Hoe pushmeldingen op de iPad te beheren

Inhoudsopgave:

Hoe pushmeldingen op de iPad te beheren
Hoe pushmeldingen op de iPad te beheren
Anonim

Wat te weten

  • In- of uitschakelen: Tik op Instellingen > Meldingen, selecteer een app en schakel Meldingen toestaanuit of aan.
  • Kies een waarschuwingsstijl: selecteer voor actieve meldingen Lock Screen, Notification Center of Banners.
  • Vanuit Berichtencentrum: selecteer X om alles te wissen, tik op om een melding uit te vouwen of schuif naar links op een melding en tik op Beheren, View, of Clear.

Een pushmelding op je iPad brengt je op de hoogte van een gebeurtenis zonder dat je de app hoeft te openen, zoals de waarschuwing die op het scherm verschijnt wanneer je een bericht op Facebook ontvangt of de trillende buzz en het geluid dat wordt afgespeeld wanneer je een nieuwe e-mail krijgen. Deze functie laat je weten over gebeurtenissen zonder de tijd te nemen om veel apps te openen, maar het kan ook de levensduur van de batterij verkorten.

iPad-meldingsinstellingen

Push-meldingen worden per app beheerd. Je kunt de meldingen van een bepaalde app uitschakelen, maar er is geen algemene instelling om alle meldingen uit te schakelen. Je kunt ook de manier beheren waarop je door elke app wordt geïnformeerd.

  1. Tik op het startscherm van de iPad op de Instellingen app.
  2. Tik op Meldingen.

    Image
    Image
  3. Tik op de app die je wilt beheren om een scherm te openen voor de instellingen voor meldingen van die specifieke app.
  4. Om meldingen voor de app uit te schakelen, zet je de Allow Notifications tuimelschakelaar uit.

    Image
    Image
  5. Om meldingen voor de app in te schakelen, zet je de Meldingen toestaan-tuimelschakelaar aan en selecteer je een of meer waarschuwingstypen. Kies Lock Screen, Notification Center of Banners.

  6. Als je Banners hebt gekozen, selecteer dan een Bannerstijl, Tijdelijk of Blijvend. Je kunt ook een waarschuwingsgeluid selecteren en Badges - het nummer dat in de hoek van het app-pictogram verschijnt - in- of uitschakelen. Extra opties zijn onder meer of er tijdens een waarschuwing voorbeelden moeten worden weergegeven en of een waarschuwing moet worden herhaald
  7. Bij sommige apps wordt een extra item weergegeven onder aan het meldingsscherm voor een app. De Nieuws-app toont bijvoorbeeld Instellingen voor nieuwsmeldingen. Deze instelling geeft extra app-specifieke meldingen weer.

    Image
    Image
  8. Tik op Instellingen voor nieuwsmeldingen om een scherm met instellingen voor de Nieuws-app te openen. Gebruik de schakelaars om te selecteren welke nieuwsbronnen u op de hoogte wilt stellen.

    Image
    Image

    De inhoud van deze aanvullende instellingen verschilt per app. De extra meldingen voor de Podcast-app kunnen bijvoorbeeld worden beheerd om te waarschuwen voor nieuwe afleveringen van bepaalde podcasts. De Twitter-app biedt meldingen voor Tweets, Mentions, Retweets, Likes en een lijst met andere activiteiten in de app.

Het meldingencentrum gebruiken

In iOS 12 introduceerde Apple het Berichtencentrum om meerdere meldingen te beheren. Het toont de meest recente meldingen van uw apps, gegroepeerd per app. Om het Berichtencentrum te openen:

  1. Veeg naar beneden in de linkerbovenhoek van het iPad-scherm. De meldingen zijn gegroepeerd per app. De meest recente melding staat bovenaan met de app-naam, een voorbeeld en het tijdstip waarop deze is uitgegeven. Eerdere meldingen van die app zijn eronder genest.

    Image
    Image

    Tik op X bovenaan het meldingenscherm terwijl de meldingen zijn samengevouwen om de meldingen te wissen.

  2. Tik op de bovenste melding om de stapel meldingen voor één app uit te breiden.

    Image
    Image
  3. Schuif een melding naar links om de opties te bekijken. Tik op Beheren om een instellingenscherm voor de app en een link naar andere instellingen te openen. Tik op Bekijken om het verhaal, de link of het gerelateerde bericht te openen. Tik op Wissen om de melding te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Tik op de X naast Show less voor de uitgebreide app-meldingen om de meldingen voor die app te verwijderen.
  5. Tik op Toon minder om de app-meldingen samen te vouwen tot één item.

Aanbevolen: