Hands-on met Android 12 Beta 1: nieuwe richtingen

Inhoudsopgave:

Hands-on met Android 12 Beta 1: nieuwe richtingen
Hands-on met Android 12 Beta 1: nieuwe richtingen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android 12 beta 1 is nu beschikbaar voor gebruikers met Pixel-telefoons, evenals voor bepaalde andere Android-telefoons.
  • Hoewel de eerste bèta voor Android 12 ons een kleine blik geeft op het aankomende besturingssysteem, zijn er nog steeds veel ontbrekende functies die Google nog moet toevoegen.
  • Als je alleen de grote toevoegingen wilt zien, zoals het nieuwe themasysteem van Material You, is het niet de moeite waard om de bètaversie van Android 12 nu op je telefoon te downloaden.
Image
Image

De eerste openbare bèta voor Android 12 laat niet veel zien van de grote veranderingen die naar het besturingssysteem komen, maar het is een goed begin.

Aangekondigd op Google I/O 2021, is de eerste bèta van Android 12 nu live, waardoor gebruikers met specifieke telefoons een voorproefje krijgen van de veranderingen die met het nieuwe besturingssysteem komen. Tussen het materiaal dat je verandert - waaronder de mogelijkheid om de systeemkleuren van je telefoon in te stellen op basis van je achtergrond - en de nieuwe privacyfuncties, is Android 12 een behoorlijk radicale verschuiving van Android 11.

Ik heb de bètaversie de afgelopen dagen gebruikt en ondanks dat ik niet de volledige reeks updates heb aangeboden, begint Android 12 er al zo goed uit te zien als Google wil dat je denkt dat het zal zijn.

Mooi en bruisend

Hoewel de eerste Android 12-bèta ons niet de volledige toevoeging van Material You en zijn automatische thema geeft - die systeem- en widgetkleuren kan aanpassen op basis van je achtergrond - zijn er enkele opmerkelijke veranderingen in de gebruikersinterface.

Hoewel Android 12 zeer veelbelovend is, laat de eerste bèta ons nog steeds in het ongewisse.

Ten eerste zijn het meldingenscherm en de snelle instellingen bijgewerkt met de grote en sprankelende knoppen die worden getoond in Google's voorbeeld van Android 12. Nieuwe scherm-aan- en uit-animaties zijn ook aanwezig, naast een hele reeks kleinere animaties die speelsheid toevoegen aan de interactie met verschillende knoppen en opties in de menu's.

Ten slotte toont het pin-invoerscherm niet langer de achtergrond, maar blokkeert het het volledige scherm van de telefoon.

Het themasysteem is nog steeds hetzelfde als in Android 11, en geen van de nieuwe widgets is nog beschikbaar, maar het is leuk om op zijn minst een glimp op te vangen van wat het nieuwe ontwerp van Material You naar de gebruikersinterface brengt.

Het is echter vermeldenswaard dat de veranderingen in de gebruikersinterface betekenen dat er minder informatiedichtheid is, wat sommigen misschien vervelend vinden. Dit is natuurlijk slechts het ontwerp van Google en andere fabrikanten zouden Material You op een andere manier kunnen gebruiken.

Binnenkort Privacy

Hoewel het visuele herontwerp voor Android 12 enorm is, komen er ook een aantal veel grotere functies met het nieuwe besturingssysteem in de vorm van privacy-instellingen.

"Een van de grootste (en meest achterstallige) functies van de Android 12-update heeft betrekking op privacy", schreef Rex Freiberger, een tech-expert en CEO van GadgetReview, in een e-mail.

"Voorheen moesten apps ervoor kiezen om je te laten weten of ze je microfoon of camera gebruikten en moesten ze aanvankelijk alleen toestemming vragen toen je ze installeerde. Nu zal het besturingssysteem zelf je waarschuwen wanneer een app probeert je microfoon of camera te gebruiken, zodat je kunt beslissen of je die app nog steeds wilt gebruiken."

Die specifieke instelling is niet beschikbaar in Android 12 beta 1, maar Google heeft wel plannen om in toekomstige updates een hele reeks aanpasbare privacyfuncties toe te voegen. Android 12 is gepland voor release ergens later in het jaar, dus het is mogelijk dat we meer van deze instellingen kunnen zien zodra de volgende bèta. Helaas is er geen echte manier om te vertellen wat Google zal toevoegen in de volgende update.

Shaping Up

Hoewel Android 12 er veelbelovend uitziet, laat de eerste bèta ons nog steeds een beetje in het ongewisse. We weten dat de veranderingen in het besturingssysteem groot zullen zijn - alleen al die privacy-instellingen zijn een cruciale duw in de goede richting - maar er is gewoon niet genoeg om op dit moment mee te pronken.

Nu zal het besturingssysteem je zelf waarschuwen wanneer een app je microfoon of camera probeert te gebruiken, zodat je kunt beslissen of je die app nog steeds wilt gebruiken.

Nog steeds grotendeels ontbrekend is Material You, dat gemakkelijk een van de meest verwachte onderdelen van het nieuwe besturingssysteem is.

Als je iemand bent die gewoon het gevoel heeft dat hij de nieuwste update moet hebben, dan is het misschien de moeite waard om de bèta te downloaden en deze zelf te bekijken. Verwacht alleen niet dat het er zo heel anders uit zal zien dan Android 11.

Als je het nieuwe materiaal dat je ontwerpt wilt zien en een glimp wilt opvangen van enkele van de andere grote functies van Android 12, is het de moeite waard om te wachten tot Google meer aan de bèta toevoegt.

Aanbevolen: