gebonden aan de belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuw spel. Denk na over wat voor soort ervaring je zou willen hebben, of dat nu een rijke, verhaalgedreven singleplayer-titel is of een gevechtszware actiegame met online multiplayer.

Graphics

De beelden zorgen voor onderdompeling, de tweede alleen voor de audio. Hoe realistischer en korreliger de graphics, hoe surrealistischer de ervaring zal zijn. Dat wil niet zeggen dat luchtige en levendige graphics niet mooi kunnen zijn. Dat kunnen ze absoluut zijn. Bekijk Hades, Cuphead, Ori and the Will of the Wisps, Spiritfarer, Okami en nog veel meer.

Beoordeling

Net als filmbeoordelingen, vertellen ESRB-gamebeoordelingen u voor welk volwassenheidsniveau de inhoud geschikt is. 'Rated T for Teen', 'Rated E for Everyone' en 'Rated M for Mature' zijn slechts enkele veelvoorkomende voorbeelden. Er is een letterclassificatie, verspreid door de ERSB, voor elke game, en deze is opgenomen in zowel de fysieke verpakking als de digitale winkelvermeldingen. Zorg ervoor dat u de beoordeling controleert als de game door een jonger publiek wordt gespeeld. Oudere spellen zijn het beste voor spelers van 17 jaar en ouder.

FAQ

    Zijn PS4-games compatibel met de PS5?

    Ja, bijna alle games zijn compatibel met de PS5. Velen zullen profiteren van prestaties en visuele updates, nu of in de toekomst, die profiteren van de krachtigere hardware van de PS5.

    Wat voor soort spel moet je hierna spelen?

    Eerlijk gezegd is dit een moeilijke vraag om te beantwoorden zonder meer over jou te weten. Bedenk waar je naar op zoek bent, hoeveel tijd je in een nieuwe game wilt verdiepen en waar je het meest van houdt. Als je een diepgaand verhaal wilt, ga dan voor iets als The Last of Us Part II, God of War of Death Stranding. Als je een open wereld wilt verkennen, ga dan naar Ghost of Tsushima of Red Dead Redemption 2. Als je coöp op de bank en familieplezier wilt, geef dan zeker Overcooked 2! een poging. Je zou ook een gevecht of twee kunnen hebben in Mortal Kombat 11 als je het bloed kunt verdragen.

    Wat is het verschil tussen een remake en een remaster?

    In de afgelopen jaren is er een toestroom geweest van games die zijn geport naar niet-native systemen, meestal met iets opgeknapte graphics. Maar wat is een remaster versus een remake? Het belangrijkste onderscheid hier is of een studio een game vanaf de grond opnieuw heeft opgebouwd. Doom (2016) is bijvoorbeeld een echte remake omdat het volledig opnieuw is ontworpen voor moderne hardware. Iets als de Bioshock Collection daarentegen is slechts een gepolijste versie van hetzelfde spel dat oorspronkelijk werd uitgebracht voor de Xbox en dat nu bestaat op Nintendo Switch, PS4 en meer.

Aanbevolen: