Microsoft Xbox One Chatpad Review: de beste chatpad die je kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Microsoft Xbox One Chatpad Review: de beste chatpad die je kunt krijgen
Microsoft Xbox One Chatpad Review: de beste chatpad die je kunt krijgen
Anonim

Bottom Line

Microsoft's officiële Xbox One-chatpad bewijst eens te meer dat het de beste keuze is om met first-party accessoires voor je gamingbehoeften te werken.

Microsoft Xbox One-chatpad

Image
Image

We hebben de Microsoft Xbox One Chatpad gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Elke gamer is er geweest en verspilde talloze tijd aan het typen met je controller via een schermtoetsenbord. Het is vervelend, vermoeiend en ongemakkelijk, maar wat als er een betere manier was? Nou, dat is er, en als je een Xbox One hebt, is de officiële Xbox One-chatpad van Microsoft gewoon de beste oplossing voor dit probleem. Of je nu met vrienden aan het chatten bent of het wachtwoord probeert te raden van die oude accountlogin die je al vier keer hebt getypt, het upgraden van je Xbox One-controller met een chatpad zal je leven zoveel gemakkelijker maken.

Image
Image

Ontwerp: onopvallend first-party ontwerp

Uit de doos is het algehele ontwerp van het chatpad van Microsoft niets bijzonders, maar het werkt perfect. Met hetzelfde kleurenschema en hetzelfde ontwerp als andere Xbox-accessoires, past het redelijk goed bij het uiterlijk van stockcontrollers. Dit naadloze ontwerp ziet er beter uit dan veel alternatieven van derden die goedkopere kunststoffen of verschillende texturen gebruiken. Voor zover we kunnen nagaan, is het chatpad gemaakt van hetzelfde materiaal als de officiële controllers, dus het is ook redelijk robuust als je het per ongeluk laat vallen. Dit chatpad is een beetje steviger dan sommige, maar het is het zeker waard.

Het heeft een volledig QWERTY-toetsenbord, waardoor typen een fluitje van een cent is. Voor die oudere gamers die er zijn, voelt het veel als typen op een old-school Blackberry of Droid toen mobiele telefoons nog toetsenborden hadden. Aan de bovenkant heeft het ook een volledig numeriek toetsenblok van 1 tot 0, waardoor het nog soepeler is dan concurrenten die functietoetsen nodig hebben om de cijfers te gebruiken. Daaronder heb je je standaard lettertoetsen die ook zijn uitgerust met twee kleurfuncties voor extra gebruik. Er zijn groene en oranje opties op elke letter, waardoor je met één druk op de knop snel toegang hebt tot vrijwel elk symbool of elke functie. Een van de grootste voordelen van deze chatpad is het toetsenbord met achtergrondverlichting, dat perfect is voor gamen in het donker.

Hoewel het chatpad alleen al geweldig zou zijn voor deze functies, is een van onze favoriete dingen dat het ook dienst doet als stereoheadsetadapter voor het gebruik van 3,5 mm-headsets. Al zijn alle controllers sinds de zomer van 2015 voorzien van een 3.5 mm jack, is de stereo-adapter nog steeds leuk om te hebben, omdat je snel toegang hebt tot een reeks handige bedieningselementen. Deze chatbesturingselementen hebben ook hun weg gevonden naar het chatpad.

Het upgraden van je Xbox One-controller met een chatpad zal je leven zoveel gemakkelijker maken.

Een andere leuke functie zijn de X1- en X2-knoppen die twee unieke toetsen toevoegen. Deze zijn nergens anders te vinden, waardoor dit officiële chatpad nog beter is. De twee toetsen hebben standaard standaardinstellingen (X1 is voor screenshots, X2 is voor het opnemen van clips), maar ze kunnen ook opnieuw worden toegewezen voor aangepaste gebruikersfuncties, zoals het direct openen van je vriendenlijst.

Aan de linkerkant bevinden zich twee knoppen voor het wijzigen van de balans tussen game-audio en chat-audio. Rechts twee knoppen voor het verhogen of verlagen van het volume, met de mute-toets dichtbij. Deze sneltoetsen zijn geweldig voor een snelle controle wanneer u direct aanpassingen moet maken. Onderaan het chatpad staat uw 3.5 mm jack voor gebruik met headsets of koptelefoons.

Een laatste ding om op te merken, als je nog steeds je originele Xbox One-headset rockt die de gegevenspoort van de Xbox One-controller gebruikt in plaats van een 3,5 mm-aansluiting, kun je de chatpad en deze niet tegelijkertijd gebruiken omdat de pad is al aangesloten.

Image
Image

Comfort: Onopgemerkt totdat je het nodig hebt

Zoals je zou verwachten van een first-party accessoire, is het comfort van de Xbox One Chatpad fantastisch. Eenmaal op de controller geklikt, is het chatpad volledig onopvallend voor de ergonomie van de stockcontroller. Terwijl sommige chatpads een deel van je grip blokkeren, lijkt deze net van de bodem te zweven en uit de weg te blijven, maar blijft ook perfect binnen het bereik van je duimen voor snel tekstchatten. Zelfs degenen met kleinere handen zouden geen probleem moeten hebben om het volledige scala aan toetsen te bereiken.

Eenmaal vastgeklikt op de controller, is het chatpad volledig onopvallend voor de ergonomie van de stockcontroller.

Het is ook vrij licht van gewicht, dus het voegt ook geen onnodige massa toe. Wat de toetsen zelf betreft, ze hebben een mooie tactiele afwerking die goed aanvoelt. Er zijn zelfs noppen om de "J"- en "F"-toetsen te markeren, net als bij een normaal toetsenbord.

Image
Image

Configuratieproces: sommige updates vereist

Het instellen van je nieuwe Xbox One-chatpad is niet zo eenvoudig als plug-and-play, maar het is niets te moeilijk. Zorg er eerst voor dat uw console up-to-date is met de nieuwste software. Vervolgens wilt u uw controller inschakelen en vervolgens op het chatpad schuiven. Vanaf hier moet je de controller handmatig bijwerken om de functionaliteit van het chatpad toe te voegen. Om dit te doen, neem je de USB-kabel die in de doos is meegeleverd en sluit je deze aan op de controller en vervolgens op je console. Voer nu de update uit op de controller. Je zult zien dat de oranje LED begint te knipperen om aan te geven dat er verbinding is en een update nodig is.

Zodra het is voltooid, kun je je controller loskoppelen en meteen beginnen met het gebruiken van de chatpad. In tegenstelling tot veel andere chatpads van derden, heeft deze officiële geen USB-zender nodig die op de console is aangesloten, wat een mooi pluspunt is.

Bottom Line

Hoewel het officiële Xbox One-chatpad niet de goedkoopste is, vinden we dat het de kleine prijsverhoging ten opzichte van zijn concurrenten zeker waard is. Als u op internet zoekt, kunt u verwachten dat u op dit moment ongeveer $ 30-45 voor deze opstelling beta alt, afhankelijk van de winkelier. Hoewel dat het dubbele is van sommige van de anderen, krijg je ook gratis een standaard 3,5 mm Xbox One-headset (normaal gesproken zijn deze $ 25) in je doos. Nu is deze headset niets spectaculairs (hij klinkt behoorlijk afschuwelijk voor muziek of in-game geluiden), maar het is geweldig om te chatten met vrienden op feestjes of wanneer je jezelf niet wilt isoleren van andere lokale spelers met een volledige over- oor headset.

Microsoft Xbox One-chatpad versus Ortz Xbox One-chatpad

We zouden dit chatpad kunnen vergelijken met een van de vele concurrenten die er zijn, maar de Ortz-versie is de meest voorkomende en we hadden er een om direct te vergelijken. Allereerst de prijs. Het Ortz-chatpad kan meestal voor minder dan $ 20 worden gekocht, dus het is een prima optie voor mensen met een krap budget, maar dat is het dan ook voor de positieve punten die het heeft ten opzichte van de Microsoft-versie.

Hoewel de Microsoft-pad ongeveer $ 15 meer kost, krijg je deze niet met de Ortz: een meegeleverde 3,5 mm-headset, verlichte toetsen, functietoetsen om snel symbolen te typen en ingebouwde stereoheadsetbediening. We zijn van mening dat, gezien al deze voordelen, de optimale keuze gemakkelijk de first-party chatpad is.

Blader door onze lijst met de 9 beste Xbox One-accessoires van 2019 om nog meer geweldige accessoires te zien om je game-ervaring te verbeteren.

De beste keuze voor een Xbox One-chatpad

Simpel gezegd, de first-party Xbox One Chatpad is de beste optie voor een chatpad. Ondanks de hogere kosten, is de prijs gerechtvaardigd, en je zult er zeker geen spijt van krijgen dat je het extra geld hebt uitgegeven voor een first-party accessoire.

Specs

  • Productnaam Xbox One-chatpad
  • Productmerk Microsoft
  • MPN B0136JPA56
  • Prijs $44.99
  • Releasedatum november 2015
  • Gewicht 11,5 oz.
  • Productafmetingen 6,89 x 7,13 x 2,79 inch.
  • Kleur Zwart
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Verwijderbare kabel Ja
  • Bediening QWERTY-toetsenbord
  • Garantie Express Garantie
  • Compatibiliteit Werkt met alle officiële Xbox One-controllers (ook met Windows 10)

Aanbevolen: