Hoeveel bandbreedte is vereist voor Skype HD-videogesprekken?

Inhoudsopgave:

Hoeveel bandbreedte is vereist voor Skype HD-videogesprekken?
Hoeveel bandbreedte is vereist voor Skype HD-videogesprekken?
Anonim

Als u Skype HD-videogesprekken (high-definition) wilt voeren, hebt u een goede HD-webcam, een computer die krachtig genoeg is en voldoende bandbreedte nodig, wat betekent dat een internetverbinding snel genoeg is om het grootste deel van de videoframes in te voeren van hoge kwaliteit. In deze gids bespreken we hoeveel bandbreedte je nodig hebt en hoe je de beste gesprekskwaliteit kunt bereiken.

Image
Image

Waarom bandbreedte belangrijk is

High Definition-video verbruikt veel data. De video is een stroom afbeeldingen van hoge kwaliteit die langs je ogen op het scherm strijken met een snelheid van ten minste 30 afbeeldingen (technisch gezien frames genoemd) per seconde. Normaal gesproken vindt er enige (of veel) compressie plaats, waardoor het gegevensverbruik afneemt en vertraging wordt voorkomen, maar als u high-definition video wilt, wordt de compressie teruggedraaid.

Skype is een van de VoIP-apps met een hoge videokwaliteit. Skype gebruikt speciale codecs en andere technologieën om scherpe afbeeldingen en video van hoge kwaliteit te leveren, maar daar zijn kosten aan verbonden.

Als je bent aangemeld bij Skype maar niet belt, gebruikt de app gemiddeld 0 tot 4 kbps (kilobits per seconde). Wanneer u belt, gebruikt Skype gemiddeld tussen de 24 en 128 kbps.

Dus zelfs als je over alle benodigde apparatuur voor HD-videogesprekken met Skype beschikt, maar niet genoeg bandbreedte hebt, krijg je nooit een heldere, scherpe en heldere HD-videokwaliteit. Je zou zelfs kunnen falen in het voeren van een fatsoenlijk gesprek. Frames gaan verloren en de audio, die belangrijker is dan de beelden in een gesprek, kan er ook onder lijden. Sommige mensen kiezen ervoor om hun webcams uit te schakelen en de video op te offeren omwille van een schoon gesprek.

Hoeveel bandbreedte is voldoende?

Dus, hoeveel bandbreedte is genoeg? Voor eenvoudig videobellen raadt Skype 300 kbps (kilobits per seconde) aan. Er staat dat je 500 kbps nodig hebt als je die oproep in hoge kwaliteit wilt. Voor HD-video heb je minimaal 1,2 Mbps (Megabits per seconde) nodig. Met 1,5 Mbps ben je zeker van goede kwaliteit. Dat is voor een één-op-één gesprek.

Als er meer deelnemers zijn, voeg dan nog eens 1 Mbps per persoon toe voor comfortabele videoconferenties. Voor een groepsvideogesprek met 7 of 8 personen zou 8 Mbps bijvoorbeeld voldoende moeten zijn voor HD-videokwaliteit.

Tips voor betere Skype HD-videogesprekken

Als je problemen hebt met het voeren van Skype HD-videogesprekken, raadt Skype je aan om andere applicaties die internet gebruiken te sluiten, met name video- en muziekstreamingservices zoals Netflix en Spotify. Pauzeer of annuleer ook alle bestandsoverdrachten die aan de gang zijn.

Je kunt ook je internetsnelheid testen om er zeker van te zijn dat je de bandbreedte krijgt waarvoor je beta alt; zo niet, neem dan contact op met uw internetprovider.

Aanbevolen: