Een Google Agenda-afspraak maken vanuit een Gmail-bericht

Inhoudsopgave:

Een Google Agenda-afspraak maken vanuit een Gmail-bericht
Een Google Agenda-afspraak maken vanuit een Gmail-bericht
Anonim

Wat te weten

  • Open het bericht in een browser, selecteer het pictogram met de drie stippen, klik op Maak evenement en voeg alle gewenste informatie toe.
  • Ga in de app naar Settings > Events From Gmail en verplaats de schuifregelaar naar de Onpositie.

Hier leest u hoe u een Google Agenda-afspraak genereert op basis van een e-mail met informatie over de afspraak in een browser of de mobiele Gmail-app.

Image
Image

Een Google Agenda-afspraak maken vanuit een e-mail in een browser

Als je Gmail opent in een computerbrowser, verschillen de stappen voor het toevoegen van een agenda-afspraak van het gebruik van Gmail in een mobiele app.

  1. Open het bericht in Gmail en klik op het pictogram met de drie stippen op de werkbalk. U kunt ook op de punt-toets drukken als u Gmail-sneltoetsen hebt ingeschakeld.
  2. Selecteer Maak afspraak om een Google Agenda-scherm te openen. Google Agenda vult de naam van de afspraak met de onderwerpregel van de e-mail en het beschrijvingsgebied met de hoofdtekst van de e-mail. Breng de nodige wijzigingen aan in deze twee gebieden.

    Image
    Image
  3. Selecteer een datum, starttijd en eindtijd in de vervolgkeuzemenu's onder de naam van het evenement bovenaan het scherm als ze niet worden overgedragen vanuit de e-mail. Als het evenement de hele dag duurt of regelmatig wordt herhaald, maak dan de nodige keuzes in het datumgebied.

    Image
    Image
  4. Voeg een locatie voor het evenement toe.

    Image
    Image
  5. Stel een melding in om u op het opgegeven tijdstip aan de gebeurtenis te herinneren.

    Image
    Image
  6. Wijs een kleur toe om aan te geven of je Bezet of Vrij bent tijdens het evenement.

    Image
    Image
  7. Druk op Opslaan om de gebeurtenis in uw agenda op te slaan. Als u later wijzigingen moet aanbrengen, selecteert u het evenement in de kalender en klikt u vervolgens op het Potlood pictogram om het evenement te bewerken.

    Image
    Image

Gmail-evenementen automatisch toevoegen aan Google Agenda met een mobiele app

Als je zowel Gmail als Google Agenda op je mobiele apparaat gebruikt, worden reserveringen en bepaalde evenementen automatisch in je agenda geplaatst. Deze handige functie is van toepassing op evenementen in bevestigingsmails van bedrijven met betrekking tot hotel-, restaurant- en vluchtreserveringen, en voor evenementen met een ticket, zoals films en concerten.

  1. Open de Google Agenda-app op je mobiele apparaat. Vouw het menu pictogram boven aan het scherm uit en tik op Instellingen.
  2. Tik op Evenementen uit Gmail.
  3. Het scherm dat wordt geopend, bevat uw Google-inloggegevens en een aan/uit-schuifregelaar naast Evenementen uit Gmail. Tik op de sliderom het naar de aan-positie te verplaatsen. Wanneer u nu een e-mail in uw Gmail-app ontvangt over een evenement, zoals een concert, restaurantreservering of vlucht, wordt deze automatisch aan uw agenda toegevoegd. U kunt een enkele gebeurtenis verwijderen of deze functie uitschakelen als u niet wilt dat gebeurtenissen automatisch worden toegevoegd.

    Als je later een e-mail ontvangt die de afspraak bijwerkt, bijvoorbeeld met een tijdswijziging, wordt die wijziging automatisch toegevoegd aan de agenda-afspraak. Je kunt deze afspraken niet zelf bewerken, maar je kunt ze wel verwijderen als dat nodig is.

    Image
    Image

Aanbevolen: