Toegang tot het privacydashboard van Samsung

Inhoudsopgave:

Toegang tot het privacydashboard van Samsung
Toegang tot het privacydashboard van Samsung
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar Instellingen > Privacy.
  • Gebruik de Permissions Manager om app-machtigingen aan te passen of gegevenstoegang te beperken.
  • Alle Android 12-apparaten hebben een privacydashboard.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang krijgt tot het Samsung Privacy Dashboard, toegevoegd in One UI 4 en Android 12.

Hoe krijg ik toegang tot het privacydashboard?

Samsung's privacydashboard is bijna identiek aan het privacydashboard in Android 12. Het verandert hoe sommige van de privacygerelateerde instellingen worden gecategoriseerd, hoe ze worden afgehandeld en biedt extra controles voor u. Samsung heeft het dashboard in zijn oorspronkelijke instellingen opgenomen.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot het Samsung Privacy Dashboard:

  1. Veeg omlaag om het snelvenster te openen en tik op Instellingen (tandwielpictogram).
  2. Tik op Privacy.
  3. Als u wilt aanpassen tot welke gegevens uw geïnstalleerde apps toegang hebben, tikt u op Permission Manager.

    Image
    Image

In het Samsung Privacy Dashboard zie je een overzicht van hoe je gegevens de afgelopen 24 uur zijn gebruikt. Het is onderverdeeld in categorieën zoals locatie, camera, microfoon en meer. Als u op een van die categorieën tikt, krijgt u meer gedetailleerde informatie, inclusief welke apps onlangs de gerelateerde gegevens hebben geopend of gebruikt.

In de Rechtenbeheer kunt u ook op Aanvullende rechten tikken om informatie te bekijken over enkele andere gegevenscategorieën waartoe apps toegang hebben. Bijvoorbeeld gegevens van andere apps zoals Discord, instant messaging, auto-informatie, enz.

Hoe schakel ik privacy in op mijn Samsung?

Het inschakelen of inschakelen van uw privacy is niet de juiste manier om uit te leggen hoe persoonlijke informatie wordt verwerkt in Android 12, inclusief Samsung-apparaten. Je zet privacy niet aan of uit, maar in plaats daarvan moet je er na verloop van tijd waakzaam voor zijn.

Met het Android-privacydashboard en het privacydashboard van Samsung kunt u zien tot welke informatie apps op uw apparaat toegang hebben en krijgt u een beter idee van hoe apps die informatie gebruiken. Je kunt ook voorkomen dat apps van derden die je hebt gedownload en geïnstalleerd op je apparaat toegang krijgen tot bepaalde informatie of inhoud, zoals je contacten.

Het privacydashboard maakt het gemakkelijk om machtigingen te beheren en de toegang te controleren, zodat u apps onder controle kunt houden en uw privacy en veiligheid beter kunt behouden. Door gebruik te maken van het privacydashboard en regelmatig te controleren tot welke informatie uw geïnstalleerde apps toegang hebben, verbetert u uw privacy al. U behoudt dus effectief uw privacy door de tool te gebruiken.

Waar is privacy op Samsung Phone?

Het privacydashboard is toegankelijk via de apparaatinstellingen, en dat geldt ook voor de meeste Android 12-apparaten, inclusief die van andere fabrikanten. Wat betreft het concept van privacy, het is iets dat u moet controleren tijdens uw eigendom en gebruik van het apparaat.

Het zou beschikbaar moeten zijn op de Galaxy S21, Galaxy S21+, S21 Ultra en de Z Fold3 en Z Flip3. Samsung zal de functie ook toevoegen aan een paar oudere en compatibele smartphones, zoals de Galaxy S-, Galaxy A- en Note-serie.

Hoewel oudere Android-apparaten - en oudere Samsung-smartphones - niet de nieuwste update met het privacydashboard zullen ontvangen, kun je er toch een installeren. Een app van derden genaamd Privacy Dashboard-app is beschikbaar op Google Play. Hoewel die app niet wordt onderhouden door Google of Samsung, is hij qua vorm en functie bijna identiek.

Wat voor soort informatie kan ik beheren in het privacydashboard?

Een grote verscheidenheid aan informatie of gegevens kan worden gecontroleerd en beperkt via het Samsung Privacy Dashboard. Enkele voorbeelden zijn uw oproeplogboeken, contacten, locatie en zelfs apparaathardware zoals de microfoon of lichaamssensoren.

In het privacydashboard ziet u alles categorisch vermeld, samen met alle apps die toegang hebben tot of gebruik maken van de genoemde informatie. U ziet welke apps onlangs toegang hebben gehad tot uw privégegevens, hoe lang geleden dit is gebeurd en meer. U kunt dan actie ondernemen door ervoor te zorgen dat apps van derden geen toegang meer hebben tot de informatie via de Permissions Manager.

U kunt Settings > Privacy > Permissions Manager bezoeken als u wilt beheren of de machtigingen van een app beperken. Tik gewoon op een categorie in de lijst en u ziet welke apps die specifieke gegevens gebruiken. U kunt vervolgens op een app in de lijst tikken om de toegang, het gebruik of het volgen van de relevante gegevens te blokkeren.

Image
Image

FAQ

    Verzamelt Samsung uw gegevens?

    Ja. Samsung verzamelt wat informatie over u om de prestaties van uw telefoon te optimaliseren. Google verzamelt gegevens van alle Android-gebruikers, inclusief Samsung-gebruikers.

    Wat is de stemprivacymodus op mijn Samsung-telefoon?

    Spraakprivacy is een verbeterde beveiligingsfunctie die het voor afluisteraars moeilijker maakt om uw gesprekken af te luisteren. Spraakprivacy verlaagt automatisch het geluid van inkomende oproepen.

    Wat is de beste privacy-app voor Samsung?

    Samsung Secure Folder beschermt uw privé-apps en documenten. Alle beste beveiligings-apps voor Android werken op Samsung-apparaten.

Aanbevolen: