De snelle en gemakkelijke manier om Bcc-ontvangers toe te voegen in MacOS Mail

Inhoudsopgave:

De snelle en gemakkelijke manier om Bcc-ontvangers toe te voegen in MacOS Mail
De snelle en gemakkelijke manier om Bcc-ontvangers toe te voegen in MacOS Mail
Anonim

Wat te weten

  • Open een nieuw e-mailvenster en selecteer View > Bcc Address Field. Typ de e-mailadressen van de ontvangers in het Bcc-veld.
  • Stel en verzend de e-mail zoals gewoonlijk. Ontvangers van uw bericht zullen elkaar in dezelfde e-mail niet kennen.

Zoals de meeste e-mailapps, maakt macOS Mail het gebruik van de Bcc-functie eenvoudig. Voeg in het veld Bcc-header eenvoudig alle e-mailadressen toe waarnaar u uw e-mail wilt verzenden. De andere ontvangers van uw bericht zijn niet op de hoogte van elkaars ontvangst van dezelfde e-mail. Leer hoe u de Bcc-functie in Mail op macOS Sierra (10.12) en later.

Het Bcc-veld gebruiken in macOS Mail

Een bericht verzenden naar Bcc-ontvangers in macOS Mail:

  1. Open een nieuw e-mailvenster in de Mail applicatie op een Mac. Houd er rekening mee dat het Bcc-veld mogelijk niet wordt weergegeven wanneer u voor het eerst een nieuw e-mailscherm opent in macOS Mail.

    Image
    Image
  2. Selecteer View > Bcc Address Field in de menubalk om het Bcc-veld te openen als het e-mailscherm er nog geen heeft.

    Image
    Image

    U kunt ook de sneltoets Command+ Option+ B gebruiken om de Bcc veld aan en uit in de kop van de e-mail.

  3. Typ de e-mailadressen van de Bcc-ontvangers in het veld Bcc. U hoeft geen adres in het veld Aan in te voeren, hoewel dat wel kan. Voer zoals gebruikelijk een onderwerp en de tekst van de e-mail in en verzend de e-mail.

    Image
    Image

Wanneer elk van de Bcc-ontvangers de e-mail ontvangt, wordt "Niet bekendgemaakte ontvangers" weergegeven, gevolgd door hun adres in het veld Aan, samen met eventuele namen die u in het veld Aan hebt ingevoerd toen u de e-mail verzond. De andere namen die in het Bcc-veld zijn ingevoerd, worden niet weergegeven, hoewel de aanwezigheid van niet-bekendgemaakte ontvangers in het veld Aan aangeeft dat er andere ontvangers zijn.

Image
Image

Uw inspanningen om de privacy van een Bcc-ontvanger te beschermen, kunnen tevergeefs zijn als die persoon Allen beantwoorden selecteert, waarmee een antwoord wordt verzonden naar iedereen die wordt vermeld in de velden Aan en CC. De Bcc-afzender onthult zijn bestaan, maar niet dat van de andere Bcc-ontvangers.

Als je bent vergeten wie je in een e-mail hebt ge-bcc, kun je op elk moment de ontvangers van je e-mails zien, inclusief Bcc-ontvangers. Niemand die uw e-mail ontvangt, heeft echter toegang tot de Bcc-informatie.

Waarom?

Het wijdverbreide gebruik van e-mail heeft geleid tot een ongeschreven reeks protocollen waarmee gebruikers e-mail productief en beleefd kunnen verzenden en ontvangen, en macOS Mail is daarop geen uitzondering. MacOS Mail biedt, net als de meeste e-mailapps, een eenvoudige privacyoplossing: de functie Bcc.

Eén zo'n "goede manieren"-protocol heeft te maken met het verzenden van een enkele e-mail naar een groep mensen die elkaar niet noodzakelijkerwijs kennen. Het wordt als een slechte vorm beschouwd omdat het vermelden van alle e-mailadressen in het veld Aan de privacy van de individuele ontvangers niet respecteert. Elke ontvanger kan de e-mailadressen van alle andere ontvangers zien - een situatie die een of meer mogelijk aanstootgevend of opdringerig vindt.

Een andere mogelijke valkuil bij het tegelijkertijd verzenden van hetzelfde bericht naar meerdere ontvangers is het vermeende gebrek aan personalisatie. De ontvanger van zo'n e-mail kan - al dan niet terecht - het gevoel hebben dat de afzender de correspondentie niet belangrijk genoeg vond om een persoonlijk bericht te maken.

Ten slotte wil je misschien niet alle ontvangers onthullen die je een e-mail hebt gestuurd om ongemakkelijke werk- of persoonlijke situaties te voorkomen.

Bcc: wat het is en wat het doet

Bcc is een afkorting voor blind carbon copy - een term uit de tijd van typemachines en hardcopy. Destijds kon een typiste Bcc: [namen] onderaan een originele correspondentie opnemen om de primaire respondent te laten weten dat anderen er kopieën van hebben ontvangen.

In het hedendaagse e-mailgebruik beschermt het gebruik van Bcc de privacy van alle ontvangers. De afzender voert alle e-mailadressen van de groep in het Bcc-veld in in plaats van het Aan-veld. Elke ontvanger kan alleen zijn adres zien. De andere e-mailadressen waarnaar de e-mail wordt verzonden, blijven verborgen.

Aanbevolen: