Heeft u LTE-ondersteuning nodig op uw smartwatch?

Inhoudsopgave:

Heeft u LTE-ondersteuning nodig op uw smartwatch?
Heeft u LTE-ondersteuning nodig op uw smartwatch?
Anonim

Mobiele connectiviteit is een gewilde smartwatch-mogelijkheid. Een ingebouwde LTE-radio helpt smartwatches op meer plaatsen verbonden te blijven, zelfs als Bluetooth en wifi niet goed werken of als een verbonden smartphone niet binnen bereik is.

De twee belangrijkste spelers in met LTE verbonden smartwatch-platforms zijn Apple, met de Apple Watch met watchOS, en een breder leveranciersecosysteem dat afhankelijk is van Google Wear.

LTE Smartwatch-technologie

Smartwatches met een LTE-radio maken automatisch verbinding met mobiele netwerken. Deze apparaten gebruiken apps en ontvangen en verzenden berichten, zelfs als je telefoon ver weg is. Naast een LTE-radio moet een smartwatch verbinding maken met dezelfde provider als de telefoon. Omdat de radio, antenne en batterij kleiner zijn in een smartwatch dan in een smartphone, kan het zijn dat een polsapparaat niet zo goed presteert in marginale mobiele verbindingen.

Image
Image

Vervoerders voorzien over het algemeen LTE-compatibele smartwatches met een afzonderlijk data-abonnement en een speciaal telefoonnummer, dat ondergeschikt is aan het primaire telefoonnummer voor uw account. Wanneer iemand uw smartphone belt, kan uw smartwatch ook overgaan en kunt u spraakoproepen plaatsen of aannemen via de ingebouwde microfoon en luidsprekers.

Afhankelijk van de leverancier kun je een LTE-compatibele smartwatch koppelen met draadloze oortelefoons. Door bijvoorbeeld een Apple Watch aan Apple AirPods te koppelen, kun je muziek afspelen en telefoongesprekken voeren met de AirPods in plaats van met de microfoon en luidsprekers van de Watch.

Vervoerders brengen meestal ook extra in rekening voor de spraak- en datacomponent van een LTE-compatibele smartwatch, dus verwacht dat uw maandelijkse factuur zal stijgen.

Zijn LTE-smartwatches de moeite waard?

Smartwatches zijn er in twee varianten: apparaten met een LTE-radio en apparaten die uitsluitend afhankelijk zijn van een Bluetooth-verbinding met een verbonden smartphone.

Het belangrijkste voordeel van de duurdere LTE-variant is de draagbaarheid. Als je van plan bent om op plaatsen of situaties te zijn waar je verbonden moet zijn voor berichten of muziek, maar je smartphone niet bij de hand kunt houden, bijvoorbeeld tijdens het wandelen of joggen, is een LTE-compatibele smartwatch zinvol.

Als je je smartphone zelden buiten je gezichtsveld hebt, zijn de extra functies van de LTE-compatibele smartwatch waarschijnlijk niet de extra kosten voor het apparaat en de maandelijkse kosten van de provider waard.

LTE Smartwatch-opties

Je kunt een smartwatch kiezen uit twee grote ecosystemen: Apple watchOS en Google Wear.

Apparaten met watchOS

Op dit moment is watchOS alleen beschikbaar op de Apple Watch-serie apparaten die zijn uitgebracht door Apple, Inc. Het is hard verbonden met het iOS-besturingssysteem voor smartphones en het iPadOS-tabletbesturingssysteem. Vanwege de diepe verticale integratie past de Apple Watch-serie apparaten perfect bij andere Apple-hardware en heeft het platform bijna 38% van de smartwatch-markt in Noord-Amerika.

Image
Image

Apple brengt zowel LTE- als niet-LTE-versies van de Apple Watch uit, met een prijsverschil van $ 100.

Apparaten met slijtage

De door Google ontwikkelde Wear is een multi-platform smartwatch-besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor spraakopdrachten en vegen. Wear-apparaten worden in verschillende modellen geleverd door verschillende fabrikanten en ze werken met zowel Android- als iOS-telefoons en -tablets.

Image
Image

Andere Smartwatches

Een landroof voor polsen brak uit bij veel fabrikanten. Hoewel veel leveranciers in de loop der jaren eigen besturingsomgevingen en unieke apparaten hebben ontwikkeld - denk aan Fitbit of Pebble of Samsung's inlandse optie - is er een groeiende druk gekomen om LTE-mogelijkheden op te nemen om met name atleten te bevrijden van het dragen van een smartphone.

Aanbevolen: