Chrome Canary: wat het is (en wie het nodig heeft)

Inhoudsopgave:

Chrome Canary: wat het is (en wie het nodig heeft)
Chrome Canary: wat het is (en wie het nodig heeft)
Anonim

Chrome Canary is de geavanceerde webbrowser van Google, bedoeld voor ontwikkelaars, ervaren techneuten en browserliefhebbers. Als je graag experimenteert met nieuwe webbrowsers, dan is dit misschien iets voor jou.

Wat is Chrome Canary?

Canary is een experimentele versie van de populaire Chrome-browser. Google biedt vier releasekanalen voor zijn browser: Stable, Beta, Dev en Canary. De meeste mensen gebruiken de stabiele versie van de populaire browser, die grondig is getest en als zeer betrouwbaar wordt beschouwd.

Canary kan daarentegen aantrekkelijk zijn voor mensen die graag met nieuwe technologie rondneuzen en een voorproefje willen krijgen van hoe de standaardbrowser er in de toekomst uit kan zien.

Canary is een onbewerkte en onvoltooide browser in vergelijking met zijn Dev-, Beta- en Stable-neven. Als gevolg hiervan kan de browse-ervaring in Canary een beetje hobbelig zijn in vergelijking met wat u gewend bent in een typische webbrowser. Er kunnen bugs opduiken, functies die je leuk vindt, kunnen plotseling zonder waarschuwing verdwijnen en de browser zelf kan onverwachts op je afkomen. Kortom, deze browser is een werk in uitvoering. Het krijgt bijna elke dag nieuwe updates en functies, en hoewel ze vers van de pers zijn, is er geen garantie dat ze stabiel zijn.

Je zou de Canary-build intrigerend kunnen vinden als je vroege toegang wilt tot experimentele functies voor het grote publiek, maar je moet er niet op vertrouwen als je primaire browser - je kunt het zelfs niet als je standaardbrowser instellen. Het is echter prima om als secundaire browser te gebruiken als je wilt, en je hoeft je geen zorgen te maken over vreemd gedrag dat je browse-ervaring in de standaard Google-browser beïnvloedt.

Image
Image

Wie gebruikt Chrome Canary

Canary is niet bedoeld voor internetgebruikers die zich niet op hun gemak voelen met technologie. Zoals Google waarschuwt: "Wees gewaarschuwd: het is ontworpen voor ontwikkelaars en early adopters en kan soms volledig kapot gaan." Techneuten verwijzen naar dit type webbrowser als de nieuwste technologie, wat betekent dat het misschien niet klaar is voor prime time en zelfs onstabiel of onbetrouwbaar kan zijn. Dus als het idee van een browsercrash je stress geeft, is deze wilde vogel niets voor jou.

Als je het niet erg vindt om af en toe een storing of hobbelig zeilen te hebben, vind je het misschien de moeite van het bekijken waard. Zoals de naam al aangeeft, geeft Canary Google-ingenieurs een vroege waarschuwing over bugs of glitches die uiteindelijk een probleem kunnen worden als ze niet worden aangepakt - net als een kanarie in een kolenmijn. Met het voordeel van deze feedback kan Google de ontwikkelingscyclus versnellen en coole nieuwe functies sneller beschikbaar maken voor het publiek dan anders het geval zou zijn.

Hoe krijg ik kanarie

Als je nieuwsgierig bent (of gewoon zin hebt om op het randje te leven) en deze browser zelf wilt proberen, kun je hem gebruiken op de volgende platforms: Windows 64-bit, Windows 32-bit, Mac OSX, en Android. Google houdt een bijgewerkte lijst bij van zijn Chrome-releasekanalen, waar u meer gedetailleerde informatie kunt krijgen over de beschikbaarheid van Canary en de juiste downloadlinks kunt vinden. U zult zien dat het pictogram van deze browser lijkt op gewoon Chrome, maar goud van kleur is, waardoor het gemakkelijker is om de twee versies van elkaar te onderscheiden.

Image
Image

Je kunt je aanmelden bij Canary met je Google-account om toegang te krijgen tot de bladwijzers, browsegeschiedenis, wachtwoorden en instellingen die je mogelijk al hebt geconfigureerd in de reguliere versie van de browser.

Als je liever voorzichtig bent, wil je Canary misschien niet synchroniseren met je Google-account in het geval dat een bug je instellingen kan beïnvloeden en die wijzigingen synchroniseren met je Google-account, en ze later weergeven in de standaardversie van de applicatie. U kunt echter meerdere gebruikersprofielen configureren in Canary. Op die manier kun je een sandbox opzetten waarin je kunt spelen met de coole nieuwe functies van de experimentele browser zonder je zorgen te hoeven maken over wat er gebeurt als je een glitch tegenkomt.

Aanbevolen: