Heeft Alexa wifi nodig?

Inhoudsopgave:

Heeft Alexa wifi nodig?
Heeft Alexa wifi nodig?
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je Alexa kunt gebruiken zonder een Wi-Fi-internetverbinding, inclusief informatie over wat Alexa offline kan doen en hoe je Alexa kunt gebruiken met mobiele data.

Kan ik Alexa gebruiken zonder wifi?

De verwerkingskracht en opslag die beschikbaar zijn op Alexa-apparaten zijn zeer beperkt, dus de meeste functionaliteit van Alexa is afhankelijk van een internetverbinding via wifi. Dat kan een standaard Wi-Fi-netwerk zijn zoals je thuis hebt dat gebruikmaakt van je internetverbinding thuis, mobiele data van een speciaal hotspot-apparaat of een telefoon die is ingesteld om als hotspot te werken.

Als je Alexa een vraag stelt of Alexa vraagt om een taak uit te voeren, wordt je stem opgenomen en via internet verzonden naar de servers van Amazon voor verwerking. Zonder een internetverbinding kan Alexa je commando's niet begrijpen, en het zou niet weten hoe te antwoorden, zelfs als dat het geval was. Dat betekent dat je Alexa bijna al zijn functionaliteit verliest wanneer de verbinding met internet wordt verbroken.

Kan Alexa werken met mobiele data?

Alexa maakt het niet uit hoe het is verbonden met internet. Het enige dat telt is dat het een internetverbinding heeft. De verbinding moet via wifi zijn omdat Echo-apparaten geen Ethernet-poorten hebben, maar Alexa werkt net zo goed op mobiele data als op je internetverbinding thuis. De eenvoudigste manier om Alexa met mobiele data te gebruiken, is door de Alexa-app op je telefoon te installeren. Wanneer je buiten het bereik van een wifi-netwerk bent en je mobiele data gaat gebruiken, werkt de Alexa-app prima op je mobiele verbinding.

Als je een Echo-apparaat met mobiele data wilt gebruiken, moet je een hotspot-apparaat gebruiken of je telefoon instellen als hotspot en de Echo daarmee verbinden. Dit proces staat bekend als tethering en niet alle providers van mobiele telefonie staan tethering toe. Voordat u uw Echo-apparaat probeert te gebruiken met mobiele data, moet u contact opnemen met uw serviceprovider om te controleren of tethering is toegestaan.

Als je je telefoon als mobiele hotspot voor je Echo gebruikt, gebruikt de Echo je mobiele data. Dit kan kosten met zich meebrengen, afhankelijk van hoe uw mobiele data-abonnement is gestructureerd.

Als je provider tethering toestaat, kun je Alexa als volgt gebruiken op je Echo-apparaat met mobiele data:

  1. Sluit je Echo aan en wacht tot hij aan gaat.

    Image
    Image
  2. Houd de actieknop ingedrukt totdat de Echo in de instelmodus komt.

    Image
    Image

    Het ringlampje wordt oranje om aan te geven dat de instellingsmodus gereed is.

  3. Open de Alexa-app op je telefoon en tik op Doorgaan.

    Het kan even duren voordat de Alexa-app merkt dat je Echo klaar is om te worden ingesteld, dus de optie om door te gaan verschijnt mogelijk niet meteen.

  4. Wacht tot Alexa zoekt naar wifi-netwerken.
  5. Tik op het scherm Wi-Fi-verbinding op Dit apparaat gebruiken als wifi-hotspot.

    Image
    Image
  6. Tik op Doorgaan.
  7. Voer de netwerknaam en het wachtwoord in voor de hotspotverbinding van uw telefoon en tik op CONNECT.
  8. Tik op DOORGAAN.

    Image
    Image
  9. Schakel de hotspot van je telefoon in.
  10. Ga terug naar de Alexa-app en tik op DOORGAAN.
  11. Selecteer uw voorkeurstaal en tik op DOORGAAN.

    Image
    Image
  12. Selecteer een groep voor je Echo en tik op DOORGAAN, of tik op SKIP.
  13. Selecteer een adres en tik op DOORGAAN, of tik op Voer een nieuw adres in.

    Je Echo gebruiken tijdens een reis? Gebruik de optie "voer een nieuw adres in" om relevant lokaal nieuws en weer te ontvangen in plaats van nieuws en weer van waar je woont.

  14. Tik op KLAAR.

    Image
    Image
  15. Uw Echo-apparaat is nu klaar om de mobiele gegevens van uw telefoon als hotspot te gebruiken.

    Wanneer je terugkeert naar een locatie waar je wifi-internettoegang hebt, zorg er dan voor dat je je Echo opnieuw instelt om die verbinding te gebruiken en vermijd het gebruik van meer mobiele data dan nodig is.

Wat kan Alexa offline doen?

Hoewel Alexa voor het grootste deel van zijn functionaliteit afhankelijk is van een internetverbinding, zijn er een paar uitzonderingen. Als je merkt dat je helemaal geen internetverbinding hebt en je telefoon vastbinden of een speciale hotspot gebruiken geen opties zijn, zijn er een paar dingen waarvoor je nog steeds op je Alexa kunt vertrouwen.

Dit is wat je Alexa kan doen als hij geen verbinding met internet heeft:

  • Alarms: Als je het alarm op je Echo-apparaat hebt ingesteld, gaat het nog steeds af op de afgesproken tijd, zelfs als er geen internetverbinding is. Het probleem is dat je het alarm niet kunt uitschakelen of wijzigen zonder verbinding te maken met internet.
  • Bluetooth-luidspreker: als u eerder uw telefoon of een ander Bluetooth-apparaat met uw Echo hebt gekoppeld, kunt u de Echo nog steeds als Bluetooth-luidspreker gebruiken, zelfs als dit niet het geval is. t verbonden met internet. U hebt wel een internetverbinding nodig voor het eerste installatieproces.
  • Beperkte lokale spraakbesturing: sommige Echo-apparaten kunnen spraakopdrachten verwerken om lokale apparaten zoals lichtschakelaars te bedienen, de tijd en datum te verstrekken, alarmen en timers te wijzigen en het volume te regelen van het echo-apparaat, allemaal zonder internetverbinding. De Echo Plus (eerste en tweede generatie) en de Echo Show (tweede generatie) hebben deze mogelijkheid.

FAQ

    Waarom heeft Amazon Alexa toegang nodig tot mijn wifi-verbindingsgegevens?

    Amazon-apparaten hebben wifi nodig om toegang te krijgen tot functies en vaardigheden. Echo-apparaten kunnen alleen verbinding maken met wifi met hulp van de Alexa-app, waar je je wifi-informatie veilig kunt invoeren.

    Hoe snel moet wifi zijn voor Alexa?

    Amazon raadt een internetverbinding aan met snelheden van 0,51 Mbps of hoger voor streaming via Alexa-apparaten.

Aanbevolen: