Hoe pictogrammen van uw Windows-bureaublad te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe pictogrammen van uw Windows-bureaublad te verwijderen
Hoe pictogrammen van uw Windows-bureaublad te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om een Windows 10-bureaubladpictogram te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Delete.
  • Je kunt bureaubladpictogrammen ook verwijderen door ze naar de Prullenbak van Windows 10 te slepen.
  • Bestanden en snelkoppelingen kunnen beide op het bureaublad van Windows 10 staan, dus wees voorzichtig bij het verwijderen ervan.

Dit artikel is een handleiding voor het verwijderen van pictogrammen van het Windows 10-bureaublad, met aanvullende informatie over hoe u het verschil kunt zien tussen een bestand en een snelkoppelingspictogram en wat u moet doen als u per ongeluk een pictogram verwijdert.

Hoe verwijder je alle bureaubladpictogrammen op Windows 10

Het verwijderen van pictogrammen is een van de beste en gemakkelijkste manieren om uw Windows 10-bureaublad op te schonen en te versnellen.

U kunt alle Windows 10-bureaubladpictogrammen binnen enkele seconden verwijderen met slechts een paar muisklikken. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop op het pictogram op uw Windows 10-bureaublad te klikken en Delete te selecteren in het pop-upmenu.

Image
Image

Als je een Windows 10-apparaat gebruikt, zoals een Microsoft Surface, met een touchscreen, kun je het menu ook activeren door lang op het bureaubladpictogram te drukken.

U kunt bureaubladpictogrammen ook verwijderen door ze naar het Prullenbakpictogram te slepen (dat ook op het bureaublad zou moeten staan).

Image
Image

Wilt u alle bureaubladpictogrammen op Windows 10 in één keer verwijderen? Markeer alle pictogrammen met uw muis door de cursor erover te slepen. Zodra ze allemaal zijn gemarkeerd, klikt u met de rechtermuisknop op een van hen en selecteert u Delete of sleept u ze allemaal naar de Prullenbak.

Image
Image

Hoe verwijder ik een pictogram van mijn bureaublad zonder het te verwijderen?

Als je geen bestanden of snelkoppelingen van je Windows 10-bureaublad wilt verwijderen, maar ze toch uit de weg wilt ruimen terwijl je werkt, heb je een aantal opties.

De eerste optie is om de pictogrammen uit het zicht te verbergen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op uw bureaublad, selecteert u Bekijken en schakelt u Bureaubladpictogrammen weergeven. uit

Image
Image

Dit is een geweldige keuze voor diegenen die houden van de esthetiek van hun Windows 10-bureaubladpictogrammen, maar ze niet altijd willen zien.

Om uw bureaubladpictogrammen weer zichtbaar te maken, herha alt u de bovenstaande instructies.

Uw tweede optie is om de pictogrammen naar een andere locatie op uw Windows 10-apparaat te verplaatsen. U kunt dit heel snel doen door de pictogrammen naar een andere maplocatie te slepen.

U kunt ook met de rechtermuisknop op de pictogrammen klikken, Cut selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop klikken en Plakken in de doelmap selecteren.

Image
Image

Begrip van bureaubladbestanden en snelkoppelingspictogrammen

Een Windows 10-bureaublad kan zowel bestanden als snelkoppelingen naar bestanden opslaan. De eerste is het eigenlijke bestand, terwijl de laatste een klein bestand is dat linkt naar een ander bestand of de locatie van een programma ergens anders op uw computer of tablet.

Hoewel bureaubladsnelkoppelingen en bestanden vergelijkbaar kunnen lijken, kunt u gemakkelijk een snelkoppeling vinden door te zoeken naar de kleine pijl in de linkerbenedenhoek van het pictogram.

Image
Image

Als het pictogram deze pijl niet heeft, is dit het volledige bestand. Als dat zo is, is het een snelkoppeling.

De snelkoppelingen op het bureaublad van Windows 10 hebben een pijl in de linkerbenedenhoek van hun afbeelding.

Het betekent dat wanneer u het pictogram van een bestand van het bureaublad op Windows 10 verwijdert, u het hele bestand verwijdert. Als u een snelkoppelingspictogram verwijdert, verwijdert u alleen de snelkoppeling naar het bestand.

Als je het programma volledig wilt verwijderen of verwijderen, moet je het op dezelfde manier verwijderen als andere Windows 10-apps.

Het verwijderen van een Windows 10 bureaubladpictogram ongedaan maken

Alle verwijderde bureaubladpictogrammen kunnen ongedaan worden gemaakt zolang u de Prullenbak niet hebt geleegd. Als u de Prullenbak hebt leeggemaakt, kunt u een nieuw snelkoppelingspictogram op het bureaublad maken of proberen het verwijderde Windows 10-bestand op te halen via verschillende bewezen strategieën.

FAQ

    Hoe verwijder ik pictogrammen van een bureaublad dat niet kan worden verwijderd?

    Gebruikers komen soms een map-, snelkoppelings- of bestandspictogram tegen dat niet kan worden verwijderd. Mogelijk krijgt u de melding "Bestandstoegang geweigerd" of "Bestand in gebruik" of een andere fout. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Probeer eerst uw systeem opnieuw op te starten en probeer vervolgens het pictogram opnieuw te verwijderen. Als u het bericht "Bestand in gebruik" krijgt, controleer dan of het bestand of de map open en in gebruik is; als dit het geval is, verlaat u de toepassing. Als u een bestand niet kunt verwijderen vanwege de machtigingen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Properties > Security > GeavanceerdVoer naast Owner de gebruikersnaam in waarvan u de eigenaar van het bestand wilt zijn en probeer vervolgens het pictogram, bestand of map opnieuw te verwijderen. Een andere optie: probeer opnieuw op te starten in de veilige modus en probeer vervolgens het problematische bestand te verwijderen.

    Hoe verwijder ik pictogrammen van een Mac-bureaublad?

    Om een pictogram gemakkelijk van een Mac-bureaublad te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Verplaatsen naar prullenbak U kunt ook de Shift ingedrukt houden -toets, selecteer meerdere pictogrammen en sleep ze naar de prullenmand. Om al uw bureaubladpictogrammen te verbergen zonder bestanden of mappen te verwijderen, opent u Terminal en typt u: defaults write com.apple.finder CreateDesktop false killall Finder Om uw pictogrammen opnieuw te laten verschijnen, typt udefaults schrijf com.apple.finder CreateDesktop true killall Finder in Terminal.

    Hoe verwijder ik pictogrammen van het bureaublad als ik Windows 7 gebruik?

    Om pictogrammen op een Windows 7-bureaublad te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Delete, net zoals u zou doen op een Windows 10-bureaublad.

    Hoe verwijder ik vinkjes van bureaubladpictogrammen?

    Als je geen fan bent van de selectievakjes die verschijnen wanneer je een bestand of map selecteert in Windows 10, kun je ze eenvoudig verwijderen. Start Verkenner en selecteer View. Schakel in het gebied Toon/Verberg het selectievakje naast Item-selectievakjes. uit

Aanbevolen: