Getest door experts: de 6 beste statieven voor DSLR-camera's in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 6 beste statieven voor DSLR-camera's in 2022
Getest door experts: de 6 beste statieven voor DSLR-camera's in 2022
Anonim

Als je van fotografie houdt, weet je hoe geweldig DSLR-camera's zijn. Maar soms is alleen het hebben van een camera niet genoeg - je hebt ook een statief nodig om de perfecte foto te maken. Als je fotografeert bij weinig licht of lange sluitertijden vastlegt, is een statief essentieel om je camera stabiel te houden en onscherpte te voorkomen.

Alle fotografen kunnen hun vak verbeteren met een statief, dus als je op de markt bent, zijn hier de beste statieven voor DSLR-camera's van merken zoals Manfrotto, Vanguard en AmazonBasics. Bij het kopen van een statief moet u rekening houden met het gewicht, vooral voor reisfotografie, maar u moet ook zoeken naar een statief dat duurzaam, goed gebouwd, eenvoudig te monteren en demonteren is en enige flexibiliteit heeft, zodat u het kunt positioneren om de perfecte foto te maken.

Beste algemeen: Vanguard Alta Pro 263AB 100 statief

Image
Image

Vanguard's Alta Pro 263AB 100 aluminium statiefkit biedt geweldige waarde die zowel beginnende als ervaren fotografen zal aanspreken. Als je altijd moeite hebt om de perfecte opname te maken, kan de flexibiliteit van de Alta Pro de manier waarop je fotografeert veranderen. De poten van 26 millimeter uit drie delen van aluminiumlegering kunnen worden aangepast aan hoeken van 25, 50 en 80 graden, en de centrale kolom kan worden aangepast van 0 tot 180 graden, handig voor macrofotografie en groothoekopnamen.

Het strekt zich uit tot een maximale hoogte van 69,12 inch, of een opgevouwen hoogte van 28,12 inch. Gewicht is ook geen probleem, aangezien dit stabiele, duurzame statief tot 15,4 pond kan dragen. Hij is niet overdreven zwaar, met een gewicht van 5,38 pond, maar door zijn omvang wil je hem misschien niet de hele dag met je meedragen als je op locatie fotografeert.

Anti-slip, puntige rubberen voetjes zijn handig om het statief op zijn plaats te houden. Het zit ook boordevol andere handige functies, waaronder een quick-flip beenvergrendeling, een instant swivel stop-and-lock (ISSL) systeem waarmee de centrale kolom snel kan worden verplaatst en een verwijderbare haak voor het ophangen van camera-accessoires. Er wordt ook een draagtas meegeleverd. Als je op zoek bent naar een sterk, betrouwbaar statief, vooral voor studiofotografie, dan heeft de Alta Pro 263AB 100 genoeg te bieden.

Beste lichtgewicht: Manfrotto Befree geavanceerd reisstatief

Image
Image

Manfrotto is een van de bekendste merken op het gebied van fotografie-accessoires en het Befree Advanced Travel Tripod maakt de reputatie van het merk waar. Dit lichte, duurzame statief weegt minder dan 5 pond, maar kan een gewicht tot 17 pond dragen, waardoor zelfs uw zwaarste camera-uitrusting wordt gestabiliseerd. De Befree Advanced Travel is, zoals de naam al zegt, een gemakkelijke reisgenoot, dankzij het gewicht en het compacte formaat in opgevouwen toestand. Hij wordt stevig op zijn plaats vergrendeld, zodat je de vrijheid hebt om nauwkeurige opnamen te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onscherpte.

Het aluminium ontwerp kan in zijn compacte draagtas worden opgevouwen, waardoor het gemakkelijker mee te nemen is tijdens het reizen. Wanneer het tijd is om je slag in te stellen, gebruik je de draaivergrendelingen om de hoogte en hoeken van de koolstofvezelpoten eenvoudig aan te passen en vast te zetten. Het stevige balhoofd is snel te bedienen, zodat een fotograaf de camera snel kan uitlijnen voor een opname, en de meegeleverde plaat is compatibel met Manfrotto en Arca-Swiss, de meest voorkomende standaardkopbevestigingen. Ja, het is aan de duurdere kant van de schaal, maar veel fotografen betalen graag voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Manfrotto-producten.

“Dit statief is de kosten waard, want professionele fotografen houden van de soepele installatie en duurzaamheid van de Befree Advanced.” - Katie Dundas, producttester

Beste ontwerp: Patekfly flexibel statief

Image
Image

We houden van het creatieve ontwerp van de Patekfly Flexible Tripod. Dit kleine tafelstatief heeft drie flexibele siliconen poten die je kunt buigen, buigen of wikkelen rond vrijwel elk oppervlak om je camera in de perfecte hoek te krijgen. Bevestig het statief aan alles, van een hek, boomtak of stoel, en je krijgt nog steeds een stabiele en veilige opname.

Gebruik hem met de zelfontspanner van je camera voor epische selfies, leg unieke hoeken vast wanneer je buiten fotografeert of maak een aantal prachtige landschapsfoto's - het is aan jou. Je kunt ook de 360-graden kogelkop aanpassen om je camera perfect te positioneren.

Je kunt de Patekfly gebruiken met je spiegelloze, GoPro, DSLR of zelfs je smartphone, maar ga niet overboord met het gewicht - hij is niet ontworpen om meer dan 28 gram te bevatten. Het is ook betaalbaar, en dankzij het kleine formaat past het gemakkelijk in je rugzak tijdens het wandelen of reizen. Hij is slechts 30 cm hoog, wat betekent dat hij niet alles kan wat een traditioneel statief kan. Dit leuke accessoire is misschien precies wat je zoekt als je op zoek bent naar de flexibiliteit om overal te kunnen fotograferen.

Beste voor draagbaarheid: AmazonBasics 60-inch lichtgewicht statief

Image
Image

Als je een goedkoop en vrolijk statief nodig hebt om mee te nemen, dan is de lichtgewicht AmazonBasics 60-inch misschien precies goed. De productlijn van AmazonBasics staat bekend om zijn handige producten tegen lage prijzen, en het zou moeilijk zijn om een betaalbaarder statief te vinden. Met een gewicht van slechts 3 pond is hij gemakkelijk de hele dag mee te nemen, er wordt een draagtas meegeleverd en hij kan tot 6,6 pond dragen. Dat zou genoeg moeten zijn om de meeste DSLR's en spiegelloze camera's te dekken, maar zware telelenzen zijn misschien te zwaar voor de mogelijkheden ervan.

De poten zijn eenvoudig aan te passen en kunnen het statief van 25 inch tot 60 inch dragen, waardoor je veel veelzijdigheid hebt, met rubberen voetjes om ongelijke oppervlakken vast te pakken. Het biedt ook twee verschillende bubbelniveaus, zodat u een rechtstreekse opname krijgt in zowel liggende als staande oriëntatie. Het is een eenvoudig maar solide statief dat functie boven vorm stelt.

Sommige fotografen zullen blij zijn met het AmazonBasics-model, maar als je gewend bent aan een premium statief, voldoet het misschien niet aan je behoeften. Maar voor zo'n geweldige prijs is het het proberen waard.

Image
Image

“De AmazonBasics is een fantastische keuze voor nieuwere fotografen, omdat je kunt oefenen met fotograferen vanaf een statief zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.” - Katie Dundas, producttester

Beste eigenschappen: MeFOTO GlobeTrotter koolstofvezel reisstatiefkit

Image
Image

Een statief nodig boordevol handige functies? Er is genoeg te waarderen aan de MeFOTO GlobeTrotter, een premium koolstofvezelstatief dat verkrijgbaar is in vijf kleurpatronen. Het is een lichtgewicht 3,7 pond, maar hij kan worden omgezet in een 64,2-inch statief en monopod. Als je klaar bent, vouwt het netjes terug tot een meer reisvriendelijk formaat van 16,1 inch, met een draagtas meegeleverd - klein genoeg om in je rugzak te passen of door te gaan. Het kan tot 26,4 in gewicht ondersteunen, ideaal voor professionele camera's en zware lenzen.

De GlobeTrotter is gemaakt met gebruikers in gedachten en biedt een snelle installatie en een stevig frame dat je camera stevig op zijn plaats houdt. Het maakt gebruik van twist-lock poten die werken met een anti-rotatiesysteem voor snelle herpositionering, met rubberen grepen om de poten op hun plaats te houden. De balansplaat zelf is een nauwkeurig afgestemde kogelkop uit de Q-serie met Arca-Swiss-compatibiliteit en waterpas om ongelijkmatige pannen en beweging van de camerakop te voorkomen.

Het ondersteunt ook 360-graden panning, ideaal voor het opnemen van video of het maken van panoramische landschappen. Hoewel de GlobeTrotter een serieuze investering is, zullen zowel amateurs als professionals waarderen wat hij allemaal kan. Bovendien is hij sterk genoeg om je waardevolle camera-apparatuur veilig en op zijn plaats te houden.

Beste uitgave: Gitzo GK3532-82QD Series 3 statief

Image
Image

Professionele fotografen die op zoek zijn naar een serieus statief dat hun apparatuur aankan, kunnen baat hebben bij de Gitzo GK3532-82QD. De Gitzo zelf weegt slechts 5,8 pond, maar hij kan een indrukwekkend laadvermogen van 46,3 pond ondersteunen, met de kracht om je waardevolle lenzen en uitrusting vast te houden. Het is zeer flexibel, met een maximale hoogte van 63,3 inch en een minimale hoogte van 6,3 inch. Carbon eXact buizen, modulus koolstofvezel poten en grote pootdiameters zorgen ervoor dat dit statief stabiel is op een vlakke of oneffen ondergrond, met G-lock Ultra twist-locks om elke poot op zijn plaats te houden.

Het balhoofd van de Gitzo rust op een 2,36-inch DSLR-camerabasis en met soepele bediening en kanteling tussen -90 en +40 graden zijn er maar weinig opnamen die niet perfect kunnen worden gepositioneerd met de Gitzo. Als het gaat om eersteklas statieven zoals de Gitzo, zul je een geweldige bouwkwaliteit opmerken.

Alle onderdelen bewegen soepel en moeiteloos, inklappen en opzetten gaat snel, en het statief heeft de sterkte en duurzaamheid om perfect stil te blijven staan, zelfs bij wind. Hoewel dit meer is dan wat sommige fotografen nodig hebben, hebben professionals en enthousiaste amateurs een statief van hoge kwaliteit nodig dat past bij het kaliber van hun camera.

De Vanguard Alta Pro 263AB is onze beste keuze, dankzij de veelzijdigheid, het slimme ontwerp en de betaalbare prijs. Als je de voorkeur geeft aan een lichter statief voor op reis, dan is de Manfrotto Befree Advanced stabiel en duurzaam, met een lichtgewicht aluminium frame dat het gemakkelijk maakt om de hele dag mee te nemen.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance journalist en technisch schrijver die regelmatig verslag doet van camera's, drones en fotoapparatuur.

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring. Hij heeft content geschreven en beheerd voor bedrijven als T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

Onze reviewers hebben 133 uur besteed aan het testen van vijf van de meest populaire DSLR-statieven. Ze gebruikten ze in verschillende settings met verschillende camera's om erachter te komen wat de sterke en zwakke punten waren. We hebben onze testers gevraagd om de belangrijkste kenmerken bij het gebruik van deze statieven te overwegen, van prijs tot duurzaamheid. We hebben de belangrijkste punten hier op een rij gezet, zodat ook jij weet waar je op moet letten bij het winkelen.

Waar u op moet letten bij een DSLR-statief

Portability - DSLR-camera's zijn al een beetje omvangrijk in vergelijking met hun point-and-shoot-broeders, dus als je een fotograaf bent die constant onderweg is, zul je wil een statief waarvan de poten zo compact mogelijk inklappen. Zoek ook naar een statief dat niet te zwaar is; je zou een kwaliteit van minder dan 5 pond moeten kunnen vinden.

Budget - Of je nu een hobbyist of een professional bent, je hoeft niet veel uit te geven aan een statief. Er zijn tal van keuzes beschikbaar die u voor ongeveer $ 150 kunt kopen en toch enkele mooie functies kunt behouden. Als u echter wilt uitgeven, kunt u tot $ 1.000 uitgeven, waardoor u extreem lichte maar hoogwaardige benen krijgt die tot ongeveer een kwart van hun lengte kunnen worden neergeklapt.

Duurzaamheid - De lange, telescopische poten van een statief kunnen breken als je niet voorzichtig bent, dus als je in de wildernis gaat fotograferen, heb je waarschijnlijk iets heel duurzaams. Statieven zijn er in allerlei materialen, maar koolstofvezel of aluminium zijn het meest betrouwbaar.

FAQ

    Werkt een statief met mijn camera?

    Omdat de meeste camerabevestigingen gestandaardiseerd zijn, werkt bijna elke camera met elk statief. Vrijwel alle statieven die tegenwoordig worden verkocht, hebben een 1/4-inch schroefdraadbevestiging, die past bij een 1/4-inch poort op de overgrote meerderheid van de camera's, zodat u uw DSLR gemakkelijk kunt bevestigen en loskoppelen.

    Wanneer heb ik een statief nodig?

    Statieven zijn geweldig voor het stabiliseren van een opname in een aantal omstandigheden, en veel handiger dan sommige doe-het-zelf-oplossingen. Elke keer dat je handen een beetje onstabiel zijn en een kortere sluitertijd niet genoeg is om dit aan te kunnen, of als je een grote scherptediepte wilt maar een lagere ISO (en dus een lange sluitertijd nodig hebt), is een statief een noodzaak. Ze zijn ook een vereiste voor alle opnamen met een lange sluitertijd die u maakt, en erg handig voor geposeerde opnamen waarbij u vaak moet bewegen, zowel de camera als het onderwerp.

    Welke maat/hoogte moet mijn statief hebben?

    Een goede vuistregel is om een statief te kopen dat tot je ooghoogte kan worden verhoogd, zodat je niet hoeft te bukken om door je zoeker te kijken. Dit spaart niet alleen je rug, maar het geeft je ook een duidelijkere kijk op je onderwerp en een beter idee van hoe de uiteindelijke foto eruit zal zien. Dit is vooral belangrijk wanneer u verwacht vaak door de zoeker te moeten wachten/kijken, bijvoorbeeld wanneer u wacht tot een onderwerp verschijnt of een specifieke actie verwacht.

Aanbevolen: