Een fax verzenden vanuit Gmail

Inhoudsopgave:

Een fax verzenden vanuit Gmail
Een fax verzenden vanuit Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Meld u eerst aan voor een service die faxen per e-mail ondersteunt.
  • Als u een fax in een nieuwe e-mail wilt verzenden, voert u het faxnummer van de ontvanger in het veld To in, gevolgd door het domein van de faxprovider voordat u de e-mail verzendt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u rechtstreeks vanuit de desktopversie van Gmail en de mobiele app een fax kunt verzenden.

Een fax verzenden vanuit Gmail

Zodra u zich heeft aangemeld voor een online service die faxen per e-mail ondersteunt, is de volgende stap het opstellen en verzenden van uw fax. Het Gmail-adres waarvan u van plan bent te faxen, moet hetzelfde e-mailadres zijn dat bij uw faxprovider is geregistreerd. Zo niet, dan wordt uw verzendpoging waarschijnlijk afgewezen.

De specifieke stappen die u moet volgen, variëren enigszins, afhankelijk van de faxservice die u gebruikt.

  1. Maak een nieuw e-mailbericht in Gmail, in de app of in de browserinterface, door op de knop Compose te klikken of erop te tikken.

    Image
    Image
  2. Voer het faxnummer van de ontvanger (inclusief netnummer) in het veld To in, gevolgd door het domein van uw faxprovider. Als u bijvoorbeeld een eFax-account hebt en een fax verzendt naar 1-212-555-5555, voert u het volgende in: [email protected]. Deze domeinwaarde (in dit geval efaxsend.com) is specifiek voor uw individuele faxservice, dus u moet de exacte syntaxis ervan verifiëren voordat u deze stap voltooit.

    Image
    Image
  3. U kunt nu de faxinhoud opnemen, die in een bijgevoegd bestand moet staan. Meerdere formaten worden ondersteund, waaronder onder andere DOC, JPG, PDF en TXT. De meeste faxservices staan meerdere bijlagen toe, waarvan de inhoud vaak wordt gecombineerd wanneer de fax wordt verzonden. Klik in een browser op de knop Bestanden bijvoegen, weergegeven door een paperclip en onderaan de interface Nieuw bericht. Als je in plaats daarvan de Gmail-app gebruikt, tik je op het paperclippictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Net als bij een traditioneel faxbericht, kunt u ook een begeleidende brief toevoegen wanneer u een fax verzendt vanuit Gmail. Typ de gewenste inhoud voor de begeleidende brief in de hoofdtekst van het bericht, net alsof u een standaard e-mail verzendt.
  5. Zodra u tevreden bent met zowel uw begeleidende brief als bijlage(n), drukt u op de Verzenden-knop. Uw fax moet onmiddellijk worden verzonden, hoewel de snelheid enigszins afhankelijk is van de externe provider. Bevestiging van deze faxverzending is doorgaans beschikbaar in de gebruikersinterface van uw faxservice.

    Image
    Image

Bij de meeste services kan een bepaald aantal faxen gratis worden verzonden, maar het kan zijn dat u tegoeden, tokens of een abonnement moet kopen om een fax te verzenden vanuit Gmail. Deze vereisten verschillen doorgaans van provider tot provider.

Aanbevolen: