6 Beste plaatsen om vinylplaten online te kopen

Inhoudsopgave:

6 Beste plaatsen om vinylplaten online te kopen
6 Beste plaatsen om vinylplaten online te kopen
Anonim

Vinyl heeft deze inherente fysieke schoonheid en substantie die die van digitale downloads (geen materiële aanwezigheid) of cd's overtreft, die meer lijken op alledaagse kantoorbenodigdheden dan niet.

Zelfs als je nog steeds voornamelijk naar muziek luistert op je smartphone of computer, geeft vinyl je de mogelijkheid om de ervaring te verbeteren met je favoriete albums. U krijgt ook een object dat u met trots in uw huis kunt laten zien. Hier moet je beginnen als je vinylplaten online wilt kopen.

Ervaar vinyl

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meerdere verkopers betekent meer keuze.
  • Talloze moeilijk te vinden LP's.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige records blijven vermeld nadat ze al verkocht zijn.
  • Verzendprijzen variëren tussen verkopers.

Voorheen Reverb LP, en daarvoor SoundStageDirect, is Experience Vinyl een marktplaats die kopers verbindt met fysieke winkels en met individuele verkopers, waardoor een enorme verzameling LP-opties ontstaat. Klanten kunnen alles vinden, van obscure lessen tot nieuwe hitalbums.

Beschikbare genres omvatten alles van rock, pop en country tot koperblazers en militair, toneel en scherm, kindermuziek en meer.

DustyGroove

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inventaris wordt dagelijks bijgewerkt.
  • Bestellingen worden binnen 24 uur na betaling verzonden.

Wat we niet leuk vinden

  • Een aantal belangrijke subgenres op één hoop gegooid.
  • Zeldzame LP's hit-of-miss.

DustyGroove heeft een fantastische en diepe selectie van soul-, jazz-, funk- en rockplaten, maar blader een beetje door de inventaris en je zult zien hoe goed de site zich vertakt met hiphop, vocalisten, soundtracks, reggae, gospel en meer. De prijzen zijn zeer scherp bij DustyGroove, en er is ook een kortingsbak of slimme shoppers. Als je ooit in Chicago bent, kun je in DustyGroove's fysieke winkel aan North Ashland Avenue wandelen.

EIL

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeldzame LP's en meer.
  • Leuk om te bladeren.

Wat we niet leuk vinden

  • Gedateerd uiterlijk.
  • Onhandig zoeken.

De site voelt een beetje gedateerd aan qua uiterlijk, maar het bevat vrijwel elk muziekgenre dat je maar kunt bedenken en veel artiesten overal. Koop zeldzame, geïmporteerde en/of de nieuwste vinylplaten, samen met memorabilia, posters, boeken, kunst, cd's, gesigneerde items en meer.

Je kunt gemakkelijk urenlang bladeren door wat EIL te bieden heeft, of het nu nieuwe, zeldzame, verzamelbare, gebruikte en (vooral) moeilijk te vinden muziek is. Je kunt het beste een bepaalde artiest of album invoeren en kijken wat er is. Er is ook een voorraad vinylsingles (in 12", 10" en 7" formaten), limited editions, promo-albums, promotieartikelen, import en muziekmemorabilia uit de jaren 60, 70, 80, 90 en 2000, samen met volledige discografieën De prijzen zijn goed en je kunt je collectie zelfs tegen contanten of inruil verkopen.

Watson Records

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • LP's worden beoordeeld.
  • Gespecialiseerd in klassiek, rock en jazz.

Wat we niet leuk vinden

  • Verzending buiten het VK kan weken duren.
  • Beperkte selectie van verschillende genres.

Watson Records is een uitstekende en geïnformeerde bron voor klassieke muziek op vinyl. De inventaris is misschien niet de grootste, maar de staat van de records is alleen de beste. Bovendien is het de moeite waard om terug te komen als u op zoek bent naar zeldzame en waardevolle albums. Watson Records koopt ook platen en apparatuur die aan de veeleisende normen voldoet.

Opgericht in 1985, is Watson Records tegenwoordig uitgegroeid tot de grootste leverancier van fijne klassieke vinylplaten in het VK. Het bedrijf blijft zowel in binnen- als buitenland floreren als een particulier familiebedrijf.

Tegenwoordig handelt Watson Records uitsluitend online, en het bedrijf blijft vinylplaten zoeken en verkopen aan verzamelaars over de hele wereld.

Vinyl Me, Please

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ontdek nieuwe muziek.
  • Lp's in beperkte oplage.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte selectie.
  • Abonnement gebaseerd.

Vinyl Me, Please is een plaat van de maandclub die gelooft in de kracht van het album als kunstvorm. Voor hen is muziek niet alleen iets om naar te luisteren; het maakt deel uit van het leven van mensen. Vinyl Me, Please gelooft dat albums bedoeld zijn om verbonden te zijn met en te genieten als een compleet kunstwerk. Vinyl, als medium, creëert een omgeving voor deze verbinding door diep, actief luisteren. De muziek is de focus, in plaats van alleen achtergrondgeluid.

Elke maand bevat Vinyl Me, Please één album dat je tijd en aandacht waard is - het kiezen van platen is geen taak die ze licht opvatten. Het bedrijf werkt samen met de artiest en het label aan een aangepaste persing, met exclusieve functies die alleen beschikbaar zijn voor abonnees van Vinyl Me, Please. Elke plaat is verpakt met een album-geïnspireerde kunstdruk van 30 x 30 cm en een recept voor cocktailrecepten op maat, allemaal rechtstreeks naar je voordeur gemaild.

LPNOW

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeldzame en uitverkochte selectie.
  • Originele artiesten en platen.

Wat we niet leuk vinden

  • Verouderde website.
  • Moeilijk om te bladeren.

LPNOW is een bewezen bron voor zeldzame en uitverkochte vinyl LP's - originele artiesten en originele opnames - uit de VS en het VK. Het meeste van wat u zult vinden, zijn "uitsparingen" die nog steeds in de fabriek zijn verzegeld. LPNOW biedt ook import aan, die nieuw is maar niet verzegeld. Je kunt ook audiofiele en huidige releases vinden.

De site heeft een zeer eenvoudige lay-out, dus de zoekfunctie zal je beste vriend zijn. Het is de gemakkelijkste manier om iets specifieks te vinden, in plaats van bladeren door de honderden artikelen die op voorraad zijn. Maar laat u niet misleiden als het lijkt alsof er niet veel te zien is. LPNOW heeft toegang tot tienduizenden titels van distributeurs, overstock van platenmaatschappijen en grote overnames van magazijnen.

Aanbevolen: