Uw Android-telefoon kan binnenkort fungeren als digitale autosleutel

Uw Android-telefoon kan binnenkort fungeren als digitale autosleutel
Uw Android-telefoon kan binnenkort fungeren als digitale autosleutel
Anonim

Een van de vele aankondigingen tijdens de eerste dag van Google I/O op dinsdag was een nieuwe digitale sleutelfunctie in Android 12.

Google zei in zijn blogpost dat bepaalde Pixel- en Samsung Galaxy-smartphones de digitale sleutelfunctie zouden kunnen gebruiken om een voertuig vanaf de telefoon zelf te vergrendelen, ontgrendelen en zelfs te starten. Voertuigen moeten beschikken over ultrabreedband (UWB) radio's of Near Field Communication (NFC)-technologie om de functie te laten werken.

Image
Image

UWB en NFC zijn geen nieuwe technologieën, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Met UWB-technologie kunt u uw auto ontgrendelen zolang uw sleutelhanger (of, in dit geval, uw telefoon) zich in de buurt van uw persoon bevindt. Met NFC-technologie moet je je telefoon eruit halen en erop tikken om je auto te ontgrendelen, maar met beide soorten technologie hoef je minder te zoeken naar je autosleutels.

Google heeft alleen bevestigd dat BMW een autofabrikant is die compatibel is met deze functie, maar zei dat het ook met andere autofabrikanten samenwerkt. De digitale autosleutelfunctie zal later dit jaar beschikbaar zijn.

Google is echter niet de eerste die een digitale sleutel voor smartphones introduceert. Vorig jaar kondigde Apple tijdens WWDC de toevoeging van een digitale autosleutel aan. De functie van Apple kan werken met iPhones of Apple Watches met iOS 14 en hoger en is compatibel met de BMW 5-serie 2021.

Image
Image

Er is een hele vereniging van technische merken en autofabrikanten, bekend als het Car Connectivity Consortium, die digitale autosleutels probeert te promoten en de interfaces tussen voertuigen en smartphones te standaardiseren. Apple, Google, Samsung, LG, BMW, GM, Honda, Hyundai en Volkswagen zijn enkele van de leden van deze groep.

Bekijk hier al onze berichtgeving over Google I/O 2021.

Aanbevolen: