De 9 beste multiplayer Xbox One-games van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste multiplayer Xbox One-games van 2022
De 9 beste multiplayer Xbox One-games van 2022
Anonim

Games zijn tegenwoordig bijna altijd beter met een vriend en met menselijke interactie voor een absoluut premium, is het hebben van een verzameling van de beste Xbox One Multiplayer-games belangrijker dan ooit. Plof neer op je bank voor wat plezier op een gesplitst scherm, of gebruik een Xbox Live Gold-abonnement om online actie te ondernemen met spelers van over de hele wereld.

Of je het nu leuk vindt om het tegen elkaar op te nemen, competitieve gameplay of samen te werken in een coöpomgeving, er is voor elk wat wils. De console van Microsoft biedt een bijzonder rijke selectie aan shooters, waaronder geliefde franchises exclusief voor Xbox. Maar je zult ook leuke opties vinden in alle andere genres, van sport tot racen tot combinaties van het bovenstaande. Er zijn ook spellen voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus die perfect zijn om als gezin van te genieten.

Beste algemeen: Epic Games Fortnite

Image
Image

Als je schietspellen voor meerdere spelers speelt, ben je waarschijnlijk goed op de hoogte van Fortnite. Hoewel de co-op-campagne "Save the World" van de game nog steeds te koop is, is het de gratis Battle Royale-modus die miljoenen spelers op verschillende platforms heeft getrokken en Fortnite in wezen tot een wereldwijd fenomeen heeft gemaakt. De third-person shooter omarmt een gekke, cartoonachtige stijl en dumpt jou en 99 andere spelers (als individuen of kleine teams) op een eiland met een geleidelijk kleiner wordende kaart totdat een enkele persoon of team overeind blijft.

Battle Royale-gameplay is niet nieuw, maar wat Fortnite aan de mix heeft toegevoegd, was het on-the-fly verzamelen van hulpbronnen en constructiemechanisme. Het beheersen van het vermogen om verdedigingsstructuren te bouwen in het midden van een vuurgevecht is een belangrijke vaardigheid met een beetje een leercurve, vooral in vergelijking met hoe gemakkelijk het spel in het algemeen op te pikken is.

Elke spelsessie is kort, ongeveer 20 minuten, en kan op zichzelf al repetitief beginnen te worden. Gelukkig heeft Epic Games de zaken fris gehouden door frequente, fantasierijke inhoudsupdates. De update van Hoofdstuk 2 – Seizoen 3 met waterthema heeft bijvoorbeeld een groot deel van de kaart overspoeld en nieuwe elementen voor waterreizen geïntroduceerd. Altijd aanwezig bij de gratis content zijn optionele microtransacties, zoals een abonnement op een seizoensgebonden Battle Pass om unieke cosmetische beloningen en aanpassingen te ontgrendelen. Maar zelfs zonder een cent te betalen, krijgen spelers genoeg te ervaren. Nieuwe gevechtsmodi zijn vaak beperkt beschikbaar en er zijn niet-competitieve Party Royale- en Creative-modi toegevoegd. Er zijn zelfs virtuele concerten en volledige filmvertoningen in de game geweest.

"Wat beter is: niet alleen is de Battle Royale-modus gratis, maar wordt ook platformonafhankelijke gameplay ondersteund, zodat je overal en altijd met vrienden kunt spelen." - Emily Isaacs, producttester

Beste verhaal: elektronische kunst een uitweg

Image
Image

"A Way Out" combineert het meeslepende verhaal van een film over een ontsnapping uit de gevangenis met de interactiviteit van een coöperatief videospel. Deze multiplayer Xbox One-game moet met een andere speler worden gespeeld (online of via split-screen) en biedt een sfeervolle bioscoopervaring die echt aanvoelt alsof je in een film zit. Het beste is dat je maar één exemplaar van het spel nodig hebt om met iemand anders te spelen.

"A Way Out" is opgenomen in het perspectief van een derde persoon en volgt het verhaal van twee gevangenen met een verweven lot die allebei vastbesloten zijn om te ontsnappen uit de gevangenis. Net als bij een goede film, worden de actie-avontuurelementen (zoals adrenaline-pompende achtervolgingen waarbij de ene speler rijdt en de andere schiet) afgewisseld met langzamere en meer emotiegedreven plotpunten die de inzet, het verhaal en de sfeer van de game verhogen.

Zo nu en dan - tussen de chaos van uitbreken, vuistgevechten en het uitschakelen van bewakers - kom je meer filmische scènes tegen waarin je personages een bordspel spelen of samen hoepels schieten. Alles bij elkaar zorgen deze elementen voor een ervaringsgerichte en sfeervolle reis die boeit in zowel de gezamenlijke gameplay-inspanningen als de emotionele verhalen.

Beste 2D-platformgame: Studio MDHR Cuphead

Image
Image

"Cuphead" is een gemoderniseerde versie van de klassieke run-and-gun 2D-platformgames uit het verleden, het soort dat je met je vrienden zou spelen in een speelhal, zoals "Contra" of "Gunstar Heroes". Deze charmante en uitdagende indiegame biedt offline coöp-multiplayer, zodat jij en een vriend het hele spel samen kunnen spelen, net als vroeger.

"Cuphead" is ontworpen in de stijl van retro tekenfilms uit de jaren 30 (denk aan Popeye of heel vintage Disney) en bestaat voornamelijk uit spannende en creatieve eindbaasgevechten waarin je alles kunt bevechten, van telekinetische wortelen tot bokskikkers. Test je vaardigheden door synchrone kogelontwijkende parries en slides uit te voeren terwijl je met je vingertoppen energiekogels afvuurt. Verzamel onderweg munten om charme-upgrades voor je gezondheid en vuurkracht te kopen, een functie die de game een RPG-element geeft dat past bij elk type speelstijl.

Over het algemeen is "Cuphead" een uitdagend en leuk spel waar de levens oneindig zijn, maar de inzet hoog is.

Beste spel voor alle leeftijden: Team 17 te gaar! 2 (Xbox One)

Image
Image

De tijd tikt door in "Overcooked! 2", waar jij en je vrienden chef-koks zijn die overuren maken om hongerige hordes eters in 's werelds meest absurde restaurants tevreden te stellen. Je kunt winnen door samen te werken - en heerlijk eten te bereiden om de wereld te redden. Dit kindvriendelijke, op teamwerk gebaseerde spel is een perfecte keuze als je een paar vrienden hebt (of online) en iets wilt spelen dat spannend, gek en gemaakt is om te lachen.

Ontworpen voor maximaal vier spelers, laat "Overcooked! 2" iedereen een specifieke keukentaak uitvoeren, voedsel zo snel mogelijk koken om de eetlust van verschillende bedreigingen te stillen. Spelers zullen ingrediënten met de hand uitkiezen, ze op aanrechten leggen (of ze gooien) zodat andere spelers ze kunnen hakken, dan koken en combineren op gerechten om in een belachelijk tempo aan het restaurant te serveren. Deze coöperatieve kooksimulator vertrouwt op snelheid en communicatie, en plezier kan worden gevonden in zowel de dwaasheden van vliegende vissen als de voltooiing van een succesvolle (virtuele) sushirol.

"Kinderen zullen dol zijn op de sprankelende presentatie, hoewel de meer veeleisende recepten en niveaus frustrerend kunnen zijn. Voor volwassenen is het een geweldige manier om de kracht van je relaties en communicatie te testen." - Anton Galang, producttester

Beste first-person shooter: 343 Industries Halo: Master Chief Collection (Xbox One)

Image
Image

Het is moeilijk om over Xbox-games te praten zonder de serie te noemen die heeft bijgedragen aan de lancering van de console en vorm heeft gegeven aan multiplayer first-person shooters zoals we die nu kennen. Of je nu Halo-nostalgie opnieuw wilt beleven of de games voor het eerst wilt ontdekken, de Master Chief Collection is de definitieve manier om het te doen. Het bevat volledig geremasterde jubileumversies van de originele Halo: Combat Evolved en het vervolg Halo 2, samen met Halo 3 en Halo 4 die op de Xbox 360 werden gelanceerd. Het wordt nu ook geleverd met Halo 3: ODST en Halo: Reach, wat neerkomt op een uitstekende waarde van zes wedstrijden.

De hele campagne van elke game kan alleen of in co-op met vrienden worden gespeeld, in de modus voor gesplitst scherm of online. Als je klaar bent met het samen opblazen van Covenant-vijanden, is het tijd om elkaar te verslaan in een van de vele verschillende multiplayer-modi van een van de games, boordevol aanpassingen om te proberen en prestaties om te ontgrendelen. De collectie heeft een lange weg afgelegd sinds de technische problemen die de eerste lancering hadden bedorven, en vandaag is het een soepele en bevredigende ervaring om in een online wedstrijd te springen. Het is een voorproefje van gamegeschiedenis geserveerd op een fantastisch uitziende, moderne schotel.

"Terugkijkend op zijn rol in mijn gaming-ontwikkeling, waardeer ik de Halo-games nu nog meer. Het is leuk om weer te genieten van de vroege titels, zonder dat ze worden tegengehouden door oudere technologie." - Anton Galang, producttester

Beste sporten: paniekknopgames Rocket League

Image
Image

Het gebruik van turbo-aangedreven auto's om een gigantische bal rond een voetbalveld te slaan is misschien geen "echte" sport, maar jij en je vrienden zullen te veel echt plezier hebben om erom te geven. Hoe dwaas het op fysica gebaseerde concept van een race-voetbal-mashup ook klinkt, het is een verslavende uitdaging om de vaardigheden te ontwikkelen om te slagen. Je moet je voertuig onder de knie krijgen, bijvoorbeeld door vooruit en achteruit en op en neer muren te zoomen, en zelfs met precisie door de lucht te boosten om de bal naar het doel te slaan.

Maar dan is er nog het teamwerkaspect waar je team niet zonder kan. Of je nu in teams van 2 of 3 of 4 auto's zit, of je nu traditionele 'soccar' of een meer kant-en-klare spelmodus speelt, je moet samenwerken om schoten op te zetten en de de strategieën van de tegenstander. Dit is het meest waar als je het opneemt tegen medemensen in plaats van AI.

Rocket League ondersteunt split-screen of online multiplayer op verschillende gameplatforms, waardoor het gemakkelijk is om spelers te vinden en naar een plezierige wedstrijd van jouw voorkeur te springen. Inhoudsupdates voegen ook nieuwe seizoenen, extra functies en experimentele spelmodi toe om uit te proberen. Door verschillende modi te spelen, kun je nieuwe auto's verdienen, samen met coole onderdelen en stijlen die optellen tot letterlijk miljarden aangepaste combinaties. Deze items worden vaak verkocht in pakketten met downloadbare inhoud (DLC) (waarvan sommige bij je gekochte gamebundel worden geleverd) en er worden regelmatig nieuwe goodies uitgebracht.

"We zijn nog steeds niet zo goed, maar mijn vrouw en ik brengen graag uren door met het lanceren van onze auto's over het veld om te proberen die vervelende bal in het doel te krijgen." - Anton Galang, producttester

Best Racing: Turn 10 Studios Forza Horizon 4

Image
Image

Forza Horizon 4 geeft je de vrijheid om in snelle auto's rond een open wereld te cruisen die sterk geïnspireerd is door het historische Groot-Brittannië, en het is iets moois. Als je de eye-candy naar een nog hogere versnelling wilt tillen, ondersteunt de game 4K HDR-gameplay op de Xbox One X. Maar Forza Horizon 4's grootste toevoeging aan de veelgeprezen raceserie is meer dan cosmetisch. Je ervaart dynamische seizoenen die het spelgevoel elke week in de echte wereld veranderen. Zoals je je kunt voorstellen, hebben regen, sneeuw en bevroren meren een grote invloed op hoe je door het terrein navigeert.

Het feit dat je het deelt met andere online chauffeurs helpt ook om de wereld levend te laten voelen. Je ziet andere spelers overal om je heen rijden, zelfs als je je eigen singleplayer-taken uitvoert. Maar het multiplayerplezier komt pas wanneer je het opneemt tegen deze andere coureurs (of met hen samenwerkt) in een eindeloze reeks races, uitdagingen en andere activiteiten. Driften, dragracen, stuntrijden - je kunt het allemaal en het draagt allemaal bij aan je progressie.

Online spelen brengt ook een gestage stroom van nieuwe uitdagingen en beloningen met zich mee, waaronder elk uur een live coöperatief evenement. De enorme reeks merkauto's die beschikbaar zijn om te verzamelen en te upgraden, groeit altijd, dankzij inhoudsupdates en DLC's. Een gezinsvriendelijke add-on is de uitbreiding met Lego-thema, waarbij alles, van de auto's en de kaart zelf, is opgebouwd uit Legoblokjes.

"Ik vind het leuk dat je naadloos offline kunt springen wanneer je maar wilt, maar je hebt geen invloed op andere coureurs met botsingen, tenzij je ervoor kiest om samen te racen, dus er is niet veel nadeel aan online en verbonden blijven." - Anton Galang, producttester

Beste gevechten: WB Games Mortal Kombat 11

Image
Image

De Mortal Kombat-franchise stelt spelers al heel lang in staat elkaar een bloedige reeks beatdowns te dienen, maar Mortal Kombat 11 doet het beter dan ooit. De vechtmechanica is gestroomlijnd om vloeiend, nauwkeurig en opwindend te zijn van wedstrijd tot wedstrijd, met nieuwe Fatal Blows en Krushing Blows die het tij op elk moment kunnen keren. Gedetailleerde tutorials behandelen alle basisprincipes, zodat spelers die voor het eerst een Mortal Kombat-game oppikken, nog steeds hun mannetje kunnen staan, terwijl veteranen worden beloond voor het beheersen van de nuances van het systeem. Dit alles wordt natuurlijk bekroond door de over-the-top bloederige animaties en meedogenloos vermakelijke afwerkingsmoves die fans van de serie verwachten. Of je nu vecht voor de lol of in competitieve wedstrijden, het is een bevredigende multiplayer-ervaring.

Wat betreft het aanbod voor één speler, is de verhaalmodus van MK11 boordevol actie maar kort, terwijl torenmodi voortdurende uitdagingen bieden voor tonnen beloningen. Je kunt ook beloningen in de Krypt ontgrendelen met valuta die je tijdens het spel hebt verdiend, hoewel de goodies van de Krypt te vinden zijn in willekeurige buitdozen die vervelend kunnen zijn om voor te malen. De beloningen omvatten aanpassingsitems voor je vechters - een diverse cast van iconische favorieten vermengd met nieuwkomers. Elk personage is zeer aanpasbaar in zowel uiterlijk als speciale bewegingen die je kunt gebruiken in multiplayer-matchups.

Beste plunderaar: Borderlands 3

Image
Image

De typische looter-shooter van Gearbox wordt steeds beter, met de toevoeging van stapels gratis en betaalde inhoud. Deze cel-shaded shooter is een uitstekende keuze voor zowel op de bank als online coöp. Werk samen met een vriend om door stapels belachelijke vijanden te ploegen in een aantal eenmalige avonturen of in een melkweg-hoppend verhaal vol zijn eigen soort humor.

Borderlands 3 is niets minder dan een fontein van buit voor jou en iedereen die besluit om je te vergezellen op je waanzinnige kruistocht. Deze non-stop uitrustingskraan houdt je bezig omdat je altijd op zoek bent naar dat leuke nieuwe wapen dat je build echt over de top zal maken. Borderlands 3 is ook iets van een rustige RPG met brede en complexe vaardighedenbomen voor zijn 4 drastisch verschillende klassen. Hoewel je personages altijd kunt verdubbelen, beloont Borderlands spelers die verschillende klassen gebruiken om elkaar aan te vullen.

Het komt erop neer dat Borderlands 3 een fantastische shooter is, of je nu alleen speelt, of met vrienden, online of offline. Zijn specifieke soort humor is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar Borderlands 3 is erin geslaagd een niche voor zichzelf te veroveren in wat snel een opgeblazen genre van live-service, plunderaarsschieters wordt.

Voor luchtig, last-person-standing plezier met vrienden (en online tegenstanders), is er een reden waarom Fortnite zo populair is geworden. De mix van bouwen en fotograferen door derden zorgt voor spannende individuele sessies, met regelmatige updates waardoor je blijft terugkomen voor meer. Nieuwe content en spelmodi houden de multiplayer-actie fris in Forza Horizon 4 voor fans van racegames, en in Rocket League voor diegenen die extreem voetbal willen spelen met hun auto's.

Bottom Line

Onze topkeuzes voor de beste Xbox One-multiplayertitels ondergaan strenge tests door ons panel van experts. Naast het loggen van een aanzienlijk aantal uren met elke titel, zullen al onze experts veel aandacht besteden aan zaken als de updatefrequentie, hoe de ontwikkelaars aandacht besteden aan communityfeedback, microtransacties en natuurlijk gameplay. Multiplayer-games zijn, in tegenstelling tot hun solo-tegenhangers, vaak afhankelijk van een kernlus van activiteiten die spelers meerdere keren uitvoeren. Of dat de 30e keer net zo leuk is, is iets waar onze testers speciale aandacht aan zullen besteden.

Over onze vertrouwde experts

Emily Isaacs is een Lifewire-schrijver en recensent met een passie voor gaming, gadgets en technologie. Ze heeft Fortnite en andere videogames uitgebreid getest voor Lifewire, samen met tv's, accessoires en een verscheidenheid aan consumentenelektronica.

Anton Galang schrijft en redigeert al meer dan tien jaar over technologie en onderwijs. Zijn producttest- en beoordelingswerk voor Lifewire hebben ertoe geleid dat hij een aantal kwaliteitstitels heeft toegevoegd aan zijn spelrotatie, met name multiplayer- en coöpgames voor Xbox One.

Eric Watson heeft meer dan vijf jaar ervaring als schrijver van technologie en games. Hij is eerder gepubliceerd op PC Gamer, Polygon, Tabletop Gaming Magazine en anderen. Hij testte NBA 2K19 en genoot van de soepele bediening, geweldige motion capture-graphics en audiocommentaar.

Kelsey Simon is haar hele leven een gamer geweest, ze heeft zelfs haar eigen game-pc gebouwd en heeft verschillende consoles. Ze hield van PUBG vanwege de verslavende gameplay-loop die spelers dwingt tot een royale strijd terwijl de kaart om hen heen kleiner wordt.

Ajay Kumar is Tech Editor bij Lifewire. Met meer dan zeven jaar ervaring in de technische industrie heeft hij alles beoordeeld, van pc-onderdelen en games tot telefoons en laptops. Hij is een gamer zolang hij zich kan herinneren, is eigenaar van verschillende consoles en heeft een game-pc gebouwd. Hij genoot van Far Cry 5 vanwege de meeslepende omgeving en het leuke vuurgevecht.

Waar u op moet letten bij het kopen van Xbox One-multiplayergames

Competitive Element - Een goede Xbox One-multiplayergame moet een competitief element hebben waarin spelers tegen elkaar worden opgezet of waarin ze samenwerken voor een gemeenschappelijk doel. PUBG is een goed voorbeeld van het dwingen van spelers om te vechten, terwijl Overcooked 2 spelers in staat stelt om samen te werken om een bestelling af te ronden.

Gameplay - De beste games hebben een gameplay-loop die verslavend is zonder al te zwaar te zijn. PUBG duwt de kaart samen, dwingt spelers om in nauwere kringen te vechten en geeft het spel een element van urgentie. Far Cry 5 heeft talloze missies om te voltooien en wapens om te verzamelen.

Graphics- Graphics kunnen sterk variëren tussen games, indie-games kunnen vasthouden aan 2D of pixelart, terwijl nieuwere games de nieuwste en beste 3D-graphics hebben. Een spel dat het grafisch niet zo goed doet, is PUBG, dat het vaak moeilijk vindt om op hogere instellingen te draaien.

Aanbevolen: