Hoe u de tekstberichtgeluiden op uw iPhone kunt aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe u de tekstberichtgeluiden op uw iPhone kunt aanpassen
Hoe u de tekstberichtgeluiden op uw iPhone kunt aanpassen
Anonim

Wat te weten

  • De standaardtoon wijzigen: Ga naar Instellingen > Geluiden & Haptiek > Teksttoon> tik op geselecteerde toon.
  • Een aangepaste toon toewijzen aan één contactpersoon: Selecteer de contactpersoon > Bewerken > Teksttoon > gewenste toon > Klaar.

Dit artikel legt uit hoe je aangepaste tonen selecteert voor sms-berichten op iOS 12 en hoger. De stappen zijn ook van toepassing op eerdere versies van het mobiele besturingssysteem van Apple, maar kunnen enigszins verschillen.

De standaard sms-toon op iPhone wijzigen

Elke iPhone is vooraf geladen met tientallen sms-tonen. U kunt er een instellen als de standaardteksttoon van uw iPhone. Elke keer dat u een sms ontvangt, wordt de teksttoon afgespeeld. Volg deze stappen om de standaardteksttoon op een iPhone te wijzigen:

  1. Tik op het startscherm van de iPhone op de Instellingen app.
  2. Tik op Sounds & Haptics (of Sounds op sommige oudere versies).
  3. Tik op Teksttoon.
  4. Veeg om door de lijst met teksttonen te bladeren (u kunt beltonen gebruiken als teksttonen; ze staan ook op dit scherm). Tik op een toon om deze te horen spelen.

    Image
    Image
  5. Als je de teksttoon hebt gevonden die je wilt gebruiken, tik je erop zodat er een vinkje naast staat. Uw keuze wordt automatisch opgeslagen en die toon wordt als uw standaard ingesteld.

Aangepaste tekstberichttonen toewijzen aan personen

Teksttonen lijken op beltonen: u kunt verschillende tonen toewijzen aan elk contact in uw adresboek. Dit geeft je meer personalisatie en een betere manier om te weten wie je sms't. Een aangepaste teksttoon toewijzen aan een contactpersoon:

  1. Selecteer het contact waarvan u de teksttoon wilt wijzigen.

    Zoek het contact in het Contacts menu in de Telefoon-app of in de standalone Contacten-adresboek-app; beide zijn ingebouwd in de iPhone. Blader of zoek naar contacten vanuit uw contactenlijst.

  2. Tik op Bewerken.
  3. Tik op Teksttoon.
  4. Kies een teksttoon uit de lijst, inclusief de iPhone-beltonen en teksttonen die met iOS zijn geïnstalleerd. Het bevat ook aangepaste tekst en beltonen die u aan de telefoon hebt toegevoegd. Tik op een toon om deze te horen spelen.

    Image
    Image
  5. Wanneer u een gewenste teksttoon vindt, tikt u op de toon om er een vinkje naast te plaatsen en tikt u vervolgens op Gereed (in sommige versies van iOS heeft deze knop het label Opslaan).

  6. Tik in het contactscherm op Gereed om de wijziging op te slaan.

Waar nieuwe teksttonen en beltonen voor iPhone te krijgen

Als je geen teksttoon of beltoon op je iPhone hebt gevonden die je leuk vindt, zijn er manieren om nieuwe geluiden toe te voegen, inclusief betaalde en gratis opties:

  • Koop beltonen en teksttonen van iTunes.
  • Bekijk een van de geweldige gratis iPhone-beltonen-apps.
  • Koop een van de best betaalde iPhone-beltoon-apps.

Aangepaste trillingen gebruiken voor teksttonen op iPhone

Geluiden zijn niet de enige manier om gewaarschuwd te worden voor een nieuw sms-bericht. U kunt ook specifieke trillingspatronen maken om te gebruiken als aangepaste waarschuwingen. Met de iPhone kun je de beltoon uitschakelen, tonen en waarschuwingen dempen, en de telefoon in bepaalde patronen laten trillen wanneer je sms'jes van bepaalde mensen ontvangt. Trillingspatronen worden aangedreven door haptiek.

Aanbevolen: