5 Redenen om een Wii te kopen in plaats van een Xbox 360 of PlayStation 3

Inhoudsopgave:

5 Redenen om een Wii te kopen in plaats van een Xbox 360 of PlayStation 3
5 Redenen om een Wii te kopen in plaats van een Xbox 360 of PlayStation 3
Anonim

Nintendo stopte met het maken van de Wii in 2013. De Xbox 360 en Playstation 3 werden op dezelfde manier stopgezet in 2016. Daarom zou geen van deze consoles de eerste keuze moeten zijn voor een nieuwe aankoop. Dit artikel wordt hier gepresenteerd voor archiveringsdoeleinden.

Voor gamers is een van de moeilijkste beslissingen welke console ze moeten kopen: elk biedt games en functies die je niet van de andere krijgt. Als je zo'n duizend dollar hebt om te verspillen, zeggen we dat je ze allemaal krijgt. Anders zijn hier de vijf belangrijkste redenen waarom de Wii de console voor jou zou kunnen zijn.

Grootste door gebaren bestuurde gamebibliotheek

Jarenlang was het grootste verkoopargument van de Wii de op gebaren gebaseerde besturing, waarmee je een zwaardspel kon spelen door met je afstandsbediening als een zwaard te zwaaien of een voetbal te gooien door een bovenhandse werpbeweging na te bootsen. Dit wonderbaarlijk intuïtieve systeem werd zo goed ontvangen dat Microsoft en Sony op de proppen kwamen met concurrenten, de Kinect en de PlayStation Move, die gebarengames voor een prijs aan hun systemen toevoegden.

De technologie voor deze twee nieuwe op gebaren gebaseerde systemen is goed, vooral in het geval van de Kinect, maar wat ze allebei missen, is de enorme bibliotheek met op gebaren gebaseerde spellen van de Wii. Er is een enorm aantal spellen voor de Wii, waaronder indrukwekkende aanbiedingen als:

  • "Disney Epic Mickey"
  • "De Blob"
  • "Wii Sports Resort"
  • "Dodelijke wezens"
  • "Punch-Out!!"
  • "Traumateam"
  • "Rood staal 2"
  • "Prince of Persia: The Forgotten Sands"
  • "Wii Fit Plus"
  • "Endless Ocean: Blue World"
  • "GoldenEye 007"
  • "No More Heroes 2: Desperate Struggle"
  • "Sky Crawlers: Innocent Aces"
  • "Dead Space Extraction"
  • "Legend of Zelda: Twilight Princess"

En er zijn er meer. Het heeft jaren geduurd om zoveel spellen voor de Wii te maken, en het zal nog jaren duren voordat de Kinect en Move iets hebben dat in de buurt komt van wat de Wii biedt.

Image
Image

Iedereen vindt het geweldig

Als je videogames met je vrienden wilt spelen en je vrienden zijn niet allemaal hardcore gamers, dan is de Wii zeker de beste keuze. Natuurlijk, serieuze gamers die "Bioshock" of "Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots" spelen, zullen een 360 of PS3 willen, maar oma's, tienermeisjes, oudere leidinggevenden en universiteitskinderen houden allemaal van de Wii.

Dus als je wilt dat een niet-gamende vriend langskomt om een game te spelen, zeg dan gewoon: "Ik heb een Wii."

Bottom Line

Sommige mensen noemen de Wii niet bij zijn naam; ze noemen het gewoon wat ze de GameCube noemden: "The Nintendo." Microsoft en Sony zijn gigantische technologiebedrijven met gamedivisies, maar Nintendo staat synoniem voor videogames, met tientallen jaren besteed aan het maken van kleurrijke, fantasierijke, gezinsvriendelijke titels. Als je het volgende "Legend of Zelda"-spel, het volgende Mario-spel, het volgende "Pikmin"- of "Donkey Kong"- of "Metroid Prime"-spel wilt, moet je een Wii kopen.

Games zijn goedkoper

De Wii is niet de goedkoopste van de grote drie. Die eer gaat naar Microsofts budgetversie van hun Xbox 360, een versie van de console zonder harde schijf en zonder draadloze controller die begon bij $ 200.

Dat maakt de 360 de goedkoopste console, zolang je niet van plan bent meer dan vijf games te kopen en niet van plan bent om ze online te spelen. Voor online spelen voor de meeste 360-games is een Xbox Live Gold-abonnement vereist. 360-games, net als hun tegenhangers voor de PlayStation 3-console, kosten meer.

Het verschil in kosten tussen games kan $ 10 zijn en het lijkt erop dat dat geen groot verschil is als je je game-aankopen beperkt tot twee per jaar, maar dat is bespaard geld dat kan worden besteed aan nog een meer betaalbare Wii-spel.

Het is gezinsvriendelijk

Alle consoles hebben games die geschikt zijn voor kinderen, maar de Wii heeft er meer. De rijkdom aan gezinsvriendelijke spellen, waarvan vele door Nintendo zijn gemaakt, moedigt ouders aan om Wii's te kopen, wat uitgevers aanmoedigt om meer kindgerichte spellen te maken. Natuurlijk zijn er enkele spellen voor de Wii met meer inhoud voor volwassenen, dus ouders zouden het ouderlijk toezicht van de Wii kunnen gebruiken om te voorkomen dat kinderen "MadWorld" en "Manhunt 2" spelen, maar je zult nooit zonder games komen te zitten om de jongeren.

Aanbevolen: