Hands-on met Apple's nieuwe 12,9-inch M1 iPad Pro

Inhoudsopgave:

Hands-on met Apple's nieuwe 12,9-inch M1 iPad Pro
Hands-on met Apple's nieuwe 12,9-inch M1 iPad Pro
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's M1 iPad Pro 12,9-inch is de beste tablet die ik ooit heb gebruikt.
  • De nieuwe iPad biedt een ongelooflijke beeldkwaliteit en snelheid.
  • Voor $ 1.099 is de iPad geen impulsaankoop, maar het is een genot om te gebruiken en kan een echte boost voor de productiviteit zijn.
Image
Image

Apple's nieuwe M1 iPad Pro 12,9-inch is een gestroomlijnd beest dat de kloof tussen laptop en tablet verder verkleint.

Ik heb bijna elke iteratie van de iPad gehad, maar dit is de eerste keer dat ik het gevoel had dat ik echt werk kon verzetten op een van Apple's tablets. De nieuwe M1-processor zorgt ervoor dat apps zonder vertraging op hun plaats klikken en het scherm is ongelooflijk scherp dankzij de Mini LED-technologie.

In combinatie met het nieuwe Magic Keyboard voor iPad dat specifiek is voor dit model, heb ik dit artikel snel samengesteld op de M1 iPad. De M1 iPad is bedoeld om alles te doen wat een computer aankan, zelfs als ik nog niet helemaal klaar ben om mijn MacBook Pro te vervangen.

De combinatie van het ongelooflijke scherm, de snelle processor en het geweldige toetsenbord maakt de M1 iPad een geschikte kandidaat om een laptop te vervangen.

Ongelooflijke weergave

Het nieuwe scherm dat Apple in het 12,9-inch model heeft geplaatst, is zo fascinerend dat ik, toen ik het uit de doos haalde, een half uur lang alleen maar naar de foto's keek die het kan produceren. Terwijl eerdere iPad Pro's 72 LED's achter het scherm hadden om het scherm te verlichten, verhoogt het nieuwste model dat aantal tot meer dan 10.000. Met deze array kan de iPad het algehele schermcontrast en de diepte van zwarten in elk deel van het scherm beter regelen. scherm.

In de praktijk maakte het nieuwe scherm de iPad een genot om te gebruiken. Alles was gemakkelijker te lezen bij het scrollen door websites. Films waren merkbaar helderder. Ik heb de film Gladiator opnieuw bekeken en stond versteld van de beeldkwaliteit. Ter vergelijking: ik heb dezelfde film bekeken op mijn MacBook Pro en vond de beeldkwaliteit merkbaar beter op de iPad.

De geluidskwaliteit op de nieuwe iPad was verreweg de beste van alle tablets die ik ooit heb gebruikt. Het was zo goed dat ik niet de moeite nam om mijn AirPods Max aan te sluiten, tenzij ik mensen in de buurt niet wilde storen.

Het ontwerp zal bekend zijn bij iedereen die de afgelopen jaren een iPad heeft gekocht. Het nieuwe 12,9-inch model is iets dikker dan zijn voorganger vanwege de nieuwe schermtechnologie, zegt Apple. Ik kon het verschil niet zien in het echte leven.

Sneller dan ooit

De iPad Pro wordt aangedreven door dezelfde nieuwe M1-processor in de recente MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini en iMac.

In de praktijk is de iPad M1 belachelijk snel. Ik ontdekte dat apps schijnbaar opengingen op het moment dat ik hun pictogrammen aanraakte. Ik heb geen geavanceerde tests gedaan, maar terwijl ik het gebruikte, voelden alledaagse taken pittig aan.

Ik merkte een echte vertraging op toen ik terugschakelde naar mijn recente MacBook Pro-model dat geen M1 heeft in vergelijking met de iPad. Het is zo gemakkelijk om snel verwend te worden door snelle rekenkracht.

Ik heb ook een Magic Keyboard voor iPad gekocht en de combinatie met de M1 maakte dit een echte productiviteitsmachine. Ik bewaar mijn beoordeling van het toetsenbord voor een andere dag, maar het volstaat te zeggen dat het een betere typervaring is dan de meeste andere toetsenborden op de markt.

Image
Image

Laptopmoordenaar?

De combinatie van het ongelooflijke scherm, de snelle processor en het geweldige toetsenbord maakt de M1 iPad een haalbare kandidaat om een laptop te vervangen. Ik typte deze recensie zonder problemen op de iPad, maar de ervaring deed me beseffen dat ik mijn MacBook niet snel zou opgeven.

Zo goed als de hardware die de iPad biedt, iPadOS kan gewoon niet dezelfde multitasking-ervaring aan als Mac OS. Het heen en weer schakelen tussen tabbladen en apps was een langzamere, omslachtigere ervaring op de iPad.

Aan de andere kant betekende het feit dat ik even moest wachten voordat ik tussen apps schakelde, dat ik me op mijn werk kon concentreren in plaats van constant e-mails te checken of door het nieuws te bladeren.

De nieuwe iPad M1 12,9 inch is verreweg de beste tablet die ik ooit heb gebruikt. Voor $ 1.099 is het geen impulsaankoop, maar het is een genot om te gebruiken en kan een echte boost voor de productiviteit zijn.

Aanbevolen: