Hoe u uw iPhone kunt aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone kunt aanpassen
Hoe u uw iPhone kunt aanpassen
Anonim

Wat te weten

  • De achtergrond wijzigen: Ga naar Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond.
  • Beveiligingsinstellingen wijzigen: Ga naar Instellingen > Face ID (of Touch ID) & Toegangscode. U kunt toegangscodes wijzigen, vingerafdrukken toevoegen en meer.
  • De beltoon wijzigen: Ga naar Instellingen > Geluid > Ringtone ofTeksttoon om het tekstgeluid te wijzigen. Meldingen wijzigen: Settings > Notifications.

Pas je iPhone aan je persoonlijke stijl, smaak en voorkeuren aan. Hoewel niet elk onderdeel van de iPhone kan worden aangepast, laat deze gids u zien hoe u het start- of vergrendelscherm van uw iPhone kunt aanpassen, apps en mappen kunt ordenen, beltonen en teksttonen kunt wijzigen, uw meldingen kunt aanpassen en meer.

Pas het startscherm van de iPhone aan

U kunt meer naar het startscherm van uw iPhone kijken dan naar enig ander afzonderlijk scherm, dus het moet precies zo worden ingesteld als u het wilt. Hier zijn enkele opties om het startscherm van uw iPhone aan te passen.

  1. Verander je achtergrond. Je kunt de afbeelding achter je apps op het startscherm vrijwel alles maken wat je maar wilt. Een favoriete foto van uw kinderen of echtgenoot of het logo van uw favoriete team zijn slechts enkele opties.

    Zoek de achtergrondinstellingen door naar Instellingen -> Wallpaper -> Kies een nieuwe achtergrond.

  2. Gebruik Live of Video Wallpaper. Wil je iets echt in het oog springend? Gebruik in plaats daarvan geanimeerde achtergronden. Er zijn enkele beperkingen, maar dit is best cool.

    Ga naar Instellingen -> Wallpaper -> Kies een nieuwe achtergrond -> kies Dynamic of Live.

  3. Plaats apps in mappen. Organiseer je startscherm op basis van hoe je apps gebruikt door ze in mappen te groeperen. Begin door lichtjes op één app te tikken en vast te houden totdat al je apps beginnen te trillen. Sleep vervolgens de ene app naar de andere om die twee apps in een map te plaatsen.

    Benieuwd hoeveel mappen en apps je op je iPhone kunt hebben? Je zult verrast zijn! Ontdek in Hoeveel apps en mappen kan een iPhone hebben?

  4. Extra pagina's met apps toevoegen. Al je apps hoeven niet op één startscherm te staan. U kunt afzonderlijke "pagina's" maken voor verschillende soorten apps of verschillende toepassingen door apps of mappen vast te houden en ze vervolgens van de rechterrand van het scherm te slepen. Bekijk het gedeelte 'Pagina's maken op iPhone' van Apps beheren op het startscherm van de iPhone voor meer informatie.

iPhone-vergrendelingsscherm aanpassen

Image
Image

Net zoals u uw startscherm kunt aanpassen, kunt u ook het vergrendelscherm van de iPhone aanpassen. Op deze manier heb je controle over het eerste wat je ziet elke keer dat je je telefoon opneemt.

  1. Vergrendelschermachtergrond aanpassen. Net als op het startscherm kunt u de achtergrond van uw iPhone-vergrendelingsscherm wijzigen om een foto, animatie of video te gebruiken. Bekijk de link in het laatste gedeelte voor details.
  2. Maak een sterkere toegangscode. Hoe langer uw toegangscode, hoe moeilijker het is om in te breken op uw iPhone (u gebruikt toch een toegangscode?). De standaard toegangscode is 4 of 6 tekens (afhankelijk van uw iOS-versie), maar u kunt deze langer en sterker maken.

    Ga naar Instellingen -> Face ID (of Touch ID)& Passcode - > Change Passcode en volg de instructies.

  3. Ontvang suggesties van Siri. Siri kan uw gewoonten, voorkeuren, interesses en locatie leren en die informatie vervolgens gebruiken om u inhoud voor te stellen. Bepaal wat Siri voorstelt door naar Instellingen -> Siri & Zoeken -> Siri Suggestions te gaan en de items die u wilt gebruiken om aan/groen te maken.

iPhone-beltonen en teksttonen aanpassen

Image
Image

De beltonen en teksttonen die uw iPhone gebruikt om uw aandacht te trekken, hoeven niet dezelfde te zijn als die van alle anderen. Je kunt allerlei wijzigingen aanbrengen, waaronder het wijzigen van tonen, zodat je weet wie er belt of sms't zonder zelfs maar naar je telefoon te kijken.

  1. Wijzig de standaardbeltoon. Uw iPhone is vooraf geladen met tientallen beltonen. Verander de standaard beltoon voor alle oproepen naar degene die je het leukst vindt om een melding te krijgen wanneer er een oproep binnenkomt.

    Doe dat door naar Settings -> Sounds (Sounds & Haptics op sommige modellen) -> Ringtone.

  2. Individuele beltonen instellen. U kunt aan iedereen in uw contactenlijst een andere beltoon toewijzen. Op die manier kan er een liefdesliedje worden afgespeeld wanneer je partner belt en weet je dat zij het zijn voordat je zelfs maar kijkt.

    Doe dit door naar Phone -> Contacts -> te gaan en tik op de persoon wiens beltoon je wilt wijzigen ->Bewerken - > Ringtone.

  3. Ontvang foto's op volledig scherm voor inkomende oproepen. Het scherm voor inkomende oproepen hoeft niet saai te zijn. Met deze tip kun je een foto op volledig scherm zien van de persoon die je belt.

    Ga naar Telefoon -> Contacten -> tik op de persoon -> Bewerken - > Foto toevoegen.

  4. Teksttonen aanpassen. Net zoals u de beltonen kunt aanpassen die worden afgespeeld voor telefoongesprekken, kunt u de geluiden zoals afspelen aanpassen wanneer u sms-berichten ontvangt. Ga naar Instellingen -> Geluiden (Geluiden & Haptiek op sommige modellen) -> Teksttoon

Je bent niet beperkt tot de beltonen en teksttonen die bij de iPhone worden geleverd. U kunt beltonen van Apple kopen en er zijn apps waarmee u uw eigen beltonen kunt maken.

Pas iPhone-meldingen aan

Image
Image

Je iPhone laat je handig weten wanneer je telefoontjes, sms'jes, e-mails en andere informatie hebt die je mogelijk interesseren. Maar al die meldingen kunnen vervelend zijn. Pas aan hoe je meldingen ontvangt met deze tips.

  1. Kies je meldingsstijl. Met de iPhone kun je een aantal meldingsstijlen kiezen, van eenvoudige pop-ups tot een combinatie van geluid en tekst, en meer.

    Vind de meldingsopties in Instellingen -> Meldingen -> tik op de app die u wilt bedienen -> kies Alerts, Bannerstijl, Sounds en meer.

  2. Groepsmeldingen van dezelfde app. Ontvang veel meldingen van één app, maar hoef je niet te zien dat ze allemaal ruimte op je scherm innemen? U kunt meldingen groeperen in een "stapel" die dezelfde ruimte in beslag neemt als één melding.

    Beheer dit per app door naar Settings -> Notifications -> de app te gaan die je wilt bedienen -> Meldingsgroepering.

  3. Knipper een lampje voor waarschuwingen. Als je niet wilt dat er een geluid wordt afgespeeld wanneer je een melding krijgt, kun je in plaats daarvan de cameraflitser laten oplichten. Het is een subtiele, maar opvallende optie voor veel situaties.

    Stel dit in Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid ->Hearing - > verplaats de LED-flitser voor waarschuwingen schuifregelaar naar aan/groen.

  4. Ontvang meldingsvoorbeelden met Face ID. Als uw iPhone Face ID heeft, kunt u deze gebruiken om uw meldingen privé te houden. Deze instelling toont alleen een standaardkop in meldingen, maar als je naar het scherm kijkt en wordt herkend door Face ID, wordt de melding uitgevouwen om meer inhoud weer te geven.

    Stel dit in Instellingen -> Meldingen -> Show Previews -> Wanneer ontgrendeld.

    Die link heeft ook een coole tip over het gebruik van Face ID om alarmen en meldingsgeluiden te dempen in "Verminder het alarmvolume en houd het scherm helder met aandachtsbewustzijn."

  5. Ontvang meer informatie met Berichtencentrum-widgets. Berichtencentrum verzamelt niet alleen al uw meldingen, het biedt ook widgets, miniversies van apps waarmee u dingen kunt doen zonder helemaal geen apps openen. Leer alles over het aanpassen ervan in Berichtencentrum-widgets krijgen en gebruiken.

iPhone-aanpassingen die dingen gemakkelijker te zien maken

Image
Image

Het is niet altijd gemakkelijk om tekst te lezen of items op het scherm op je iPhone te zien, maar deze aanpassingen maken dingen veel gemakkelijker te zien.

  1. Gebruik Display Zoom. Zien alle pictogrammen en tekst op het scherm er iets te klein uit voor uw ogen? Display Zoom vergroot uw iPhone-scherm automatisch.

    Om deze optie te gebruiken, ga naar Instellingen -> Display & Helderheid -> View-> Zoomed -> Set.

    De meeste iPhone-modellen ondersteunen Display Zoom, maar de iPhone XS niet (hoewel de XS Max dat wel doet).

  2. Lettergrootte aanpassen. De standaardlettergrootte op uw iPhone is misschien wat klein voor uw ogen, maar u kunt deze vergroten om het lezen comfortabeler te maken.

    Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Larger Text -> verplaats de Grotere toegankelijkheidsgrootte schuifregelaar naar aan/groen -> pas de schuifregelaar hieronder aan.

  3. Gebruik de donkere modus. Als de felle kleuren van het iPhone-scherm uw ogen belasten, kunt u de voorkeur geven aan de donkere modus, die heldere kleuren in donkerdere kleuren omzet. Vind de basisinstellingen voor de donkere modus in Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Weergave Accommodaties -> Kleuren omkeren

Andere iPhone-aanpassingsopties

Image
Image

Hier is een verzameling van enkele van onze andere favoriete manieren om onze iPhones aan te passen.

  1. Verwijder vooraf geïnstalleerde apps. Heb je een aantal apps vooraf geïnstalleerd op je iPhone die je niet gebruikt? Je kunt ze verwijderen (nou ja, de meeste in ieder geval)! Gebruik gewoon de standaardmanier om apps te verwijderen: tik en houd vast totdat ze schudden en tik vervolgens op x op het app-pictogram.

    Hoewel je vooraf geïnstalleerde apps kunt verwijderen, kun je nog steeds niet je standaardapps kiezen. Lees meer in Standaardapps wijzigen op de iPhone.

  2. Besturingscentrum aanpassen. Besturingscentrum heeft veel meer opties dan op het eerste gezicht duidelijk is. Pas het Control Center aan om precies de set tools te krijgen die u wilt gebruiken.

    Ga naar Instellingen -> Bedieningscentrum -> Besturing aanpassen.

  3. Installeer je favoriete toetsenbord. De iPhone wordt geleverd met een redelijk goed schermtoetsenbord, maar je kunt toetsenborden van derden installeren die coole functies toevoegen, zoals Google Zoeken, emoji's en GIF's, en nog veel meer.

    Koop een nieuw toetsenbord in de App Store en ga naar Instellingen -> Algemeen -> Keyboard -> Toetsenborden.

  4. Maak van Siri een man. Wil je Siri liever met een mannenstem tegen je laten spreken? Het kan gebeuren.

    Ga naar Instellingen -> Siri & Zoeken -> Siri Voice -> Man. Je kunt desgewenst ook andere accenten kiezen.

  5. De standaardzoekmachine van Safari wijzigen. Heeft u een andere zoekmachine dan Google die u liever gebruikt? Maak het de standaard voor alle zoekopdrachten in Safari.

    Ga naar Instellingen -> Safari -> Zoekmachine en maak een nieuwe selectie.

  6. Maak je eigen snelkoppelingen. Als je een iPhone X of nieuwer hebt, kun je allerlei coole aangepaste gebaren en snelkoppelingen maken voor verschillende taken. Leer er alles over in iPhone X-snelkoppelingen maken en gebruiken.
  7. Jailbreak uw telefoon. Om de meeste controle te krijgen over het aanpassen van uw telefoon, kunt u deze jailbreaken. Dit verwijdert Apple's controle over bepaalde soorten aanpassingen. Jailbreaken kan technische problemen veroorzaken en de beveiliging van je telefoon verminderen, maar het geeft wel meer controle. Leer er alles over in Jailbreaking an iPhone Explained.

Aanbevolen: