Microsoft onthult nieuwe AI-functies die codering eenvoudiger maken

Microsoft onthult nieuwe AI-functies die codering eenvoudiger maken
Microsoft onthult nieuwe AI-functies die codering eenvoudiger maken
Anonim

Microsofts investering in OpenAI werpt zijn vruchten af; het bedrijf heeft zijn eerste GPT-3-aangedreven functie geïntroduceerd, waarmee gebruikers kunnen coderen met behulp van conversatietaal.

Microsoft kondigde de nieuwe functie aan op zijn Build-ontwikkelaarsconferentie en merkte op dat hierdoor meer natuurlijke taal kan worden gebruikt bij het maken van code voor op productiviteit gebaseerde applicaties. Engadget meldt dat het nieuwe systeem wordt geïntegreerd in Power Apps en het uitgebreide taalmodel van GPT-3 zal gebruiken om het maken van code voor programmeurs veel gemakkelijker te maken.

Image
Image

GPT-3, gemaakt door OpenAI, wordt beschouwd als de volgende generatie apps en is in staat inhoud te creëren die eruitziet alsof deze door een mens is geschreven. Microsoft heeft het taalmodel eerder in licentie gegeven na een investering van $ 1 miljard in OpenAI in 2019. GPT-3 is ook het grootste model dat ooit is gemaakt, wat deel uitmaakt van wat het zo effectief maakt in het omzetten van conversatietekstregels in Power Fx-formules - de codeertaal gebruikt door Microsoft's Power Apps.

Hoewel Power Apps zich voornamelijk richt op het maken van bedrijfsgerichte productiviteits-apps, gelooft Microsoft dat de nieuwe functie essentieel zal zijn om nieuwe en zich ontwikkelende programmeurs te helpen groeien en hun eigen expertise in de branche uit te breiden, omdat het coderen zo gemakkelijk maakt. In plaats van alle diepgaande codeerformules te moeten leren die Power Apps gebruikt, kunnen ontwikkelaars gewoon in gewone taal typen om het AI-systeem codeerformules te laten voorstellen.

Microsoft zegt bijvoorbeeld dat het verfijnde GPT-3-model zinnen kan aannemen als "zoek producten waarvan de naam begint met 'kids'", en dan zal het die zin omzetten in een Power Fx-formule die ontwikkelaars kunnen gemakkelijk toevoegen aan hun apps.

Dit is de eerste implementatie die Microsoft heeft uitgebracht die laat zien hoe GPT-3 de toegankelijkheid en mogelijkheden die beschikbaar zijn op Microsoft Azure kan uitbreiden met Azure Machine leaning.

Aanbevolen: