Zes eenvoudige krachtige gebruikerstips voor Windows 7, 8.1 en 10

Inhoudsopgave:

Zes eenvoudige krachtige gebruikerstips voor Windows 7, 8.1 en 10
Zes eenvoudige krachtige gebruikerstips voor Windows 7, 8.1 en 10
Anonim

Windows heeft een eindeloze voorraad tips en trucs die je kunnen helpen het systeem efficiënter te gebruiken. Hoe meer je leert, hoe dichter je bij jezelf komt om een krachtige gebruiker te worden.

Een krachtige gebruiker is gewoon iemand die Windows lang genoeg en met voldoende interesse heeft gebruikt om een mentale bibliotheek met tips, trucs en probleemoplossende stappen te verzamelen (zoals weten hoe je een zijwaarts scherm kunt repareren).

Als je altijd al een krachtige gebruiker wilde zijn, maar niet zeker wist waar je moest beginnen, volgen hier zes tips om je op weg te helpen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Image
Image

Gebruik het startmenu

Bij alle versies van Windows (behalve Windows 8) is het Start-menu uw go-to-locatie voor het openen van apps en toegang tot systeemhulpprogramma's. Wist u dat u toegang heeft tot veel van de belangrijke systeemhulpprogramma's zonder het menu Start te openen?

Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop om een contextmenu met de rechtermuisknop te openen. Vanaf hier kunt u snel de taakbeheerder, het configuratiescherm, het dialoogvenster Uitvoeren, apparaatbeheer, een opdrachtprompt en andere belangrijke functies openen. Er is zelfs een snelle optie om uw pc af te sluiten of opnieuw op te starten.

Als u liever een sneltoets gebruikt om het verborgen menu te openen, drukt u op de Windows-logotoets+ x, waar de 'Start-x' naam komt van.

Image
Image

Een enorm "Verzenden naar"-menu

Gebruikt u ooit de Verzenden naar rechtsklikmenu-optie voor bestanden en mappen? Zoals de naam al doet vermoeden, is het een snelle en gemakkelijke manier om bestanden over uw systeem naar specifieke mappen of apps te verplaatsen.

De selectie van opties voor het Verzenden naar menu is beperkt - tenzij u weet hoe u Windows meer opties kunt laten zien. Voordat u met de rechtermuisknop op een bestand of map klikt, houdt u de Shift-knop op uw toetsenbord ingedrukt.

Klik nu met de rechtermuisknop en plaats de muisaanwijzer op de Verzenden naar optie in het contextmenu. Er verschijnt een enorme lijst met vrijwel elke belangrijke map op uw pc. U zult geen submappen vinden zoals Documents > My Great Folder, maar als u snel een film naar uw videomap of OneDrive, de Send to optie plus Shift kan het voor elkaar krijgen.

Image
Image

Voeg meer klokken toe

Standaard toont Windows u de huidige tijd helemaal rechts op de taakbalk. Dat is geweldig om de lokale tijd bij te houden, maar soms moet je meerdere tijdzones tegelijk bijhouden voor zaken of om contact te houden met familie.

Het toevoegen van meerdere klokken aan de taakbalk is eenvoudig. De instructies hier zijn voor Windows 10, maar het proces is vergelijkbaar voor andere versies van Windows.

  1. Typ " Configuratiescherm" in het Windows-zoekvak of in het menu Start zoeken en selecteer Configuratiescherm in de resultaten.

    Image
    Image
  2. Zodra het Configuratiescherm is geopend, zorgt u ervoor dat de Bekijken op optie in de rechterbovenhoek is ingesteld op de Categorie optie.

    Image
    Image
  3. Selecteer nu Klok, taal en regio > Voeg klokken toe voor verschillende tijdzones.

    Image
    Image
  4. In het nieuwe venster dat wordt geopend, selecteert u de Extra klokken tab.

    Image
    Image
  5. Klik nu op de checkbox naast een van de Toon deze klok opties.

    Image
    Image
  6. Selecteer vervolgens uw tijdzone in het vervolgkeuzemenu en geef de klok een naam in het tekstinvoervak met het label Voer weergavenaam in.

    Image
    Image
  7. Zodra dat is gebeurd, selecteert u Toepassen, en vervolgens OK.

Om te zien of de nieuwe klok verschijnt, beweeg je muis over de tijd op je taakbalk om een pop-up met meerdere klokken te krijgen, of klik op de tijd om de volledige versie te zien.

Gebruik de volumemixer (Windows 7 en hoger)

Als u het volume wilt verlagen, klikt u meestal op het volumepictogram in uw systeemvak (uiterst rechts op de taakbalk) of drukt u op een speciale toets op het toetsenbord. Maar als u de volumemixer opent, krijgt u veel meer controle over de geluidsniveaus van uw systeem, inclusief een speciale instelling voor systeemwaarschuwingen.

Als je genoeg hebt van al dat geping en geping dat je in je trommelvlies slaat, kun je het als volgt oplossen.

  1. Voor Windows 8.1 en 10, klik met de rechtermuisknop op het volume pictogram en selecteer Open Volume Mixer. Klik in Windows 7 op het volume-pictogram en klik vervolgens op Mixer rechts onder de algemene volumeregeling.

    Image
    Image
  2. Verlaag in Windows 8.1 en 10 de instelling Systeemgeluiden naar een comfortabeler niveau - in Windows 7 kan de instelling ook Windows-geluiden worden genoemd.

    Image
    Image

Pin uw favoriete mappen vast in Verkenner (Windows 7 en hoger)

Windows 7, 8.1 en 10 hebben allemaal een manier om de mappen die u het meest gebruikt op een speciale plek in Verkenner te plaatsen (Windows Verkenner in Windows 7). In Windows 8.1 en 10 heet die locatie Quick Access, terwijl Windows 7 het favorites noemt. Hoe dan ook, beide secties bevinden zich op dezelfde plek aan de helemaal bovenaan het navigatievenster in het File Explorer/Windows Explorer venster.

Om een map aan deze locatie toe te voegen, kunt u deze rechtstreeks naar de sectie slepen en neerzetten, of met de rechtermuisknop op de map klikken die u wilt toevoegen en Pin to Quick Access selecteren /Voeg huidige locatie toe aan favorieten.

Verander de afbeelding van het vergrendelscherm (Windows 10)

Met Windows 10 kunt u de afbeelding van het vergrendelscherm op uw pc personaliseren in plaats van standaard de generieke afbeeldingen te gebruiken die Microsoft levert.

  1. Ga aan de slag door naar Start > Settings > Personalisatie > Vergrendelscherm.

    Image
    Image
  2. Klik nu op het vervolgkeuzemenu onder Background en selecteer Picture.

    Image
    Image
  3. Klik vervolgens onder Kies uw afbeelding op de knop Bladeren om de afbeelding op uw systeem te vinden die u wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Zodra je de afbeelding hebt geselecteerd, kan het enkele seconden duren voordat deze bovenaan het venster Settings onder Preview verschijnt.. Zodra het daar is, kun je de app Instellingen sluiten.

Om te testen of je de juiste afbeelding hebt, tik je op de Windows-logotoets+ L om het vergrendelscherm te bekijken.

Aanbevolen: