Hoe de grootte van pictogrammen op Android te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de grootte van pictogrammen op Android te wijzigen
Hoe de grootte van pictogrammen op Android te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Met Android Nougat 7.0 of hoger kunt u items op het scherm groter of kleiner maken in de instellingen voor weergavegrootte.
  • Als je een Samsung-telefoon gebruikt, houd je het startscherm lang ingedrukt om een pictogramraster voor het start- of app-scherm te kiezen.
  • Als geen van deze opties beschikbaar is, kunt u Android-opstartprogramma's van derden gebruiken waarmee u het formaat van pictogrammen op uw Android kunt wijzigen.

In dit artikel leert u hoe u dit op de meeste Android-telefoons kunt doen, evenals op launchers van derden waarmee u de grootte van pictogrammen ook kunt wijzigen.

Uw mogelijkheid om het formaat van pictogrammen op Android aan te passen, hangt af van de versie van Android die u gebruikt. Android Nougat 7.0 en hoger biedt bijvoorbeeld een optie in Instellingen om de pictogramgrootte aan te passen. Samsung-telefoons bieden hiervoor extra instellingen voor het startscherm. Als je echter een oudere Android hebt, heb je geen pech. Met tal van apps van derden kunt u de grootte van pictogrammen op uw Android aanpassen.

Hoe wijzig ik het formaat van pictogrammen op Android?

Android-telefoons worden geleverd met standaardpictogramgroottes, maar u kunt de grootte van pictogrammen eenvoudig wijzigen. Als je een nieuwere Android-telefoon hebt, is het aanpassen van het formaat van pictogrammen een snelle aanpassing van de instellingen.

  1. Veeg omlaag op het startscherm en tik op het tandwielpictogram rechtsboven om het menu Instellingen van je Android te openen.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Display om het menu Display Settings te openen.

  3. Selecteer Advanced om die sectie uit te vouwen.
  4. Selecteer in het menu Geavanceerde beeldscherminstellingen Beeldschermgrootte.

    Image
    Image
  5. Verplaats in het venster Schermgrootte de schuifregelaar onderaan om de grootte van schermitems aan te passen. U ziet een voorbeeld van hoe tekst en pictogrammen eruit zullen zien in het bovenste deel van het venster.
  6. Als je nu terugkeert naar het startscherm, zul je merken dat de pictogrammen op het scherm groter zijn, afhankelijk van waar je de maatinstelling hebt aangepast.

    Image
    Image

Als u het formaat van pictogrammen wilt wijzigen of uw app-pictogrammen kleiner wilt maken, volgt u dezelfde procedure hierboven, maar past u de schermitemgrootte aan naar kleiner (naar links) in plaats van groter.

Hoe verklein ik de grootte van de pictogrammen op mijn Samsung-telefoon?

Als je een Samsung-telefoon hebt, is het vergroten of verkleinen van pictogrammen op het scherm nog eenvoudiger.

  1. Ga naar het startscherm en druk ergens in het lege gebied lang. U ziet menupictogrammen onder aan het scherm verschijnen. Selecteer het Settings icoon rechtsonder.
  2. In het instellingenvenster van het startscherm zijn er twee opties om de pictogramgrootte aan te passen. Selecteer eerst Startschermraster.

    Image
    Image
  3. Gebruik op de rasterpagina van het startscherm de pictogrammen onderaan om aan te passen hoeveel pictogrammen u op elk startpaginascherm wilt weergeven. Hoe meer pictogrammen u toestaat, hoe kleiner die pictogrammen zullen zijn. Selecteer Opslaan als je klaar bent.

    Het voorbeeldvenster boven aan dit scherm toont u hoe groot of klein de pictogrammen verschijnen op basis van de rasterinstelling die u hebt geselecteerd.

  4. Terug in het instellingenvenster van het startscherm, selecteer Apps-schermraster om de grootte van de pictogrammen op de Apps-schermvensters aan te passen. Pas de pictogramgroottes op dezelfde manier aan, met behulp van de rasterselectie onderaan het venster. Selecteer Opslaan als je klaar bent.

    Image
    Image

De pictogrammen op het startscherm en het scherm Apps verschijnen in de grootte die u hebt geselecteerd met behulp van de rasterinstellingen wanneer u klaar bent.

Formaat van pictogram wijzigen met apps van derden

Als je geen nieuwere Android hebt of geen Samsung-telefoon hebt, kun je Android-opstartprogramma's installeren waarmee je het formaat van pictogrammen op je Android kunt wijzigen.

Hier volgen enkele Android launcher-apps waarmee u dit kunt doen.

  • Nova Launcher: biedt de UI-omgeving die het dichtst in de buurt komt van Android. Het is een lichtgewicht en snel opstartprogramma waarmee je een aangepaste rastergrootte kunt instellen, vergelijkbaar met hoe Samsung-gebruikers het formaat van app-pictogrammen kunnen wijzigen.
  • Microsoft Launcher: in plaats van de rasterbenadering te gebruiken, kunt u met deze launcher de lay-out en grootte van pictogrammen op het start- en app-scherm aanpassen. Het bevat een lijst met handige aanpassingsopties die verder gaan dan alleen de pictogramgrootte.
  • Apex Launcher: in het instellingenmenu van deze launcher vindt u de mogelijkheid om de pictogramgrootte aan te passen van 50% tot 150% van de normale pictogramgrootte.
  • Go Launcher: met GO Launcher geïnstalleerd, druk gewoon lang op het startscherm, kies Instellingen en gebruik de Icon instellingen om aan te passen pictogrammen naar Groot, Standaardformaat of Aangepast formaat.

FAQ

    Hoe verander je app-pictogrammen op Android?

    Je kunt app-pictogrammen wijzigen in aangepaste pictogrammen op een Android-apparaat. Zoek naar aangepaste pictogrammen in de Google Play Store, installeer het pakket dat u wilt gebruiken en selecteer Open. Ga op een Samsung-apparaat naar Instellingen > Themes om pictogrampakketten te downloaden en toe te passen.

    Wat is het sleutelpictogram op Android?

    Het sleutel- of slotpictogram geeft aan dat u een VPN-service gebruikt. Het pictogram blijft in de meldingsbalk staan als Safe Browsing is ingeschakeld. Schakel de VPN-service uit om het pictogram te verwijderen.

    Hoe zet ik het locatiepictogram op Android uit?

    Als u locatieservices op Android uitschakelt, wordt dit pictogram ook uitgeschakeld. Ga naar Instellingen > Beveiliging en locatie > Locatie > Uit.

Aanbevolen: