De Surface Duo is de beste handheld Xbox die je kunt krijgen

Inhoudsopgave:

De Surface Duo is de beste handheld Xbox die je kunt krijgen
De Surface Duo is de beste handheld Xbox die je kunt krijgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Xbox Game Pass-app van Android maakt nu verbinding met de xCloud-gamestreamingservice.
  • De Surface Duo is het opvouwbare Android-apparaat met twee schermen van Microsoft.
  • De beste setup voor mobiel gamen is misschien een Xbox-controller die is gekoppeld aan je telefoon of tablet.
Image
Image

Microsofts Surface Duo is nu een Game Boy voor Xbox-games.

Dankzij Xbox Cloud-streaming kan elke pc of telefoon Xbox-games spelen. En nu, met een update van de Xbox Game Pass-app, werkt het ook op Android-apparaten, waaronder Microsoft's kleine opvouwbare Surface Duo, een tablet/telefoon-ding met twee schermen. De Surface Duo gebruikt één scherm om de game te tonen en één scherm om de touchscreen-bediening weer te geven. Op deze manier is het een soort combinatie van gamen op de iPhone, en op de Nintendo DS. Maar is het echt de taak van het spelen van Xbox-games?

"De processor van de Surface Duo, de Qualcomm Snapdragon 855, is krachtig genoeg om de meeste Xbox-titels op 60FPS te draaien", vertelde Barry Gates van Art of PC aan Lifewire via e-mail. "De verversingssnelheid van 60 Hz is enigszins teleurstellend, aangezien veel bedrijven zijn begonnen te kiezen voor schermen van 120 Hz of zelfs 144 Hz, maar het is nog steeds voldoende."

Kracht

Er zijn twee mogelijke problemen met gamen op dit apparaat. De ene is kracht en de andere is het ontbreken van fysieke knoppen. Qua vermogen zijn telefoonchips zoals Qualcomm's Snapdragon goed genoeg, vooral als je bedenkt hoe Xbox Cloud werkt. In plaats van de game op het apparaat zelf uit te voeren, draaien games op servers in de cloud van Microsoft en streamen de resultaten naar u terug. Stel je voor dat je een Xbox in de volgende staat speelt, met hele lange kabels die hem op je scherm aansluiten, en je snapt het idee.

Het voordeel is dat je de games overal kunt spelen, zelfs op de iPhone en iPad via een webapp. Het nadeel is latentie. Elke keer dat je op een besturingselement tikt, moet die tik via internet worden verzonden, vervolgens worden ingevoerd in de Xbox Cloud-machine en dan moet de video terugkomen.

"Xbox-games op mijn iPad zijn supercool, behalve de vertraging." Lifewire Senior News Editor Rob LeFebvre vertelde me in Slack. "[Google's] Stadia heeft de neiging om het wat beter te doen op die afdeling, voor mij."

De speelbaarheid is dus meer te danken aan de kwaliteit van je internetverbinding dan aan de kracht van je apparaat.

Niet aanraken

Het andere mogelijke nadeel van Xbox-games op de Surface Duo is de aanraakbediening. Smartphones hebben last van het feit dat de aanraakbedieningen over de games zelf worden gelegd, dus de Surface Duo heeft daar zeker het voordeel. Het bovenste scherm is gereserveerd voor de game-visuals, het onderste scherm fungeert als controller.

De meeste gebruikers zullen de bedieningselementen op het aanraakscherm onhandig en onnatuurlijk vinden, maar het is niet nodig om deze te gebruiken.

Er zijn momenteel ongeveer 50 Xbox Cloud-games die kunnen worden gespeeld met aangepaste aanraakbedieningen, maar voor de beste ervaring moet je een goede fysieke gamecontroller aansluiten. Aanraken is niet per se slechter dan fysieke bediening, maar werkt meestal het beste wanneer games zijn ontworpen voor aanraking.

De klassieke Fruit Ninja is een geweldig voorbeeld van een touch-first-game. Het zou onmogelijk zijn om met een gamepad te spelen. Maar iedereen die oude consolegames zoals Street Fighter II heeft gespeeld via virtuele bedieningselementen op het scherm, weet hoe erg het kan worden.

Image
Image

"De meeste gebruikers zullen de bedieningselementen op het aanraakscherm onhandig en onnatuurlijk vinden, maar het is niet nodig om deze te gebruiken", zegt Gates, "omdat Xbox-controllers eenvoudig via Bluetooth met de Surface Duo kunnen worden verbonden."

Casual Gaming

Dus, moet je een Surface Duo kopen om onderweg op Xbox te spelen? Kan zijn! Het is een behoorlijk solide setup, met alles wat je nodig hebt, en de virtuele controller is waarschijnlijk zo goed als aanraakbedieningen kunnen krijgen.

Maar Xbox-games zijn niet ontworpen om aan te raken. Misschien ben je beter af met een echte controller met een grotere tablet, of - zoals in de video hierboven - met een controller die is ontworpen voor een telefoon, met een clip om alles bij elkaar te houden. Het is misschien niet zo elegant als een opvouwbare gameconsole, maar om eerlijk te zijn, is de Surface Duo ook niet erg elegant in termen van een gewone telefoon.

Als Apple maar een native Xbox Cloud-app op de iPad zou toestaan. In combinatie met een echte Xbox-controller zou het een geweldige opstelling voor mobiel gamen zijn.

Aanbevolen: