Een iPad met draadloos opladen kan handig zijn, maar niet nodig

Inhoudsopgave:

Een iPad met draadloos opladen kan handig zijn, maar niet nodig
Een iPad met draadloos opladen kan handig zijn, maar niet nodig
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het toevoegen van functionaliteit voor draadloos opladen is misschien niet genoeg om een nieuwe iPad Pro de moeite waard te maken.
  • Draadloos opladen voor een iPad Pro zou handig zijn, maar dat gemak is beperkt als je de iPad wilt gebruiken tijdens het opladen.
  • In staat zijn om andere apparaten draadloos op te laden vanaf je iPad Pro is een goed idee dat in de praktijk misschien niet uitkomt.
Image
Image

Opwinding omringt het nieuws dat Apple werkt aan een nieuwe iPad Pro die draadloos kan worden opgeladen, maar een dergelijke functie is misschien meer een gemak dan een noodzaak.

Sinds de release van de iPhone 8 in 2017 zijn draadloze oplaadmogelijkheden de standaard voor Apple-smartphones, maar niet voor iPads. Dat kan echter veranderen met de volgende iPad Pro. Naar verluidt werkt Apple eraan om zijn tablets draadloos op te laden, waardoor gebruikers de kabels kunnen weggooien ten gunste van inductiematten en draadloze standaards.

"Vanwege het draagbare karakter denk ik dat draadloos opladen een enorme verbetering zou zijn", zei Christen Costa, CEO van Gadget Review, in een e-mailinterview met Lifewire. "Mensen die onderweg zijn, kunnen aanzienlijk achteruit gaan als de batterij van hun iPad leeg is en ze moeten wachten tot hij is opgeladen terwijl hij is aangesloten op een muur, maar draadloos opladen zou ervoor zorgen dat actieve werknemers nooit meer met dit probleem te maken hebben."

Geen draden meer

Draadloos opladen zou vermoedelijk hetzelfde werken op iPad als op iPhone, waarbij de grootte van het apparaat (en mogelijk de oplader) het enige echte verschil is. De iPad zou op een inductiemat of in een oplaadstandaard worden geplaatst, klaar voor u om hem te pakken en te gaan wanneer dat nodig is.

Image
Image

Het gemak van draadloos opladen is een groot deel van de allure. U hoeft niet met snoeren te morrelen, u geen zorgen te maken over het vinden van een stopcontact of ergens een draad aan vast te haken. Het is een ideale functie voor degenen die altijd onderweg zijn.

"Opladen kan zo lastig zijn, vooral als je niet in de buurt van je laadstation bent", zegt Eric Florence, cyberbeveiligingsanalist voor SecurityTech, in een e-mailinterview. "Maar met draadloos opladen kun je je apparaat bijna overal opladen."

Vanwege het draagbare karakter denk ik dat draadloos opladen een enorme verbetering zou zijn.

Een iPad kunnen opladen zonder kabels zou echter zijn nadelen hebben. Omdat het apparaat contact moet houden met het oplaadstation of de standaard, zou het stationair moeten blijven. Dit is geen groot probleem als u een standaard gebruikt en deze een minuut of twee kunt gebruiken zonder deze te verwijderen, maar kan veel meer beperkend zijn omdat elke verschuiving in positie (zoals een stoot of een trilling van een melding) kan stop het laadproces.

Alina Clark, groeimanager en mede-oprichter van CocoDoc, maakte ook bedenkingen in een e-mailinterview. "Hoewel het cool en trendy is, heeft draadloos opladen een paar nadelen", zei ze. "De grootste daarvan is het feit dat draadloos opladen je verhindert het apparaat te gebruiken terwijl het wordt opgeladen."

Keer het om

De andere functie die zijn weg naar de volgende iPad Pro zou kunnen vinden, wordt "omgekeerd draadloos opladen" genoemd, waardoor de iPad zelf als een inductiemat zou kunnen fungeren. Dit geeft je de mogelijkheid om andere Apple-apparaten, zoals AirPods, op te laden door ze simpelweg op de achterkant van de tablet te plaatsen. Geen onredelijk concept, aangezien het al mogelijk is om de Apple Pencil op te laden door hem op de zijkant van elk huidig model iPad Pro te klikken.

Image
Image

Je iPad gebruiken als draadloos oplaadstation voor andere apparaten klinkt interessant, maar zou het een game changer zijn of gewoon een merkwaardige gimmick? Je AirPods op je iPad kunnen plaatsen om ze op te laden klinkt handig, hoewel het algemene nut beperkt lijkt. Vooral gezien het feit dat AirPods al met een oplaadcassette worden geleverd.

"Omdat we al hebben gezien hoe de iPad zijn pen gemakkelijk kan opladen, zou ik graag de uitgebreide mogelijkheden met nieuwe functies testen", zei Harriet Chan, mede-oprichter van CocoFinder, in een e-mailinterview. "De toevoeging van deze functie brengt de iPad naar een nieuw niveau met al het nieuwe arsenaal aan verschillende functies en omgekeerd opladen zou een aanvulling zijn op Apple's productassortiment."

Costa voelt zich echter anders. Ik denk dat het een slimme ontwikkeling was om de Apple Pencil op te laden vanaf nieuwere iPads, omdat het potlood en de iPad zo goed samenwerken, maar het opladen van een ander apparaat op een iPad (zoals een iPhone of Apple Watch) zou niet zo cruciaal zijn en ik denk niet dat mensen het zouden gebruiken, zei hij.

Aanbevolen: