De 5 beste upscaling dvd-spelers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste upscaling dvd-spelers van 2022
De 5 beste upscaling dvd-spelers van 2022
Anonim

De beste opschaalbare dvd-spelers spelen niet alleen je favoriete films en video's af, ze laten ze er zelfs beter uitzien. Opschalen is een proces waarbij een apparaat of software een stuk media neemt en het verscherpt door de resolutie te verbeteren (het aantal pixels in een afbeelding - hoe meer pixels, hoe duidelijker de afbeelding). Hoewel opgeschaalde media er nooit zo perfect uit zullen zien als media die oorspronkelijk in de hogere resolutie zijn gemaakt, kan het toch een dramatisch effect hebben, vooral wanneer het wordt ingezet op video met een lage resolutie.

Onze topkeuze, de Sony DVPSR510H bij B&H, levert niet alleen een meesterlijke opschaling (het is een van de beste hardware-oplossingen die we ooit voor dit formaat hebben gezien), hij ondersteunt een breed scala aan media. Het speelt vrijwel elke permutatie van het dvd-formaat zonder problemen af en laat je zelfs audio-cd's afspelen of afbeeldingsbestanden op schijven bekijken. Het is de beste upscaling-dvd-speler die momenteel beschikbaar is, maar voor een oplossing voor onderweg kun je terecht bij onze beste verzameling draagbare dvd-spelers.

Beste dvd-speler in het algemeen: Sony DVPSR510H

Image
Image

Elke functie op de Sony DVPSR510H dvd-speler helpt hem de eerste plaats op onze lijst te bemachtigen. De compacte, energiebesparende dvd-speler van minder dan $ 45 wordt opgeschaald met HDMI-uitgangen van 720p/1080i/1080p en biedt een enorme afspeelcompatibiliteit van standaard dvd's, de meeste opneembare formaten van dvd+r tot dvd-rw, vcds, audio-cd's en bestanden formaten van MPEG-1, JPEG en MP3.

De Sony DVPSR510H dvd-speler weegt 2,6 pond en meet 8,3 x 10 x 1,26 inch, vergelijkbaar met de afmetingen van A4-papier, waardoor hij klein genoeg is om in de meeste home entertainment-kasten te passen. Het kan de hervattingspunten van maximaal zes dvd's onthouden, waardoor het gemakkelijk is om verder te gaan waar u was gebleven, en bevat een verscheidenheid aan beeldinstellingen, snelle en langzame snelheidsregelaars, een A/V-synchronisatiefunctie en ondertitels. Het apparaat wordt geleverd met een jaar garantie op onderdelen en een garantie van 90 dagen op arbeid.

Beste budget: Sylvania SDVD1096

Image
Image

De Sylvania SDVD1096 op ware grootte is eenvoudig maar effectief met een ontwerp op het voorpaneel dat een helder en duidelijk digitaal tijd- en functiedisplay afgeeft met een afgeronde navigatieknop. Het speelt cd's en dvd's af en scha alt uw films op naar een kristalhelder 1080p full high definition-scherm op uw tv.

De video-connectiviteit van de Sylvania SDVD1096 maakt gebruik van HDMI, composiet en component video-uitgangen die je meer opties geven voor weergave op je tv. De audio-aansluitingen omvatten geluidsproductie met behulp van de HDMI-connectiviteit en bieden zowel analoge stereo- als digitale coaxiale uitgangen. Een volledig functionele draadloze afstandsbediening is inbegrepen.

Beste eigenschappen: Panasonic DVD S700

Image
Image

De Panasonic DVD S700 is een echte alleskunner en biedt een opschaalbare dvd-speler met een heleboel extra functies. De regiovrije dvd-speler bevat HDMI-upscaling tot 720p/1080i/1080p-resoluties met weergave die zich uitstrekt tot dvd-video/-r/-rw, cd/-r/-rw, vcd, mp3-cd, jpeg-cd en wma bestandstypen.

De stofdichte Panasonic DVD S700 heeft een gladde zwarte afwerking en meet 14,2 x 11,2 x 3,2 inch, geschikt voor grotere entertainmentruimtes. Het beschikt over een power-hervattingsmodus, wat betekent dat het automatisch de laatste seconde die u op uw dvd hebt bekeken, bladwijzers maakt, zodat u kunt beginnen waar u was gebleven in het geval dat uw stroom uitv alt of uw tv uitv alt. Wat geluid betreft, levert de Panasonic DVD S700 108Mhz met een 12-bits digitale audioconnector van tweekanaals audio-uitgangen.

Beste voor regiovrije mogelijkheden: LG DP132H All Multi Region Code

Image
Image

Neem elke dvd ter wereld en de LG DP132H zal zonder problemen deze afspelen dankzij de regiovrije mogelijkheid. De dvd-speler kan gegarandeerd worden opgeschaald naar 1080p HD en dvd's uit elke regio (0-9) op elke tv afspelen, zodat je alles kunt bekijken, van BBC-televisieseries tot cult-klassieke Japanse animaties.

De LG DP132H leest ook niet alleen de dvd's, maar alle formaten met afspeelbare mediatypen, waaronder DivX-video's, dvd/cd's, videodecoderingsformaten zoals dvd+r, dvd-r, dubbele schijf en LPCM, MP3, MPEG, WMA-bestandstypen en meer. Dankzij de directe USB-opnamemogelijkheid kunt u elk audionummer van een cd extraheren en overbrengen naar een USB-apparaat. Dit apparaat heeft een automatische uitschakeloptie en wordt geleverd met een HDMI-kabel.

Beste voor toegankelijkheid/leesbaarheid: Impecca DVHP9117

Image
Image

De Impecca DVHP9117 laat geen optie van tafel als het gaat om de toegankelijkheid van bestanden. Naast het aanbieden van zijn upscaling-conversie met full-HD bij 1080p, leest het meerdere gegevensformaten om zichzelf te optimaliseren voor entertainmentgebruik en heeft het zelfs een USB-ingang zodat je toegang hebt tot digitale bestanden op draagbare harde schijven.

De Impecca DVHP9117 biedt afspeelcompatibiliteit van een breed scala aan gegevensformaten, waaronder cd, mp3, wma, dvd+-r/rw, divx, dvd-r/-rw en dvd-video. Met de afspeelfuncties kun je rondspringen, in slow motion spelen en vooruit zoomen, zodat je vastgelegde momenten kunt markeren, zoals bij het kijken naar sportevenementen of speciale momenten. Het wordt geleverd met een volledig functionele afstandsbediening en anti-schokbescherming voor het geval er gerammeld wordt.

Voor een oplossing die vrijwel alle op schijven gebaseerde media dekt en uitstekend kan worden opgeschaald, is de Sony DVP-SR510H een uitstekende keuze. Voor iets met een strak design dat veel informatie naar boven ha alt, kijk eens naar de Sylvania SDVD1096.

FAQ

    Hoe werkt opschalen?

    Upscaling is een afkorting voor het verhogen van de resolutie van video-inhoud. Het werkt door gebruik te maken van een interpolatie-algoritme om gegevens in lege pixels in te vullen op basis van de kleur van aangrenzende pixels. Sommige oplossingen verbeteren dit proces verder door verscherpings- of filtertools te gebruiken om de beeldkwaliteit te verbeteren, zodat het zo dicht mogelijk bij de inhoud in de oorspronkelijke resolutie komt.

    Hoe zet ik VHS over naar dvd zonder een videorecorder?

    VHS-content kan enorm profiteren van opschaling. Als u VHS naar dvd wilt overbrengen zonder een videorecorder, moet u deze instructies volgen. Er zijn verschillende opties die je hebt, waaronder het gebruik van een dvd-recorder, het gebruik van een dvd-recorder/vhs-videorecorder combo-eenheid, of het aansluiten van een videorecorder op een pc via een video-opnameapparaat. Als geen van deze opties werkt, wilt u misschien professionele hulp van een videoduplicator om de dvd professioneel over te zetten. Dit kan een goede optie zijn voor gewaardeerde media zoals een trouwvideo.

    Wat is het verschil tussen dvd en Blu-Ray?

    Het grootste verschil tussen deze 2 formaten is opslagruimte. Een standaard-dvd kan ongeveer 4,7 GB aan gegevens bevatten, vergelijk dat met maar liefst 50 GB aan ruimte op Blu-Ray. De extra ruimte betekent dat Blu-Rays beelden met een hogere resolutie kan opnemen, tot 1080p in tegenstelling tot dvd's die doorgaans 480p ondersteunen.

Aanbevolen: