4 Tools om FLAC af te spelen in iTunes en op iOS

Inhoudsopgave:

4 Tools om FLAC af te spelen in iTunes en op iOS
4 Tools om FLAC af te spelen in iTunes en op iOS
Anonim

Hoewel de gemiddelde iTunes-gebruiker waarschijnlijk nog nooit van FLAC (Free Lossless Audio Codec) heeft gehoord, zweren audiofielen erbij. Dat komt omdat FLAC een verliesvrij formaat is, wat betekent dat FLAC-bestanden alle audio-informatie waaruit een nummer bestaat, behouden. Dit is anders dan AAC en MP3, die lossy-indelingen worden genoemd omdat ze sommige delen van nummers verwijderen (meestal het hoogste en laagste deel van het bereik) om nummers te comprimeren, wat resulteert in kleinere bestanden.

Klinkt geweldig, toch? Helaas is FLAC niet compatibel met iTunes. Dit laat FLAC-liefhebbende audiofielen achter die de voorkeur geven aan iTunes- en iOS-apparaten: offeren ze de audiokwaliteit op of de tools die ze verkiezen?

Gelukkig is de keuze niet zo moeilijk. Hoewel iTunes en iOS standaard geen FLAC ondersteunen, zijn hier zes manieren waarop u FLAC in iTunes en iOS kunt spelen.

dBpoweramp (Windows en Mac)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige interface.
  • Beschikbaar op Windows en Mac.
  • Ook een effectieve lossless cd-ripper.

Wat we niet leuk vinden

Duurder dan andere opties.

Hoewel dBpoweramp je niet echt toestaat om FLAC-bestanden in iTunes af te spelen, komt het ongeveer zo dichtbij als je kunt. Deze tool converteert snel en eenvoudig FLAC-bestanden naar Apple Lossless (ALAC)-bestanden. ALAC-bestanden moeten gelijkwaardig zijn aan de originele versies en het extra voordeel hebben dat ze compatibel zijn met iTunes.

Het conversieproces is zo eenvoudig als rechtsklikken (of batch selecteren) op het bestand dat u wilt converteren en instellen dat het automatisch aan iTunes wordt toegevoegd.

dBpoweramp vereist Windows XP SP3, Vista, 7, 8 of 10, of Mac OS X 10.8. Er is een gratis evaluatiedownload. De aanschaf van de volledige versie, die veel functies bevat die verder gaan dan bestandsconversie, kost $ 39.

Bezoek dBpoweramp

Gouden Oor (iOS)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bestands- en mapbeheer binnen de app.
  • Ondersteunt AirPlay.

Wat we niet leuk vinden

  • macOS-versie is veel beperkter dan de iOS-versie.
  • Heeft geen equalizer.

Met een aantal apps kunnen iOS-gebruikers naar FLAC-bestanden luisteren zonder te converteren. Golden Ear, dat ook WAV, AIFF, ALAC en andere bestandstypen ondersteunt, is zo'n app. Zie het als een vervanging voor de ingebouwde Muziek-app die uitsluitend is bedoeld voor verliesvrije bestanden. Golden Ear synchroniseert bestanden met uw iOS-apparaat via bestandsdeling in iTunes en kan bestanden importeren via FTP- of ZIP-bestand. Het bevat visuele thema's voor afspelen en ondersteunt AirPlay. Deze app van $ 7,99 levert de beste prestaties op een iPhone 4 of nieuwer, maar werkt mogelijk ook op eerdere modellen.

Download Golden Ear

FLAC-speler (iOS)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Heeft een equalizer.
  • Bladwijzers voor nummers.
  • AirPlay-ondersteuning.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan worden verlaten door ontwikkelaar-laatste update was meer dan twee jaar geleden.
  • Crashproblemen en andere bugs.

De naam zegt het al: met FLAC Player kun je je FLAC-bestanden afspelen op iOS-apparaten. U kunt FLAC-bestanden synchroniseren met uw iOS-apparaat via de interface voor het delen van bestanden in iTunes of ze downloaden via elk systeem met SFTP of SSH. FLAC-bestanden zijn dan toegankelijk via de app (niet de Muziek-app) waar ze, net als andere audio-apps, op de achtergrond kunnen worden afgespeeld terwijl je andere dingen doet of via AirPlay naar compatibele apparaten kunt streamen. FLAC Player ondersteunt ook afspelen zonder onderbrekingen, equalizer-presets, het maken van afspeellijsten en meer. Deze app van $ 9,99 vereist een apparaat met iOS 8.0 of hoger.

FLAC Player downloaden

Fluke (Mac)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis.
  • Speel ongewijzigde FLAC-bestanden af in iTunes.

Wat we niet leuk vinden

  • Laatste update in 2009.
  • Werkt niet met de nieuwste versies van macOS of iTunes.

In tegenstelling tot dBpoweramp of andere Mac- en Windows-programma's die uw bestanden converteren om met iTunes te werken, kunt u met Fluke in feite ongewijzigde FLAC-bestanden in iTunes afspelen. Het doet dit door tegelijkertijd met iTunes te werken en er hand in hand mee te werken. Sleep de FLAC-bestanden die u aan iTunes wilt toevoegen naar het Fluke-pictogram en ze zijn binnen de kortste keren klaar om in iTunes af te spelen. Nog beter, het is gratis.

Terwijl Fluke uw FLAC-bestanden in iTunes afspeelt, kan het ze niet laten werken op iOS of Apple TV, of via AirPlay (het gebruikt een codebibliotheek die alleen beschikbaar is op MacOS).

Fluke is alleen voor Mac en lijkt niet recentelijk te zijn bijgewerkt, dus het werkt mogelijk niet met de nieuwste versies van MacOS.

Download Fluke

Aanbevolen: