Een draadloos toetsenbord en muis installeren

Inhoudsopgave:

Een draadloos toetsenbord en muis installeren
Een draadloos toetsenbord en muis installeren
Anonim

Wat te weten

  • Plaats nieuwe batterijen in het toetsenbord en de muis.
  • Tenzij het een USB-dongle is, plaatst u de ontvanger uit de buurt van interferentie, maar in de buurt van het toetsenbord. Maak nog geen verbinding met de computer.
  • Installeer de software die bij de draadloze apparaten is geleverd. Zet de computer aan en steek de connector van de USB-ontvanger in de computer.

Dit artikel legt uit hoe je een draadloos toetsenbord en draadloze muis installeert. Het bevat informatie over het testen van de verbinding en het oplossen van eventuele problemen.

Een draadloos toetsenbord en muis installeren

Het installeren van een draadloos toetsenbord en draadloze muis is eenvoudig. Het duurt slechts ongeveer 10 minuten, maar mogelijk langer als u niet al bekend bent met de basiscomputerhardware.

De specifieke stappen die u moet nemen, kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van het soort toetsenbord/muis dat u gebruikt.

Als je je draadloze toetsenbord of muis nog niet hebt gekocht, bekijk dan onze lijsten met beste toetsenborden en beste muizen.

De apparatuur uitpakken

De installatie begint met het uitpakken van alle apparatuur uit de doos. Als u dit als onderdeel van een kortingsprogramma hebt gekocht, bewaar de UPC dan uit de doos.

Je productdoos bevat waarschijnlijk de volgende items: draadloos toetsenbord, draadloze muis, draadloze ontvanger(s), batterijen (zo niet, dan moet je deze misschien meeleveren), software (meestal op een cd) en fabrikant instructies.

Als je iets mist, neem dan contact op met de winkel waar je de apparatuur hebt gekocht of met de fabrikant. Verschillende producten hebben verschillende vereisten, dus controleer de meegeleverde instructies als je die hebt.

Image
Image

Stel het toetsenbord en de muis in

Omdat het toetsenbord en de muis draadloos zijn, krijgen ze geen stroom van de computer zoals bekabelde, dus hebben ze batterijen nodig.

Draai het toetsenbord en de muis om en verwijder de deksels van het batterijcompartiment. Plaats nieuwe batterijen in de aangegeven richtingen (vergelijk + met de + op de batterij en vice versa).

Plaats het toetsenbord en de muis waar u maar wilt op uw bureau. Let op de juiste ergonomie bij het plaatsen van uw nieuwe apparatuur. Door nu de juiste beslissing te nemen, kan het carpa altunnelsyndroom en tendinitis in de toekomst worden voorkomen.

Als je een bestaand toetsenbord en muis hebt die je gebruikt tijdens dit installatieproces, verplaats ze dan gewoon ergens anders op je bureau totdat deze installatie is voltooid.

Plaats de draadloze ontvanger

De draadloze ontvanger is het onderdeel dat fysiek op uw computer wordt aangesloten en de draadloze signalen van uw toetsenbord en muis opvangt, zodat deze met uw systeem kan communiceren.

Sommige instellingen hebben twee draadloze ontvangers - één voor elk apparaat, maar de installatie-instructies zullen anders hetzelfde zijn.

Hoewel de specifieke vereisten van merk tot merk verschillen, zijn er twee overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de plaats van de ontvanger:

  • Afstand van interferentie: Houd de ontvanger ten minste 20 cm verwijderd van storingsbronnen zoals de computermonitor en computerbehuizing en andere items die interferentie kunnen veroorzaken zoals ventilatoren, tl-lampen, metalen archiefkasten, enz.
  • Afstand van toetsenbord en muis: de ontvanger moet ergens tussen 8 inch (20 cm) en 6 voet (1,8 m) van het toetsenbord en de muis worden geplaatst. (Veel ontvangers zijn slechts kleine USB-dongles. Ze worden rechtstreeks op de USB-poort aangesloten. Maak je geen zorgen over interferentie of afstand hiermee.)

Sluit de ontvanger nog niet aan op de computer.

Installeer de software

Bijna alle nieuwe hardware biedt bijbehorende software die je moet installeren. Deze software bevat stuurprogramma's die het besturingssysteem op de computer vertellen hoe het met de nieuwe hardware moet werken.

De meegeleverde software voor draadloze toetsenborden en muizen verschilt aanzienlijk tussen fabrikanten, dus raadpleeg de instructies die bij uw aankoop zijn geleverd voor meer informatie.

Over het algemeen is alle installatiesoftware echter relatief eenvoudig:

  1. Plaats de schijf in het station: De installatiesoftware zou automatisch moeten starten. Afhankelijk van de installatie moet u de software mogelijk downloaden van de website van de fabrikant.
  2. Lees de instructies op het schermB: Het accepteren van de standaardsuggesties is een veilige gok als je niet zeker weet hoe je sommige vragen moet beantwoorden tijdens het installatieproces.

Als je geen bestaande muis of toetsenbord hebt, of als ze niet werken, zou dit je laatste stap moeten zijn. Software is bijna onmogelijk te installeren zonder een werkend toetsenbord en werkende muis.

Sluit de ontvanger aan op de computer

Ten slotte, met uw computer ingeschakeld, steekt u de USB-connector aan het uiteinde van de ontvanger in een vrije USB-poort aan de achterkant (of voorkant indien nodig) van uw computerbehuizing.

Als je geen vrije USB-poorten hebt, moet je mogelijk een USB-hub aanschaffen die je computer toegang geeft tot extra poorten.

Nadat u de ontvanger hebt aangesloten, begint uw computer de hardware te configureren voor gebruik. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u waarschijnlijk een bericht op het scherm dat lijkt op "Uw nieuwe hardware is nu klaar voor gebruik."

Test het nieuwe toetsenbord en de nieuwe muis

Test het toetsenbord en de muis door een aantal programma's te openen en wat tekst te typen. Het is een goed idee om elke toets te testen om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn.

Als het toetsenbord of de muis niet werken, controleer dan of er geen interferentie is en of de apparatuur zich binnen het bereik van de ontvanger bevindt. Controleer ook de informatie over het oplossen van problemen die waarschijnlijk bij de instructies van uw fabrikant is geleverd.

Verwijder het oude toetsenbord en de muis van de computer als ze nog verbonden zijn.

Als je van plan bent je oude apparatuur weg te gooien, neem dan contact op met je plaatselijke elektronicawinkel voor informatie over recycling. Als uw toetsenbord of muis van het Dell-merk is, bieden ze een gratis retourrecyclingprogramma (ja, Dell dekt de verzendkosten) dat we u aanraden te gebruiken.

Je kunt ze ook recyclen bij Staples, ongeacht het merk of het nog werkt.

Aanbevolen: