Hoe Razer Synapse te repareren die geen muis of toetsenbord detecteert

Inhoudsopgave:

Hoe Razer Synapse te repareren die geen muis of toetsenbord detecteert
Hoe Razer Synapse te repareren die geen muis of toetsenbord detecteert
Anonim

Als Razer Synapse je Razer-muis of -toetsenbord niet herkent, kan dit erop duiden dat het randapparaat niet goed werkt. Verder kun je het apparaat niet aanpassen of de profielen laden die nodig zijn voor je game. Hier leest u hoe u Razer Synapse kunt repareren die geen muis of toetsenbord detecteert.

Deze instructies zijn van toepassing op alle toetsenborden en muizen die door Razer worden verkocht. Toetsenbord- en muisproblemen zijn echter waarschijnlijk niet gebonden aan de Razer-desktopsoftware. In plaats daarvan kan het probleem worden veroorzaakt door verbindingen tussen de randapparatuur en de pc.

Oorzaken van Razer-synaps die uw muis niet herkent

Er zijn verschillende redenen waarom Razer Synapse mogelijk niet werkt. Het is een programma voor apparaatbeheer. Elke incompatibiliteit tussen Synapse, Windows, de apparaatstuurprogramma's en het apparaat leidt tot problemen. Meestal komt dit neer op ervoor zorgen dat alles up-to-date wordt gehouden, maar er kunnen andere problemen zijn die moeilijker op te sporen zijn, zoals vuile of slechte USB-poorten.

Image
Image

Hoe Razer Synapse te repareren die uw muis of toetsenbord niet detecteert

Deze stappen kunnen u helpen bij het diagnosticeren en oplossen van mogelijke problemen met Razer Synapse. De stappen zijn gerangschikt van eenvoudig en meest waarschijnlijk tot moeilijkst en minst waarschijnlijk om u tijd te besparen en zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.

  1. Koppel het randapparaat los en sluit het opnieuw aan. Soms is er een probleem met de verbinding. Als u denkt dat het de poort is, sluit u het randapparaat aan op een andere poort.
  2. Gebruik een andere pc. Test het op een andere pc om er zeker van te zijn dat de USB-poort niet het probleem is. Als het daar niet werkt, heeft uw apparaat mogelijk hardwareproblemen, zoals een slechte USB-connector of kabel.

    Dit geldt ook voor draadloze muizen, op voorwaarde dat u vertrouwt op een op USB gebaseerde dongle.

  3. Start de pc opnieuw op. Soms is een simpele herstart alles wat nodig is om alles weer werkend te krijgen.
  4. Scannen op apparaatwijzigingen. Hiermee wordt Apparaatbeheer vernieuwd. Windows 10 herkent uw aangesloten randapparaat mogelijk niet in eerste instantie. Het uitvoeren van een vernieuwing dwingt Windows 10 om de pc en al zijn poorten opnieuw te scannen op nieuwe toevoegingen. Als het de muis of het toetsenbord detecteert, installeert Windows 10 automatisch de benodigde stuurprogramma's.

  5. Apparaten verwijderen en opnieuw installeren. Een belangrijke oorzaak van fouten bij muis- en toetsenborddetectie is het aantal onnodige en mogelijk conflicterende stuurprogramma's. Mogelijk ziet u lijsten met onderdelen van Human Interface Device (HID) die u niet nodig hebt, zoals oudere muizen en toetsenborden die u voor wat extra geld hebt verkocht. Een lange lijst met HID-componenten is niet ongebruikelijk, maar als je problemen hebt met het detecteren van een nieuwe muis of toetsenbord, kan het helpen om die apparaten te verwijderen.

    1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Apparaatbeheer.
    2. Breid Keyboards uit en verwijder alle HID Keyboard Device en Razer-gelabelde items.
    3. Breid Muizen en andere aanwijsapparaten uit en verwijder alle HID-compatibele muis- en Razer-gebaseerde items.
    4. Start de pc opnieuw op.
  6. Update de seriële buscontrollers. De stuurprogramma's waarop de USB-poorten van uw pc worden uitgevoerd, hebben mogelijk een update nodig. Dit is een eenvoudige poging om de problemen op te lossen via Windows 10 voordat u nieuwe stuurprogramma's downloadt en installeert van uw OEM of moederbordfabrikant.

  7. Installeer de nieuwste stuurprogramma's. U kunt dit op een paar manieren doen:

    • Gebruik vooraf geïnstalleerde software: Veel OEM's zoals HP en Dell installeren software die hun vooraf gebouwde pc's scant op verouderde stuurprogramma's en het systeem afstemt. Open de app en scan uw pc op elk gewenst moment om naar nieuwe stuurprogramma's te zoeken.
    • Download van OEM's: OEM's zoals HP en Dell stemmen de drivers van hardwarefabrikanten af om optimaal te werken op uw desktop- of laptopconfiguratie. Download en installeer stuurprogramma's van OEM's voor de beste, stabiele prestaties. Maar er zijn situaties, zoals het downloaden van de nieuwste stuurprogramma's voor uw discrete GPU, waar niet-OEM-downloads een uitzondering vormen.
    • Moederbordstuurprogramma's downloaden: Voor zelfgebouwde systemen downloadt u stuurprogramma's rechtstreeks van hardwarefabrikanten. Pak in dit geval de nieuwste moederbordstuurprogramma's van ASRock, Asus, Biostar, EVGA, Gigabyte, MSI en anderen.
  8. Verwijder Synapse en installeer het opnieuw. Met de hardware-opties uit de weg en nog steeds geen positieve resultaten, is het verwijderen van Razer Synapse de volgende stap.

    Je moet er ook voor zorgen dat er geen slepende Razer-mappen zijn, die een nieuwe installatie met een defecte configuratie kunnen verknoeien.

    1. Open Bestandsbeheer > Program Files (x86).
    2. Verwijder alle Razer-gerelateerde mappen.
    3. Selecteer View op de werkbalk van Bestandsbeheer en selecteer vervolgens het selectievakje Hidden om verborgen bestanden en mappen weer te geven.
    4. Selecteer OS (C:) in de adresbalk om terug te gaan naar de hoofdmap.
    5. Open de ProgramData map en verwijder vervolgens de Razer map.
  9. Controleer de Synapse-versie. Als Windows 10 uw Razer-muis of -toetsenbord herkent, maar deze niet worden weergegeven in Razer Synapse, zijn de apparaten mogelijk niet compatibel met de Synapse-versie die op uw pc is geïnstalleerd. Razer Synapse 3 is in bèta en ondersteunt niet alle apparaten van het merk Razer.

    Als je Razer-apparaat niet wordt ondersteund, download dan de oudere Razer Synapse 2-desktopsoftware.

Bekijk de volledige lijst met ondersteunde apparaten van Razer, inclusief muismatten en headsets, op zijn website. De lijst met apparaten die momenteel worden ondersteund op Razer Synapse 3 is ook beschikbaar op de Razer-website.

Aanbevolen: