Een HP-laptop opnieuw opstarten

Inhoudsopgave:

Een HP-laptop opnieuw opstarten
Een HP-laptop opnieuw opstarten
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de Start-knop > Power-symbool > Opnieuw opstarten
  • Als uw HP-laptop is vastgelopen, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om een harde afsluiting uit te voeren.
  • Als je je laptop uitschakelt, gebruik dan de aan/uit-knop om hem weer op te starten.

Deze gids zal de snelle stappen doorlopen voor het herstarten van uw HP-laptop, of deze nu prima werkt en een update nodig heeft of vastloopt en geforceerd moet worden afgesloten.

Een HP-laptop opnieuw opstarten

Het herstarten of herstarten van een HP-laptop gaat op dezelfde manier als de meeste laptops en desktop-pc's: via het Windows-startmenu.

  1. Selecteer de Windows Start knop.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Power icoon - het ziet eruit als een cirkel met een verticale lijn door de bovenste helft.

    Image
    Image
  3. Selecteer Herstart.

    Image
    Image

Mogelijk moet je sommige applicaties sluiten of ermee instemmen dat ze geforceerd worden afgesloten voordat het opnieuw opstarten is voltooid.

Uw HP-laptop zou dan opnieuw moeten opstarten naar Windows. U kunt ook opnieuw opstarten naar de geavanceerde opstartopties om meer inzicht te krijgen in wat er met uw computer aan de hand is (vooral als u opnieuw opstart om een probleem op te lossen). Als u opnieuw wilt opstarten naar het Advanced Startup Options menu, kunt u op Shift+ Restart drukken

Hoe kan ik geforceerd mijn HP laptop opnieuw opstarten?

Als uw HP-laptop is vastgelopen of vastgelopen, of als u hem niet opnieuw kunt opstarten met de bovenstaande methode, moet u mogelijk een herstart forceren. Om dit te doen, drukt u op de Power-knop op uw HP laptop en wacht u vijf tot tien seconden. De computer wordt afgesloten en volledig uitgeschakeld.

Wacht 30 seconden om het ingebouwde geheugen volledig te wissen en druk vervolgens nogmaals op de Power-knop om het weer op te starten naar Windows.

Hoe start ik mijn HP-laptop opnieuw op als het scherm zwart is?

Als het scherm van uw HP-laptop zwart is, hoeft u deze mogelijk niet opnieuw op te starten. Probeer op een van de toetsen op het toetsenbord te tikken of op het touchpad te drukken. Het kan zijn dat hij in de slaapstand staat of dat het scherm is uitgeschakeld om energie te besparen.

Je kunt ook proberen op de Windows-toets+ Ctrl+ Shift+ te drukken B om het grafische stuurprogramma opnieuw te starten, want als het grafische stuurprogramma is mislukt, wordt het scherm soms weer ingeschakeld.

Als dat allemaal niet werkt, forceer dan een afsluiting door de Power-knop vijf tot tien seconden ingedrukt te houden en wacht tot het systeem is uitgeschakeld. Zodra dit is gebeurd, wacht u een minuut totdat het geheugen volledig is gewist en drukt u vervolgens nogmaals op de Power-knop om het systeem weer op te starten. Het scherm zou dan moeten inschakelen en uw HP-laptop zal opnieuw opstarten naar Windows.

Als het scherm zwart blijft, moet u mogelijk problemen met het zwarte scherm in Windows oplossen om te zien of er een ander probleem is dat u mogelijk kunt oplossen.

FAQ

    Hoe start ik mijn HP-laptop opnieuw op in de veilige modus?

    Om naar de veilige modus te gaan op uw HP-laptop met Windows 10 of Windows 8, opent u de opstartinstellingen via de geavanceerde opstartopties. Als u de opstartinstellingen niet kunt bereiken, moet u Windows geforceerd opnieuw opstarten in de veilige modus.

    Hoe herstart ik een HP laptop door deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen?

    Als uw computer niet reageert op verschillende herstartmethoden en u de probleemoplossingsopties van uw HP-laptop hebt uitgeput, reset deze dan vanuit Instellingen > Update &Beveiliging> Reset deze pc U kunt ook de Windows 10 Herstelomgeving gebruiken door op F11 te drukken nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart of ingedrukt houdt Shift+Start en kies Power > Restart > Problemen oplossen Meer informatie over hoe om een HP laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Aanbevolen: