Hoe acties in Gmail ongedaan te maken

Inhoudsopgave:

Hoe acties in Gmail ongedaan te maken
Hoe acties in Gmail ongedaan te maken
Anonim

Wat te weten

  • Actie ongedaan maken: selecteer snel de knop Undo in de rechterbenedenhoek van Gmail. De knop Ongedaan maken verdwijnt na 10 seconden.
  • Wijzigen Timing ongedaan maken: Ga naar Instellingen > Bekijk alle instellingen > Algemeen. Kies naast Verzenden ongedaan maken 5, 10, 20, of 30 seconden.

Je kunt de meeste acties in Gmail ongedaan maken, waaronder het verwijderen van een bericht, het verplaatsen van een bericht naar een andere map, het markeren van een bericht als gelezen, het toevoegen van een label aan een gesprek en het verzenden van een bericht. Hier volgen instructies voor het ongedaan maken van een aantal veelvoorkomende acties met de desktop- of webversie van Gmail.

Acties ongedaan maken in Gmail

Het selecteren van de Undo link onderaan het scherm neemt een aantal acties terug. Je hebt ongeveer 10 seconden voordat het verdwijnt. Er zijn enkele variaties op deze methode, dus zie hieronder voor specifieke instructies voor elke actie.

Image
Image

Als je snelkoppelingen in Gmail hebt ingeschakeld, wordt de laatste actie ook ongedaan gemaakt door op Z op het toetsenbord te drukken. Deze methode werkt alleen gedurende dezelfde periode dat de link Ongedaan maken zichtbaar is.

Verwijderen van een bericht ongedaan maken

Gebruik de volgende stappen om het verplaatsen van een bericht naar de Prullenbak (een bericht verwijderen) ongedaan te maken.

Als je een bericht uit de map Prullenbak of de map Spam verwijdert, kun je die actie niet ongedaan maken. Het bericht is voor altijd verdwenen.

  1. Nadat je een e-mail hebt verwijderd, wordt deze naar de map Prullenbak gestuurd en verschijnt er een Gmail-bericht: Gesprek verplaatst naar Prullenbak. Het bericht wordt gevolgd door een link: Undo.
  2. Als u de verwijderde e-mail wilt ophalen, selecteert u Undo.

    Image
    Image
  3. Het bericht wordt verwijderd uit de Prullenbak en teruggezet naar de map waar je het oorspronkelijk verwijderde.

Berichten in de mappen Prullenbak en Spam worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Als er iets in een van die mappen is dat je wilt bewaren, verplaats het dan naar een andere map voordat er 30 dagen verstrijken.

Tijdstip wijzigen ongedaan maken

Als je een instelling aanpast, kun je aanpassen hoe lang de optie Ongedaan maken verschijnt.

  1. Selecteer in de rechterbovenhoek van het Gmail-scherm het Instellingen (tandwiel) icoon en kies Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  2. Ga naar de Algemeen tab.

    Image
    Image
  3. Naast Verzenden ongedaan maken, gebruik je het vervolgkeuzemenu om het aantal seconden te selecteren dat je nodig hebt om een verzonden e-mail ongedaan te maken. U kunt kiezen uit 5, 10, 20 of 30. Scroll naar de onderkant van de pagina en selecteer Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: