De 9 beste Xbox One-kindergames van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste Xbox One-kindergames van 2022
De 9 beste Xbox One-kindergames van 2022
Anonim

De beste Xbox One-games voor kinderen zijn leuk, boeiend en relatief eenvoudig te leren. Het zijn titels die de hoge kwaliteit van Xbox One-games demonstreren en tegelijkertijd gericht zijn op een jonger publiek, zodat spelers van alle leeftijden kunnen genieten van de Xbox One-serie consoles. Zelfs met de nieuwere generatie Xbox Series X- en Series S-systemen die onlangs zijn gelanceerd, laten deze titels zien dat er nog veel plezier te beleven v alt op de Xbox One (en One X of One S) consoles.

Geen enkel kind is hetzelfde, dus hoewel ouders en verzorgers het beste kunnen beoordelen wat geschikt is voor de behoeften van hun kind, zouden de meeste kinderen veel van deze spellen zonder toezicht moeten kunnen spelen. Sommigen kunnen af en toe om begeleiding van een volwassene vragen, afhankelijk van de volwassenheid en het vaardigheidsniveau van het kind, maar het zijn over het algemeen allemaal titels die uw kind solo onder de knie kan krijgen.

Sommige hebben bekende gezichten waar je kind misschien al dol op is, zoals Marvel-superhelden, terwijl andere titels zoals Minecraft echte educatieve waarde bieden. Er is een kans voor kinderen om meer traditionele "volwassen" genres te ervaren, zoals het multiplayer shooter-genre, zij het in een schattiger en kindvriendelijker formaat zoals Plants vs. Zombies.

Met een Xbox One-game voor zowat elk kind, zullen veel van deze titels ook volwassenen lang verslaafd houden. Hier is een overzicht van de beste Xbox One-kindergames.

Beste algemeen: Microsoft Minecraft Master Collection

Image
Image

Minecraft is meer een fenomeen dan alleen een spel, het is een belangrijk stukje cultuur, maar het is ook een geweldige ervaring voor je kinderen. Hiermee kunnen ze vrijwel alles maken wat ze willen van de bouwstenen van Minecraft, waarbij alleen hun verbeelding hen tegenhoudt.

De Xbox One-versie ondersteunt enorme werelden en indrukwekkende afstanden, dus de ervaring zal bijna eindeloos aanvoelen - een soort oneindige Lego-set, maar met de mogelijkheid om met maximaal vier spelers te spelen in een lokaal split-screen of via cross -platform online multiplayer.

De Master Collection bevat een enorme hoeveelheid extra content, waaronder skins, texturen en thema's uit het Starter Pack en Creators Pack DLC's, plus 1.000 Minecoins om meer add-ons naar keuze te kopen op de Marketplace.

Zelfs zonder die extra's is de kernervaring van Minecraft een genot. Het meer traditionele deel van het spel komt uit de overlevingsmodus terwijl je de kaart verkent, middelen oogst en structuren bouwt om de slechteriken die 's nachts verschijnen te overleven. Als alternatief is er de creatieve modus waarin je kind zijn fantasie de vrije loop kan laten terwijl het naar hartenlust bouwt en speelt. Het is zo handig voor het aanleren van probleemoplossende vaardigheden en innovatie dat er een educatieve editie van het spel bestaat voor gebruik in klaslokalen.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 1,12GB

"Mijn zesjarige zoon is niet alleen geobsedeerd geraakt door Minecraft te spelen en erin te experimenteren, maar ook door te lezen over het ecosysteem in boeken en ideeën op te doen voor zijn volgende sessie." - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste 2D-platformgame: Ubisoft Rayman Legends

Image
Image

Rayman Legends biedt jongeren een klassieke smaak van 2D-platforming en is een beproefd en getest formaat dat erg leuk is. Spelers springen en glijden door vakkundig ontworpen levels in zes fantasierijke werelden terwijl ze slechteriken en bazen uitschakelen terwijl ze de schattige, blauwe Teensies redden.

Het is vreemd bekend voor iedereen die in het verleden een 2D-platformgame heeft gespeeld, maar het is ook best verrukkelijk dankzij een aantal prachtige illustraties en een aangename soundtrack waardoor Rayman Legends een beetje classier aanvoelt dan zomaar een oude 2D-platformgame.

Cruciaal is dat alles soepel en bevredigend aanvoelt met de besturing die even nodig is om te leren en toch net zo leuk is voor volwassenen als voor kinderen. Het is begrijpelijk dat het spel veel gemakkelijker begint dan het eindigt, dus het is waarschijnlijk dat je de coöpmodus moet gebruiken om je kind te helpen, maar het voelt nooit goedkoop of bestraffend aan. In plaats daarvan voelt de ervaring fris, boeiend, aantoonbaar eenvoudiger dan veel open 3D-platformgames die er momenteel zijn.

De Xbox One-versie verlegt niet de grenzen van wat de console grafisch kan bereiken, maar dankzij de eigenzinnige en levendige kunststijl maakt dat niet zoveel uit. Je profiteert tenminste van Xbox One-exclusieve skins voor je speelbare helden als bonus, plus er zijn regelmatig bijgewerkte online uitdagingen die je iets nieuws te doen geven.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 4,3 GB

"Deze game is redelijk vergevingsgezind: de besturing is soepel, sprongen zijn over het algemeen gemakkelijk te landen en een glijfunctie kan je redden als je per ongeluk te laat springt." - Kelsey Simon, producttester

Image
Image

Beste 3D-platformgame: Playtonic Games Yooka-Laylee

Image
Image

Als je jeugd vol herinneringen zat aan de Nintendo 64-hitcatalogus zoals Banjo-Kazooie (later geport naar de Xbox 360), wil je je kinderen waarschijnlijk graag kennis laten maken met een soortgelijke ervaring. Dat is waar Yooka-Laylee binnenkomt.

Ontwikkeld door verschillende makers van Banjo-Kazooie en andere games uit die tijd, werd het gemaakt dankzij recordbrekende Kickstarter-financiering, waardoor het al snel een trouwe maar gemoderniseerde spirituele opvolger werd voor een nieuwe generatie spelers.

De game volgt Yooka de kameleon en Laylee de vleermuis op een eigenzinnig avontuur door het hoofdkantoor van een boze bij terwijl ze proberen de "Pagies" van een magisch boek terug te vinden. U kunt kiezen hoe u deze pagina's wilt gebruiken om nieuwe werelden te openen of om de bestaande die voor u beschikbaar zijn uit te breiden. Je kunt ook vaardigheden upgraden of leuke goodies ontgrendelen.

Het is gemakkelijk om de callbacks te herkennen van een hoofdpersonageduo met complementaire vaardigheden voor tonnen verzamelobjecten die verspreid liggen om je iets anders te doen te geven. Er zijn gekke dialogen boordevol goedaardige humor waar je kinderen dol op zullen zijn. Simpel gezegd, het is een zeer plezierige en heilzame tijd die zowel jong als oud moet aanbidden.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 5,27GB

"Het is gewoon 3D-platformen zoals het 20 jaar geleden was, hoewel het een beetje meer vergevingsgezind is dan de meeste van die games waren." - Thomas Hindmarch, producttester

Image
Image

Beste superheldenspel: Traveller's Tales Lego Marvel Super Heroes

Image
Image

Elke LEGO-game is een droom om te spelen voor jong en oud die op zoek zijn naar iets dat niet al te veeleisend is, maar de LEGO Marvel-collectie is een bijzonder genot omdat het eigenlijk een set van twee schijven is die drie games bevat. Deze omvatten LEGO Marvel Super Heroes, LEGO Marvel Avengers en LEGO Marvel Super Heroes 2 samen met alle downloadbare content (DLC) voor elke game. Gecombineerd betekent dat een enorme hoeveelheid inhoud voor jou en je kroost om samen door te spelen of in plaats daarvan solo te gaan.

LEGO Marvel Super Heroes is de bestverkochte LEGO-videogame aller tijden en heeft 27 hoofdverhaal- en zijmissies om te voltooien, terwijl LEGO Marvel Avengers meer dan 200 speelbare personages bevat. Deze omvatten vrijwel elke Marvel-held waar je ooit van hebt gehouden met meer dan 800 unieke 'buddy'-moves om vooruitgang te boeken in eindbaasgevechten en puzzelsecties.

LEGO Marvel Super Heroes 2 geeft je de mogelijkheid om de tijd te manipuleren, beschikt over 17 verschillende locaties uit de Marvel-filmfranchises en biedt een competitieve gevechtsmodus voor vier spelers. Naadloze drop-in/drop-out multiplayer is geschikt voor kinderen met een beperkte aandachtsspanne, terwijl een schat aan slapstick-humor iedereen zal vermaken. Wees niet verbaasd als je stiekem een gokje wagen als de kinderen niet kijken. Er is hier veel charme.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 22,61GB

"De personages zijn allemaal goed geanimeerd en hebben een individuele persoonlijkheid." - Thomas Hindmarch, producttester

Image
Image

Beste filmbewerking: WB Games LEGO Jurassic World

Image
Image

In dezelfde geest als de LEGO Marvel Super Heroes-collectie, zit LEGO Jurassic World vol charmante humor die geweldig is voor het hele gezin, terwijl het toch dicht bij het bronmateriaal, de Jurassic Park en World-films, blijft. Het is erg vermakelijk, vooral voor kinderen die dol zijn op alles wat met dinosaurussen te maken heeft.

Veel van de opwinding van de films is over, maar het is afgezwakt om iets meer geschikt te zijn voor de leeftijd van jonge kinderen in vergelijking met enkele van de beroemdste scènes uit de films.

Op de typische manier van LEGO-games kunnen spelers samenwerken om de verschillende puzzels en obstakels op hun weg op te lossen, met behulp van de unieke uitrusting en vaardigheden van hun personage. Als je eenmaal een missie hebt voltooid, kun je op een later moment terugkeren met verschillende personages om nieuwe geheimen te ontdekken, wat de drang om terug te komen voor meer vergroot. Nog charmanter is dat je je eigen dinosaurus kunt maken en elk niveau als een angstaanjagend wezen kunt verkennen als je wilt.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 14,63GB

"Doorzettingsvermogen en experimenteren tellen hier veel meer dan snelle reflexen." - Thomas Hindmarch, producttester

Image
Image

Beste familiespel: Team 17 te gaar! 2 (Xbox One)

Image
Image

Voor gezinnen die graag bij elkaar zitten voor plezier met meerdere spelers, Overcooked! 2 mag je niet missen. Als een team van twee tot vier koks hak, kook en verzamel je ingrediënten om de op het scherm getoonde bestellingen te voltooien, waarbij je punten verdient voor snelheid en nauwkeurigheid binnen de tijdslimiet.

Het addertje onder het gras is dat je altijd in een gekke keuken bent, waar je met alles te maken hebt, van transportbanden tot mijnkarren tot magische portalen. Een deel van je keuken kan zelfs halverwege wegzweven en worden vervangen door een nieuwe culinaire gekte. Succes heeft alles te maken met hoe je communiceert en coördineert met je teamgenoten, waardoor elk niveau chaotisch, uitdagend en soms frustrerend wordt, maar altijd een knaller om erachter te komen.

Als je de originele Overcooked! hebt gespeeld, is de meest opvallende toevoeging aan de gameplay de mogelijkheid om ingrediënten en andere niet-breekbare items te gooien. Daarnaast voegt het meestal meer wendingen toe aan een vergelijkbare kernervaring - en omdat het voor de meeste fans moeilijk is om genoeg te krijgen, Overcooked! 2 is zeker de moeite waard om op te halen. Er zijn ook periodieke updates die gratis content met seizoensthema toevoegen (naast het betaalde DLC-aanbod) waardoor je steeds weer terugkomt in de keuken.

De game kan in één speler worden gespeeld, maar in je eentje wisselen tussen twee koks is niet zo bevredigend. Online coöp- en onderlinge modi zijn beschikbaar als jij en je squadron willen meedoen met willekeurige spelers of vrienden in andere delen van de wereld.

ESRB: Iedereen | Installatiegrootte: 3GB

“De game kan veel leren over teamwerk en communicatie, dus het heeft de potentie om een hechtmiddel te zijn voor alle leeftijden.” - Anton Galang, producttester

Image
Image

Beste sportgame: WB Games Rocket League: Collector's Edition

Image
Image

Rocket League neemt de algemene structuur van voetbal over en gooit RC-rijden in de mix, wat resulteert in een teamsport met een hoog octaangeh alte die je nog nooit eerder hebt gespeeld. Je zoomt door arena's in flitsende auto's en probeert een te grote bal in het doel van je tegenstander te slaan, maar er komt meer bij kijken. Je voertuigen kunnen snelheidsboosts afvuren waardoor ze tegen muren, langs het plafond of zelfs door de lucht vliegen, wat leidt tot een aantal spektakeldoelen of tackles.

Het nadeel is dat het leren van deze geavanceerde technieken veel oefening vergt, wat betekent dat beginners misschien een beetje geïntimideerd zijn door meer ervaren spelers. Het is het beste voor oudere kinderen, en je zult wat tijd moeten steken in het aanscherpen van je vaardigheden om de meer indrukwekkende bewegingen onder de knie te krijgen. Het is ook belangrijk om teamwerkvaardigheden te gebruiken, aangezien een hoog niveau van strategie en communicatie essentieel zijn als je betrouwbaar wilt scoren of verdedigen.

Rocket League is nu gratis om te spelen met tal van verschillende multiplayer-modi om uit te kiezen, dus je hoeft het niet onder de knie te krijgen om ervan te genieten. Je kunt gemakkelijk vrienden vinden om naast of tegen te spelen dankzij platformonafhankelijke ondersteuning, en als je het niet erg vindt om voor wat extra's te betalen, biedt de collector's edition meerdere eerder uitgebrachte bundels, waaronder nieuwe auto's en auto-onderdelen om je voertuigen mee aan te passen.

ESRB: Iedereen | Installatiegrootte: 15,13GB

Beste flipperkast: Team 17 Yoku's Island Express

Image
Image

Er is geen gebrek aan games die zichzelf 'uniek' noemen, maar met Yoku's Island Express voelt het als een understatement. Gefactureerd als een open-wereld flipperkastplatformer, klinkt het als een bizarre mengelmoes van willekeurige elementen die nooit zouden kunnen werken. Op de een of andere manier doet het dat wel, met een spectaculair effect.

Je bestuurt Yoku, een mestkever die zich tot een bal kan oprollen en door een 2D-omgeving kan bewegen, net alsof het een organische flipperkast is. Het bereiken van nieuwe locaties door het lanceren van flippers en het stuiteren van bumpers is leuk op een manier die je nooit voor mogelijk zou houden. Sinds Sonic Spinball is er geen game meer geweest die platforming en flipperkast zo goed combineerde.

Er zijn bij elke bocht verrassingen op het vreemde eiland Mokumana, met een uitgestrekte open-wereldkaart die zich langzaam ontvouwt in Metroidvania-stijl. Er is altijd iets nieuws te doen met een groot deel van het verhaal dat zich op een niet-lineaire manier afspeelt met een reeks zijmissies en verleidelijke verborgen paden die je afleiden van het hoofdverhaal.

Je kinderen zullen dol zijn op de eigenzinnigheid en de vreemde karakters die ze tegenkomen, en je zult genieten van het pure gevoel van originaliteit dat door een groot deel van dit spel schijnt. Let gewoon op enkele donkere momenten die de jongste kinderen van streek kunnen maken.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 1,20GB

“De rijke, met de hand geschilderde visuele stijl brengt alle schoonheid, mysterie en eigenzinnige persoonlijkheid van de omgeving over.” - Anton Galang, producttester

Image
Image

Beste shooter: Electronic Arts Plants Vs. Zombies: Battle for Neighborville

Image
Image

Een gezinsvriendelijke third-person shooter is geen algemeen subgenre, maar sinds het vertakken van zijn torenverdedigingsoorsprong op de pc, heeft Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville zichzelf gevestigd als de beste familie -vriendelijke third-person shooter die er is.

Het is een kleurrijke en cartoonachtige manier voor jonge gamers om het genre uit te proberen zonder het niveau van geweld dat je van andere shooters ziet. De besturing en mechanica zijn eenvoudig genoeg voor spelers van bijna elk vaardigheidsniveau om onder de knie te krijgen, hoewel het handig is voor uw kind om al een beetje te weten over teamwerk.

De speelbare klassen van de game bieden veel diversiteit aan zowel de Plant- als de Zombie-kant, waarbij sommige zich richten op schade, terwijl andere ondersteuning of verdediging bieden, zodat er voor elk wat wils is. Een keuze uit drie unieke en uitbreidbare vaardigheden voor elke klasse zorgen voor meer onderscheid en betekent dat je kunt spelen op de manier die het beste bij jouw stijl past.

Dat is niet te vergeten de uitgebreide multiplayer-modi die beschikbaar zijn. Hoewel de singleplayer-campagne iets te eenvoudig is om erg aangrijpend te zijn, zijn er talloze multiplayer-modi, waaronder 4 vs. 4 death-matches en 8 vs. 8 turfoorlogen. Basisverdedigingsmodi roepen terug naar de wortels van de serie, wat ook leuk is. Een reeks dagelijkse of wekelijkse uitdagingen in een poging om geld te verdienen dat kan worden gebruikt voor speciale kostuums of emotes die je verder verleiden om terug te komen voor meer.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 30,28GB

“De relatieve eenvoud van de gameplay maakt het een mooie instap in het op klassen gebaseerde shooter-genre.” - Anton Galang, producttester

Image
Image

Minecraft (bekijk op Amazon) is op dit moment het ultieme spel voor kinderen dankzij het brede scala aan creativiteit en echt goedaardig plezier. Voor iets traditionelers is Rayman Legends (bekijk bij Amazon) echter een geweldige manier om het hele gezin samen te brengen voor wat coöperatief plezier.

Bottom Line

Onze deskundige reviewers en testers houden rekening met meerdere objectieve en subjectieve factoren om de kwaliteit van Xbox One-kindergames te beoordelen. We evalueren elk spel op basis van hoe eenvoudig het is om het op te pakken en te spelen, hoe geschikt het is voor de leeftijd van kinderen, de kwaliteit van de graphics en het algehele plezier van het spelen van elke titel. We balanceren de subjectieve elementen van persoonlijke voorkeuren en antipathieën, met een algemeen beeld van het genre als geheel, en kijken naar de waarde van elk spel in termen van lengte en uitbetaling. We vergelijken elke wedstrijd ook met andere rivalen in het veld om een definitieve evaluatie te maken.

Over onze vertrouwde experts

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie en gaming. Ze is gespecialiseerd in iOS- en Apple-technologie, maar ook in draagbare technologie en slimme apparaten voor thuisgebruik. Ze is een vaste tech-columnist voor Paste Magazine, geschreven voor Wareable, TechRadar, Mashable en PC World, evenals voor meer diverse verkooppunten, waaronder Playboy en Eurogamer.

Anton Galang werkt sinds 2007 als schrijver en redacteur op het gebied van technologie en onderwijs. Hij heeft verschillende Xbox One-kindergames voor Lifewire beoordeeld en heeft ontelbare uren met zijn gezin aan anderen besteed, gewoon voor de lol.

Andrew Hayward is een Lifewire-schrijver en producttester met een achtergrond in de journalistiek. Hij heeft videogames en technologie behandeld sinds 2006 en heeft bijgedragen aan publicaties zoals TechRadar, Polygon en Macworld.

Kelsey Simon is een schrijver en bibliothecaris die videogames en boeken recenseert voor lokale blogs. Ze heeft veel uitstekende gezinsvriendelijke games voor Lifewire getest, waaronder een aantal titels voor de Xbox One.

Thomas Hindmarch werkt al bijna 20 jaar in de videogamejournalistiek. Hij was een van de oprichters van Hardcore Gamer en heeft bijgedragen aan tal van gamepublicaties, waaronder recensies van verschillende kindergames voor Lifewire.

FAQ

    Zijn Xbox One-kindergames geschikt voor elke leeftijd?

    Videogames krijgen een beoordeling van de Entertainment Software Rating Board (ESRB) als indicator van hun inhoud. Een E (Everyone) rating betekent dat de game geschikt moet zijn voor de meeste kinderen, met een E10+ (Everyone 10+) rating voor licht geweld of suggestieve thema's. Games met T (Teen)-classificaties moeten over het algemeen worden gereserveerd voor kinderen van 13 jaar en ouder. In alle gevallen moeten verzorgers hun eigen oordeel gebruiken op basis van het volwassenheidsniveau van het individuele kind.

    Welk ouderlijk toezicht is beschikbaar op de Xbox One?

    Ouders kunnen de instellingen voor ouderlijk toezicht voor elke Xbox-console controleren en aanpassen door kinderen toe te voegen aan een Microsoft-gezinsgroepsaccount. Dat biedt activiteitenrapporten en controles voor limieten op schermtijd en online uitgaven. Er is ook een mobiele app voor Xbox Family Settings voor snelle toegang tot instellingen en meldingen.

    Hoeveel geweld zit er in Xbox One-kindergames?

    Hoewel shooters, vechtspellen en actiegames voor tieners en volwassenen op Xbox One realistischer geweld en bloed kunnen weergeven, vermijden de games op deze lijst elke vorm van grafische inhoud. Er kunnen gradaties van actie, spanning, gevechten en conflicten zijn, maar het zou worden gepresenteerd op een cartoonachtige manier of met elementen van fantasie.

Image
Image

Waar moet je op letten bij een Xbox One-kinderspel

Activiteitsniveau

Sommige games zijn actiever dan andere. Sommigen zullen zich zelfs net zo in het zweet werken als buiten een spelletje tikkertje spelen. Om uw kind te helpen voldoende te bewegen, zoekt u een spel dat hem of haar in beweging houdt, zoals Dance Dance Revolution.

Onderwijsniveau

Videogames hoeven niet puur recreatief te zijn. Sommige kunnen een aanvulling zijn op wiskunde- en wetenschappelijke vakken die uw kind op school leert of zelfs in een geheel nieuw onderwerp duiken dat hij of zij anders misschien niet had onderzocht.

Image
Image

Creativiteitsniveau

Soms leren educatieve games een kind om op een nieuwe manier te denken of puzzels op te lossen met abstract denken. Tal van games, zoals Minecraft, bieden een creatievere draai dan die met meer traditionele benaderingen zoals ma altafels en wetenschappelijke experimenten.

Aanbevolen: