Hoe werkt een Fitbit?

Inhoudsopgave:

Hoe werkt een Fitbit?
Hoe werkt een Fitbit?
Anonim

Fitbit maakt een reeks fitnessbanden, smartwatches en accessoires die je kunt gebruiken om je stappen, training, hartslag, gewicht en meer bij te houden. Het bedrijf heeft ook mobiele apps voor iOS en Android en een dashboard in de browser waar u uw voortgang in de loop van de tijd kunt bekijken en trainingen handmatig kunt loggen. Dus hoe werken ze en zijn ze het waard om te kopen?

Wat is een Fitbit?

Fitbit heeft producten in twee hoofdcategorieën: smartwatches en fitnesstrackers, evenals enkele accessoires. Het bedrijf is het meest bekend om zijn fitnessbands, waarvan er drie lijnen zijn: Charge, Inspire en Ace.

De Fitbit Charge-lijn is de meest geavanceerde (en best geprijsde). Het wordt geleverd met twee banden, in de maat small en large, en is verkrijgbaar in een paar kleuren. Sommige Charge-modellen in speciale editie ondersteunen Fitbit Pay, de mobiele betalingsapp van het bedrijf. Charge-fitnessbanden hebben functies zoals een touchscreen, smartphonemeldingen, het volgen van activiteiten en gezondheidsgerelateerde informatie, automatische trainingsdetectie en waterbestendigheid, zodat je ermee kunt zwemmen.

De Inspire is bijna net zo geavanceerd als de Charge. Het wordt geleverd met een ingebouwde hartslagmeter en houdt de slaap bij. U kunt ook meldingen op de band ontvangen voor oproepen, sms'jes en agendaherinneringen. In feite is de Inspire-lijn bijna identiek aan de duurdere Charge met een paar kleine uitzonderingen. Inspire-bands hebben niet de ingebouwde GPS of hoogtemeters van de Charge, dus je moet de GPS van je telefoon gebruiken en je kunt geen trappen volgen. Ze missen ook de functie voor de trainingsintensiteitskaart van Charge-banden. Afgezien van deze functies, komt het allemaal neer op constructie. De Charge is duurzamer.

Ten slotte is de Ace-fitnessband gemaakt voor kinderen van zes jaar en ouder. Het is een klein apparaatje dat aan een polsbandje wordt bevestigd en stappen en fysieke activiteit bijhoudt en inkomende oproepmeldingen kan weergeven als het is verbonden met een smartphone. De Ace is spatwaterdicht, maar niet zwemwaterdicht, dus een kind kan hem wel onder de douche dragen, maar niet in het zwembad.

Met een van beide krijg je tal van smartwatch-functies waarmee je naadloos kunt communiceren met je telefoon. Je kunt meldingen bekijken, een specifieke set apps gebruiken, je muziek bedienen en zelfs je favoriete stemassistent gebruiken.

Fitbit heeft twee lijnen smartwatches, Versa en Sense. Zowel de Versa- als de Sense-lijnen van smartwatches zijn de meest veelzijdige Fitbits die beschikbaar zijn. Met beide lijnen vind je bijna elk type sensor waarop je zou kunnen hopen in een fitnesstracker, inclusief monitoring van genomen stappen, hartslag, traplopen, slaap en calorieverbranding.

Image
Image

De Sense-lijn van smartwatches heeft een paar voordelen ten opzichte van de Versa voor de meest serieuze fitnessliefhebbers. Het wordt geleverd met een paar extra sensoren die de huidvochtigheid controleren, een veelvoorkomende indicator van stress en huidtemperatuur. Deze sensoren worden geleverd met hulpmiddelen om stress te beheersen en u op de hoogte te stellen van hoge en lage hartslagen.

Fitbit Pay is beschikbaar op zowel de Versa- als Charge-lijnen voor mobiele betalingen.

Accessoires, Fitbit heeft een slimme weegschaal (Aria) die synchroniseert met de Fitbit-app en vervangende polsbandjes.

Hoe Fitbits werken en wat Fitbits doen

Hoewel er een scala aan Fitbit-producten is die verschillende dingen doen, zijn de fitnessbanden en kijken alle trackstappen. Velen kunnen gewone oefeningen herkennen, zoals hardlopen en fietsen, en sommigen kunnen zwemmen volgen. Je kunt dan naar de Fitbit-app kijken om je voortgang per dag of per week te zien en je doelen dienovereenkomstig aan te passen. Als je Fitbit GPS heeft, kun je ook een kaart zien van je route, tempo en hoogte.

Je kunt oefeningssnelkoppelingen toevoegen aan de app of het Fitbit.com-dashboard voor trainingen die niet automatisch worden herkend, zoals yoga. Daar kun je voor elke oefening doelen toevoegen op basis van tijd, afstand of verbrande calorieën. Dan kun je die training meteen starten en beëindigen.

Image
Image

Fitbit-apparaten gebruiken een versnellingsmeter om je bewegingen te meten. De versnellingsmeter neemt de bewegingsgegevens en verta alt deze in digitale metingen, waarmee Fitbits je stappen tellen en de afstand die je hebt afgelegd, het aantal verbrande calorieën en de slaapkwaliteit meten.

Voor stappen gebruiken Fitbits een algoritme om te zoeken naar bewegingen die aangeven dat een persoon loopt. Als je op een hobbelige weg rijdt, kan deze beweging worden geregistreerd als stappen, dus zorg ervoor dat je de nauwkeurigheid van een Fitbit begrijpt. Voor de beste resultaten voor het meten van afstand en verbrande calorieën, meet je je pas en log je deze in de Fitbit-app, en houd je je gewicht up-to-date.

De Fitbits die verdiepingen tellen - vluchten naar boven gelopen - gebruiken een hoogtemeter die detecteert of je omhoog of omlaag gaat. Als je omhoog gaat, registreert het een verdieping voor ongeveer elke 10 voet die je gaat.

Bottom Line

Omdat Fitbit-apparaten op een eigen besturingssysteem draaien, hebben ze geen toegang tot mobiele betalingsplatforms van andere partijen, waaronder Apple Pay, Samsung Pay en Google Pay. Fitbit Pay werkt met Android-, iOS- en Windows-telefoons en is beschikbaar in meer dan een dozijn landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Singapore en een handvol Europese landen. U moet uw account ook koppelen aan een compatibele bank; Fitbit houdt een lopende lijst bij op haar website. Bij de kassa werkt Fitbit Pay op dezelfde manier als de concurrentie.

Fitbits versus smartwatches

Sommige smartwatches doen alle of de meeste van het bovenstaande, waaronder de Apple Watch, Samsung Galaxy Watch en modellen met Wear (voorheen Android Wear). Over het algemeen zijn deze horloges een stuk duurder dan een Fitbit-fitnessband en zelfs meer dan de Ionic- en Versa-smartwatches van Fitbit.

Fitbits smartwatches hebben echter toegang tot minder apps dan Apple-, Samsung- en Wear-horloges, omdat ze op het Fitbit-besturingssysteem draaien. Ook ziet de interface er anders uit dan die op uw smartphone. Er zijn beperkingen in de manier waarop u met meldingen kunt omgaan. Met geavanceerdere smartwatches kun je veel doen zonder je smartphone te hoeven pakken, inclusief het beantwoorden van berichten en zelfs het beantwoorden van telefoontjes (alleen LTE-modellen). Net als Wear-smartwatches zijn Fitbit OS-horloges compatibel met zowel Android als iOS. Als het gaat om mobiele betalingen, werken Fitbit-horloges met Fitbit Pay, terwijl de andere werken met respectievelijk Apple Pay, Samsung Pay en Google Pay.

Beschouw Fitbit-smartwatches als het goedkopere instapmodel in vergelijking met de grote jongens. Als het prijskaartje te hoog is op de meer geavanceerde smartwatches, overweeg dan om een Fitbit-smartwatch te proberen om te zien of je het wel leuk vindt om een smartwatch te dragen.

Aanbevolen: