Hoe RAR-bestanden op een Mac te openen

Inhoudsopgave:

Hoe RAR-bestanden op een Mac te openen
Hoe RAR-bestanden op een Mac te openen
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je RAR-bestanden op een Mac opent, inclusief instructies voor het openen van een RAR-bestand met een app uit de Mac App Store en instructies voor het gebruik van een uitpakwebsite.

Wat is de beste RAR-extractor voor Mac?

In tegenstelling tot ZIP-bestanden heeft macOS niet de mogelijkheid om RAR-bestanden te openen en uit te pakken. Dat betekent dat je naar de Mac App Store moet gaan om een app van derden te downloaden of je RAR-bestand moet uploaden naar een uitpaksite. Er zijn veel opties, en elk heeft zijn sterke en zwakke punten.

Enkele van de beste RAR-extractors voor Mac zijn:

  • The Unarchiver: Dit is de beste RAR-extractor voor Mac als je van de standaard macOS-bestandsextractor houdt en RAR-ondersteuning wilt toevoegen. Als je wilt, kun je je Mac zo instellen dat dubbelklikken op RAR-bestanden de bestanden automatisch uitpakt met The Unarchiver, net als dubbelklikken op een ZIP-bestand.
  • Keka: Als je een meer geavanceerde optie wilt, biedt Keka ondersteuning voor RAR5. Het stelt je ook in staat om specifieke bestanden uit een RAR te extraheren in plaats van het hele ding uit te pakken. In tegenstelling tot The Unarchiver is Keka echter niet gratis.
  • Unzip-Online.com: Dit is een bestandsextractor die u niet hoeft te installeren. Upload gewoon het RAR-bestand, wacht tot het is uitgepakt en download het uitgepakte bestand of de uitgepakte bestanden. Het is een minder veilige methode omdat je de controle over je bestand of bestanden aan een derde partij geeft, maar het is erg handig.

Hoe RAR-bestanden op een Mac te openen met de Unarchiver

Je kunt elke bestandsextractor uit de Mac App Store gebruiken zolang deze RAR-bestanden ondersteunt, maar The Unarchiver is buitengewoon eenvoudig. Als u op zoek bent naar iets dat nauw aansluit bij de ervaring die u gewend bent met ZIP-bestanden, dan is dit een uitstekende plek om te beginnen.

Hier leest u hoe u RAR-bestanden op een Mac opent met The Unarchiver:

  1. Download en installeer The Unarchiver op je Mac.

    Image
    Image
  2. Open The Unarchiver en klik op File.

    Image
    Image
  3. Klik op Dearchiveren om…

    Image
    Image
  4. Selecteer uw RAR-bestand.

    Image
    Image
  5. Klik op Dearchiveren.

    Image
    Image
  6. Selecteer een locatie om de uitgepakte bestanden te plaatsen en klik op Extract.

    Image
    Image
  7. Uw bestanden verschijnen op de locatie die u hebt geselecteerd.

    Image
    Image

    Wil je gewoon bestanden uitpakken naar de standaardlocatie? U kunt elk RAR-bestand naar het pictogram van The Unarchiver in uw Dock slepen om de bestanden uit te pakken met uw standaardinstellingen.

De Unarchiver gebruiken als uw standaard RAR-bestandsextractor

Als je The Unarchiver niet wilt openen of bestanden niet naar het pictogram in je Dock wilt slepen, kun je deze app instellen als je standaard RAR-app. Wanneer u dat doet, kunt u dubbelklikken op elk RAR-bestand om het uit te pakken, net zoals u zou doen met een ZIP-bestand.

Hier leest u hoe u The Unarchiver gebruikt als uw standaard RAR-extractor:

  1. Zoek uw RAR-bestand met Finder.

    Image
    Image
  2. Control+ Klik op het RAR-bestand en selecteer Get Info.

    Image
    Image
  3. Klik op Openen met.

    Image
    Image
  4. Select The Unarchiver.

    Image
    Image
  5. Klik op Wijzig alles…

    Image
    Image
  6. Klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  7. Wanneer u dubbelklikt op een RAR-bestand, wordt het uitgepakt met behulp van The Unarchiver.

Hoe RAR-bestanden op een Mac te openen met Unzip Online

Als je een klein RAR-bestand wilt uitpakken en geen app wilt installeren, kun je een online extractor zoals Unzip Online gebruiken. Het is ook een goede optie als je op een Mac op het werk of op school zit waar je geen apps kunt installeren, maar je moet nog steeds een RAR-bestand openen.

Als uw RAR-bestand groot is, uw internetverbinding traag is of uw bestand gevoelige gegevens bevat, kunt u overwegen een app voor het uitpakken van bestanden op uw Mac te installeren. Deze methode omvat het uploaden van uw RAR-bestand en vervolgens het downloaden van het uitgepakte bestand of de uitgepakte bestanden. Dit is inherent minder veilig dan het bestand rechtstreeks op je Mac uitpakken.

Hier leest u hoe u RAR-bestanden op een Mac opent met Unzip Online:

  1. Navigeer naar de Unzip Online uncompress file-pagina en klik op Choose File.

    Image
    Image
  2. Selecteer het RAR-bestand dat u wilt openen en klik op Upload.

    Image
    Image
  3. Klik op Decomprimeer bestand.

    Image
    Image
  4. Wacht tot het extractieproces is voltooid.

    Image
    Image
  5. Klik op het bestand dat u wilt ophalen.

    Image
    Image
  6. Klik op Toestaan.

    Image
    Image
  7. Het bestand wordt gedownload naar je Mac.

    Image
    Image
  8. Klik op andere bestanden die u wilt ophalen en sla ze op dezelfde manier op.

    Elk bestand in een RAR-archief moet afzonderlijk worden gedownload.

Zijn RAR-bestanden veilig voor Mac?

RAR-bestanden zijn gecomprimeerde bestanden die een of meer bestanden bevatten. Ze kunnen tekstdocumenten, afbeeldingen, video's en een groot aantal andere bestanden bevatten. Het enige verschil tussen een RAR-bestand en een ZIP-bestand is de compressiemethode die elk gebruikt. Daarom kan uw Mac ZIP-bestanden openen, maar geen RAR-bestanden.

Hoewel RAR-bestanden niet inherent onveilig zijn, kunnen ze onveilige inhoud bevatten. Als u de bron van het RAR-bestand vertrouwt, is het waarschijnlijk veilig om het te openen. Als u niet zeker weet waar het RAR-bestand vandaan komt of wie het oorspronkelijk heeft gecomprimeerd, kunnen de bestanden erin mogelijk malware bevatten. Als algemene vuistregel is het een goed idee om geen bestanden te openen die afkomstig zijn van een onbekende bron, waaronder RAR-bestanden.

Als je niet weet waar een RAR-bestand vandaan komt of wat het bevat, en je bent bang dat het malware bevat, kun je het uploaden naar een online virusscanner.

FAQ

    Kan ik een RAR-bestand wijzigen in een ZIP-bestand op een Mac?

    Ja, er zijn verschillende manieren om een RAR-bestand naar een ZIP-bestand te converteren met een Mac. Je kunt een compressietool gebruiken, zoals BetterZip, die je zou downloaden naar je Mac, of een conversietool zoals Archiver proberen, die je RAR-bestand gemakkelijk naar een ZIP-bestand kan converteren. Er zijn ook online tools, zoals CloudConvert, die een beperkt aantal gratis conversies biedt voordat u een abonnement moet kopen. Net als bij het downloaden van inhoud of het gebruik van een online site, moet u ervoor zorgen dat u een gerenommeerde tool gebruikt.

    Hoe open ik een RAR-bestand op een Mac zonder het wachtwoord van het bestand?

    Om een met een wachtwoord beveiligd RAR-bestand te openen, moet je een tijdelijke oplossing gebruiken. Probeer eerst een opdrachtregelprogramma voor het kraken van RAR-wachtwoorden, zoals cRARk. Een andere methode is het gebruik van de opdrachtprompt en het maken van een batchscript: open Kladblok, voer een batchscriptcode in en sla het bestand vervolgens op met de extensie.bat. Open vervolgens het opgeslagen.bat-bestand dat u hebt gemaakt, waarna een opdrachtpromptvenster wordt geopend. Vervolgens zal het opdrachtpromptscherm om een bestandsnaam vragen. Voer de naam in van het RAR-bestand dat u niet kunt ontgrendelen en voer vervolgens de locatie van het bestand in. Opdrachtprompt zal proberen het wachtwoord te kraken.

Aanbevolen: