Waarom de afstandsbediening van uw autosleutel niet werkt

Inhoudsopgave:

Waarom de afstandsbediening van uw autosleutel niet werkt
Waarom de afstandsbediening van uw autosleutel niet werkt
Anonim

Afstandsbedieningen voor autosleutels zijn leuk om te hebben, maar ze werken uiteindelijk allemaal niet meer. Zelfs als het gewoon een lege batterij is, kun je vrijwel garanderen dat je autodeuren op een of ander moment niet met de afstandsbediening kunnen worden ontgrendeld.

Hoewel er een paar redenen zijn waarom een afstandsbediening zonder sleutel niet meer werkt, zijn de meeste vrij eenvoudig zelf te controleren. Het meest voorkomende probleem met deze autosleutelhangers is dat de batterijen na verloop van tijd leeg raken, in welk geval het vervangen van de batterij het probleem zou moeten oplossen.

Image
Image

Andere problemen met afstandsbedieningen met afstandsbedieningen zijn ingewikkelder, maar het is nog steeds mogelijk om ze op te lossen. Hier zijn de vijf dingen die u eerst wilt controleren wanneer uw afstandsbediening stopt met het vergrendelen of ontgrendelen van uw autodeuren:

  • Controleer of de afstandsbediening defect is door een backup-afstandsbediening te gebruiken.
  • Controleer en vervang de sleutelhanger batterij indien nodig.
  • Haal de sleutelhanger uit elkaar en check op kapotte contacten of verkeerd uitgelijnde knoppen.
  • Herprogrammeer uw afstandsbediening zelf of laat het door een professional doen.
  • Vervang indien nodig uw afstandsbediening.

Is de afstandsbediening van uw autosleutel echt slecht?

Het zijn uiterst basale dingen, en het zal niet voor veel mensen van toepassing zijn, maar de eerste stap om uit te zoeken wat er mis is met een afstandsbediening van een autosleutel, is controleren of het probleem de afstandsbediening is. Dus als je een tweede afstandsbediening hebt, en je hebt dit nog niet gedaan, moet je controleren of deze wel of niet werkt.

Als de back-up-afstandsbediening uw deuren kan vergrendelen en ontgrendelen, weet u zeker dat er een probleem is met uw hoofdafstandsbediening.

Als je back-up-afstandsbediening ook niet werkt, is het altijd mogelijk dat deze ook slecht is. Er kan echter ook een mechanisch of elektrisch probleem zijn met de deursloten.

Op dit punt wilt u controleren of uw fysieke sleutel, of noodsleutel, de sloten kan bedienen.

Als je geen reserve-afstandsbediening hebt, kun je misschien een gebruikte kopen of er een kopen bij je plaatselijke dealer. Uw plaatselijke dealer heeft mogelijk ook een universele afstandsbediening om te controleren of uw vergrendelingsmechanisme op afstand werkt.

Hoe zit het met auto's zonder fysieke sleutels?

Image
Image

Sommige auto's hebben ontstekingen met drukknoppen die alleen werken als de sleutelhanger dicht is. Deze voertuigen hebben meestal een fysieke sleutel voor het vergrendelen en ontgrendelen van de deuren, maar deze kan verborgen zijn. In de sleutelhanger zit vaak een verborgen sleutel, dus als je geen fysieke sleutel voor je auto hebt, controleer dan of er een ontgrendelingsknop of schakelaar in de sleutelhanger zit.

Het andere probleem waar je tegenaan kunt lopen, is dat sommige autodeuren geen zichtbare plek hebben om een sleutel in te steken. De meeste van deze voertuigen hebben nog steeds een sleutelgat, maar het kan verborgen zijn achter een sierstuk bij de deurklink. In dat geval moet je op zoek naar een sierstuk met een kleine gleuf erin, die je moet wegwrikken om bij het sleutelgat te komen.

Als je zo'n sierstuk wegwrikt, bestaat er enig gevaar voor beschadiging van de verf op de autodeur of deurklink, en je kunt het sierstuk ook deuken of buigen. Dus als u zich niet op uw gemak voelt en er geen noodgeval is waardoor u onmiddellijk in uw auto moet stappen, kunt u het beste een professional raadplegen.

De sloten zijn mechanisch waarschijnlijk in orde als je de deuren kunt vergrendelen en ontgrendelen met de fysieke sleutel. Er kan echter nog steeds een elektrisch probleem zijn. U kunt een deel hiervan uitsluiten door alle deuren te vergrendelen en ontgrendelen via de primaire fysieke bediening in het voertuig, wat erop zou wijzen dat de elektronica in orde is.

Er is altijd een mogelijkheid dat de ontvanger defect is of zelfs losgekoppeld is, maar het is waarschijnlijker dat er gewoon een probleem is met uw keyless entry-afstandsbediening. U kunt achter en onder het dashboard controleren op losse draden, maar sluit niets aan of sluit niets aan als u niet kunt verifiëren dat het de draadloze deurslotontvanger is.

Controleer de batterij van uw afstandsbediening zonder sleutel

Image
Image

De meeste afstandsbedieningen voor autosleutels gebruiken knoopcelbatterijen van categorie 4 die niet duur zijn. Het is echter nog steeds een goed idee om de werkelijke batterij die uw afstandsbediening gebruikt te controleren en te controleren of deze goed is.

Er zijn een paar manieren om te bepalen welk type batterij je nodig hebt. Het kan in uw handleiding staan, of u kunt contact opnemen met een plaatselijke dealer. Je kunt ook de afstandsbediening openen en naar de batterij kijken, die meestal een nummer heeft dat in het oppervlak is gedrukt of gestempeld.

Afstandsbedieningen voor autosleutels gebruiken meestal CR2025 of CR2032 batterijen, hoewel CR1620,CR1632 en andere worden ook in sommige toepassingen gebruikt.

Zodra je weet welk type batterij in je afstandsbediening zit, kun je de spanning controleren met een multimeter of een bekende goede batterij verwisselen, omdat ze niet zo duur zijn. De meeste van deze batterijen moeten ongeveer 3 tot 3,6 volt aangeven.

Het is mogelijk dat een oude batterij een nominale spanning op een voltmeter aangeeft en toch niet kan functioneren onder belasting. Als de batterij meer dan vijf jaar oud is, overweeg dan om deze te vervangen. Zelfs als dat het probleem niet oplost, heb je een veilige, nieuwe batterij zodra je sloten weer werken.

Als de afstandsbediening van je autosleutel werkt nadat je de batterij hebt vervangen, ben je klaar. U hebt het probleem opgelost en u kunt uw sleutelhanger weer zoals gewoonlijk gebruiken.

Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt, kan er een ander probleem zijn met de afstandsbediening, zoals kapotte batterijcontacten of een probleem met de knoppen. Het is ook mogelijk dat uw voertuig uw afstandsbediening is vergeten, in welk geval u het opnieuw moet programmeren.

Gebroken interne contacten in afstandsbedieningen van autosleutels

Sleutelhangers krijgen een behoorlijk deel van fysiek misbruik, en ze zijn niet onverwoestbaar. De twee meest voorkomende storingspunten zijn de contacten van de accupool en de knoppen, hoewel er veel andere manieren zijn waarop ze kunnen breken.

De beste manier om dit zelf te controleren, is door de afstandsbediening weer uit elkaar te halen en een grondige visuele inspectie uit te voeren. Als de polen van de batterijconnector kapot zijn, kunt u dit zien door ernaar te kijken, en ze kunnen ook los aanvoelen. Als dit het geval is, kan het zorgvuldig solderen ervan uw kapotte sleutelhanger weer bruikbaar maken.

Als de batterijpolen er niet kapot uitzien, is er mogelijk een probleem waarbij de knoppen zijn gesoldeerd en los zijn geraakt. Ze kunnen ook weer op hun plaats worden gesoldeerd als u merkt dat ze zijn losgekomen, tenzij een knop fysiek losraakt. In dat geval heb je meestal een nieuwe afstandsbediening nodig.

De met rubber beklede knoppen die door de meeste afstandsbedieningen van autosleutels worden gebruikt, kunnen op veel manieren defect raken. Als u merkt dat een of meer van de knoppen eruit zien alsof ze er niet goed uitspringen of van binnen uit elkaar lijken te zijn gevallen, kan dat de juiste werking van een autosleutelafstandsbediening verhinderen.

Probeer in dat geval de knoppen te verwijderen, schoon te maken, ze naar binnen en naar buiten te buigen en vervolgens de afstandsbediening weer in elkaar te zetten. Als de knoppen nog steeds niet werken, moet u een nieuwe afstandsbediening aanschaffen.

Herprogrammeren van een autosleutelafstandsbediening

Om een autosleutelafstandsbediening veilig te laten werken, moet deze effectief worden gekoppeld aan de ontvangereenheid in uw auto. Dan kan iemand met hetzelfde merk en model niet naar boven lopen en hun afstandsbediening gebruiken om uw voertuig te ontgrendelen.

Als uw keyless entry-afstandsbediening en uw auto niet langer met elkaar in overeenstemming zijn, moet u het keyless entry-systeem van uw auto opnieuw programmeren om de functionaliteit van uw autosleutelafstandsbediening terug te krijgen. U kunt dit bereiken door de sleutel meerdere keren in het contact te draaien terwijl de deuren gesloten zijn.

Standaard programmeervolgorde van de sleutelhanger

Dit is de basisprocedure voor het programmeren van een standaard sleutelhanger:

  1. Stap in uw voertuig en sluit de deur.
  2. Steek de sleutels in het contact.
  3. In plaats van het voertuig te starten, draait u de sleutel meerdere keren achter elkaar naar de run-stand en weer terug naar de vergrendelde stand. Het aantal keren is afhankelijk van uw merk en model voertuig.

    Als de motor aanslaat of start, heb je de sleutel te ver gedraaid. Draai het alleen naar de run-positie, niet de startpositie.

  4. Je hoort meestal een gong nadat je de toets meerdere keren hebt ingedrukt. U kunt dan op een van de vergrendel- of ontgrendelknoppen op de afstandsbediening drukken, waarna u de bel een tweede keer zou moeten horen.
  5. Als de procedure succesvol was, zal de afstandsbediening van uw afstandsbediening weer werken.

Alternatieve programmeervolgorde

Verschillende voertuigen gebruiken verschillende procedures. Hier is er nog een die je kunt proberen als de eerste niet werkte:

  1. Stap in uw auto en doe de deur handmatig op slot.
  2. Steek uw sleutel in het contact en trek hem binnen maximaal 10 seconden zes keer terug.
  3. Als uw voertuig deze methode gebruikt, zult u merken dat de buiten- en binnenverlichting knipperen.
  4. Steek uw sleutel in het contact en draai deze naar de accessoirestand.
  5. Druk op één knop op je afstandsbediening.
  6. Als de procedure succesvol is, gaan de alarmknipperlichten knipperen.
  7. Uw sleutelhanger is nu klaar voor gebruik.

Er zijn andere methoden, en sommige vereisen speciale apparatuur. In dat geval moet u mogelijk contact opnemen met uw plaatselijke dealer of een onafhankelijke winkel die ervaring heeft met uw specifieke merk en model voertuig.

Als je een aftermarket-autobeveiligingssysteem hebt met op afstand bedienbare deursloten naast een auto-alarm, dan moet je controleren of er speciale herprogrammeringsprocedures aan verbonden zijn.

Een kapotte afstandsbediening van een autosleutel vervangen

Image
Image

Als niets anders werkt, is er altijd een kans dat de ontvanger in je auto kapot of losgekoppeld is. In dat geval moet u uw voertuig waarschijnlijk naar een professional brengen.

De andere optie is om een vervangende afstandsbediening te kopen, die u zowel nieuw bij uw plaatselijke dealer als gebruikt kunt verkrijgen. Als u een gebruikte krijgt, moet u uw voertuig opnieuw programmeren om het te herkennen voordat het uw deuren vergrendelt en ontgrendelt. Dus als je in een eerdere stap hebt ontdekt dat je auto een afstandsbediening gebruikt die je thuis niet gemakkelijk kunt herprogrammeren, houd daar dan rekening mee.

Gebruikte afstandsbedieningen voor autosleutels zijn doorgaans goedkoper dan nieuwe, maar de kosten voor het programmeren kunnen opwegen tegen de besparingen.

Aanbevolen: